Nyheter

Utviklere som velger kategorien «Nyheter» for appene sine i Play-konsollen («nyhetsapper»), må sørge for at appen oppfyller alle følgende krav.

Hvis medlemskap er påkrevd i en nyhetsapp, må en forhåndsvisning av innholdet i appen vises for brukerne før kjøpssiden aktiveres.

Nyhetsapper MÅ

• vise eierskapsinformasjon om nyhetsutgiveren og eventuelle bidragsytere, inkludert, men ikke begrenset til, det offisielle nettstedet for nyhetene som publiseres i appen, gyldig kontaktinformasjon som kan bekreftes, og den opprinnelige utgiveren av hver artikkel
  • ha et eget navigasjonspunkt (f.eks. et nettsted eller en side i appen) som tydelig viser at det inneholder kontaktinformasjon, er enkelt å finne (f.eks. link nederst på startsiden eller i navigasjonsraden på nettstedet) og har gyldig kontaktinformasjon for nyhetsutgiveren som skal bestå av minst e-postadresse og telefonnummer

Vær oppmerksom på at linker til kontoer i sosiale medier ikke er tilstrekkelig som kontaktinformasjon for utgivere. Apper som hovedsakelig inneholder brukergenerert innhold (f.eks. apper for sosiale medier), skal ikke erklæres som nyhetsapper.

Nyhetsapper SKAL IKKE

• inneholde betydelige stave- eller grammatikkfeil
  • inneholde bare statisk innhold (for eksempel innhold som er flere måneder gammelt)
  • ha partnermarkedsføring eller annonseinntekter som hovedformål

Vær oppmerksom på at nyhetsapper kan bruke annonser og andre former for markedsføring til å generere inntekt så lenge appens hovedformål ikke er å selge produkter og tjenester eller generere annonseinntekter.

Nyhetsapper som samler inn innhold fra ulike publiseringskilder, må være åpne om publiseringskildene for innholdet i appene, og hver kilde må oppfylle kravene i retningslinjene for Nyheter.

Sjekk denne artikkelen for å finne ut om den beste måten å oppgi påkrevd informasjon på.