Nyheter

Utviklere som velger kategorien «Nyheter» for appene sine i Google Play-konsollen («nyhetsapper»), må sørge for at appen oppfyller alle følgende krav.

Nyhetsapper som krever at brukerne kjøper medlemskap, må gi brukerne en forhåndsvisning av innholdet i appen før de kjøper noe.

Nyhetsapper MÅ

• vise eierskapsinformasjon om nyhetsutigveren og eventuelle bidragsytere, inkludert, men ikke begrenset til, det offisielle nettstedet for nyhetene som publiseres i appen, gyldig kontaktinformasjon som kan bekreftes, og den opprinnelige utgiveren av hver artikkel
  • ha et eget nettsted eller en egen side i appen som tydelig viser at den inneholder kontaktinformasjon, er enkel å finne (f.eks. link nederst på startsiden eller i navigasjonsraden på nettstedet) og har gyldig kontaktinformasjon for nyhetsutgiveren som skal bestå av minst e-postadresse og telefonnummer

Vær oppmerksom på at linker til kontoer i sosiale medier ikke er tilstrekkelig som kontaktinformasjon for utgivere.  Apper som hovedsakelig inneholder brukergenerert innhold (f.eks. apper for sosiale medier), skal ikke erklæres som nyhetsapper.

Nyhetsapper SKAL IKKE

• inneholde betydelige stave- eller grammatikkfeil
  • inneholde bare statisk innhold (for eksempel innhold som er flere måneder gammelt)
  • ha partnermarkedsføring eller annonseinntekter som hovedformål

Vær oppmerksom på at nyhetsapper kan bruke annonser og andre former for markedsføring til å generere inntekt så lenge appens hovedformål ikke er å selge produkter og tjenester eller generere annonseinntekter.

Nyhetsapper som samler inn innhold fra ulike publiseringskilder, må være åpne om publiseringskildene for innholdet i appen, og hver kilde må oppfylle kravene i Nyheter-retningslinjene.