Nieuws

Een app die wordt gedefinieerd als Nieuws-app in de Google Play Console ('Nieuws-apps'), moet voldoen aan alle volgende vereisten.

Nieuws-apps waarvoor een gebruiker een lidmaatschap moet aanschaffen, moeten voorafgaand aan de aankoop een in-app-contentvoorbeeld aan gebruikers bieden.

Nieuws-apps MOETEN:

• eigendomsgegevens leveren over de nieuwsuitgever en de bijdragers, inclusief, maar niet beperkt tot, de officiële website van het nieuws dat wordt gepubliceerd in uw app, geldige en verifieerbare contactgegevens, en de oorspronkelijke uitgever van elk artikel, en
  • een speciale website of in-app-pagina hebben waarvoor duidelijk is aangegeven dat deze contactgegevens bevat, die makkelijk te vinden is (bijvoorbeeld via een link onderaan de homepage of in de balk voor sitenavigatie), en die geldige contactgegevens voor de nieuwsuitgever bevat, waaronder in elk geval een e-mailadres en telefoonnummer voor contact.

Links naar socialmedia-accounts zijn niet voldoende als contactgegevens voor uitgevers.Daarnaast mogen apps die voornamelijk door gebruikers gegenereerde content bevatten (zoals socialmedia-apps) niet worden gedefinieerd als Nieuws-apps.

Het volgende is NIET toegestaan in Nieuws-apps:

• ze mogen geen grote spel- en/of grammaticafouten bevatten,
  • ze mogen niet alleen statische content bevatten (bijvoorbeeld content die een aantal maanden oud is), en
  • ze mogen affiliate marketing of advertentieopbrengst niet als primaire doel hebben.

Nieuws-apps mogen advertenties en andere vormen van marketing gebruiken om inkomsten te genereren, op voorwaarde dat het niet het primaire doel van de app is om producten en services te verkopen of advertentieopbrengst te genereren.

Nieuws-apps die content van verschillende publicatiebronnen verzamelen, moeten transparant zijn over de publicatiebron van de content in de app. Daarnaast moet elk van de bronnen voldoen aan de vereisten van het Nieuws-beleid.