Nyheter

En nyhetsapp er en app som utvikleren

• deklarerer som en «Nyheter»-app i Google Play-konsollen eller
  • legger til i «Nyheter og tidsskrifter»-kategorien i Google Play-butikken og beskriver som «nyheter» i apptittelen, appikonet, utviklernavnet eller appbeskrivelsen

Eksempler på apper i «Nyheter og tidsskrifter»-kategorien som er kvalifisert som nyhetsapper:

• Apper med «nyheter» i appbeskrivelsen, inkludert, men ikke begrenset til, dette:
    • Det siste av nyheter
    • Avis
    • Siste nytt
    • Lokalnyheter
    • Daglige nyheter
  • Apper med ordet «Nyheter» i apptittelen, appikonet eller utviklernavnet.

Men hvis apper primært har brukergenerert innhold (f.eks. apper for sosiale medier), bør de ikke deklareres som nyhetsapper, og de anses ikke for å være nyhtesapper.

Nyhetsapper som krever at brukerne kjøper medlemskap, må gi brukerne en forhåndsvisning av innholdet i appen før de kjøper noe.

Nyhetsapper må oppfylle følgende:

• De må vise informasjon om hvem som eier appen, og kilden til nyhetsartiklene, inkludert, men ikke begrenset til, den originale utgiveren eller forfatteren av hver artikkel. I tilfeller hvor det ikke er vanlig å liste opp hver enkelt forfatter for artikler, må nyhetsappen være den originale utgiveren av artiklene. Vær oppmerksom på at linker til kontoer i sosiale medier ikke er tilstrekkelig som forfatter- eller utgiverinformasjon.
  • De må ha et eget navigasjonspunkt (f.eks. et nettsted eller en side i appen) som tydelig viser at det inneholder kontaktinformasjon, er enkelt å finne (f.eks. en link nederst på startsiden eller i navigasjonsraden på nettstedet) og har gyldig kontaktinformasjon for nyhetsutgiveren, deriblant enten en e-postadresse eller et telefonnummer. Vær oppmerksom på at linker til kontoer i sosiale medier ikke er tilstrekkelig som kontaktinformasjon for utgivere.

Nyhetsapper kan ikke

• inneholde betydelige stave- eller grammatikkfeil
  • inneholde bare statisk innhold (for eksempel innhold som er mer enn tre måneder gammelt)
  • ha partnermarkedsføring eller annonseinntekter som hovedformål

Vær oppmerksom på at nyhetsapper kan bruke annonser og andre former for markedsføring til å generere inntekt så lenge appenes hovedformål ikke er å selge produkter og tjenester eller generere annonseinntekter.

Nyhetsapper som samler inn innhold fra ulike publiseringskilder, må være åpne om publiseringskildene for innholdet i appene, og hver kilde må oppfylle kravene i retningslinjene for Nyheter.

Sjekk denne artikkelen for å finne ut om den beste måten å oppgi påkrevd informasjon på.