Uutiset

Uutissovellus on sovellus, joka

• ilmoittaa olevansa uutissovellus Google Play Consolessa tai
  • on merkitty Uutiset ja lehdet ‑kategoriaan Google Play Kaupassa ja sovellusta kuvaillaan uutisina sovelluksen nimessä, kuvakkeessa, kehittäjän nimessä tai kuvauksessa.

Esimerkkejä Uutiset ja lehdet ‑kategorian sovelluksista, jotka lasketaan uutissovelluksiksi:

• Sovellukset, joita kuvaillaan uutisina sovelluksen kuvauksessa, mukaan luettuna seuraavat:
    • Uusimmat uutiset
    • Sanomalehti
    • Tuoreet uutiset
    • Paikallisuutiset
    • Päivittäiset uutiset
  • Sovellukset, joiden nimiin, kuvakkeisiin tai kehittäjän nimeen sisältyy "uutinen".

Pääasiassa käyttäjien luomaa sisältöä sisältäviä sovelluksia (esim. somesovelluksia) ei kuitenkaan saa merkitä uutissovelluksiksi, eikä niitä pidetä uutissovelluksina.

Jäsenyyden ostamista edellyttävien uutissovellusten on annettava käyttäjän esikatsella sovelluksen sisältöä ennen ostoksen tekemistä.

Uutissovellusten on täytettävä nämä ehdot:

• Uutissovelluksen on ilmoitettava sovelluksen ja uutisartikkeleiden omistajuustiedot, mukaan lukien jokaisen artikkelin alkuperäinen julkaisija tai kirjoittaja. Sellaisissa tapauksissa, joissa ei ole tapana listata artikkelin yksittäisiä kirjoittajia, uutissovelluksen pitää olla artikkeleiden alkuperäinen julkaisija. Linkit sosiaalisen median tileille eivät riitä julkaisijan tai kirjoittajan yhteystiedoiksi.
  • Uutissovelluksilla on oltava oma sivusto tai sovelluksen sisäinen sivu, jonka selkeästi ilmoitetaan sisältävän yhteystietoja, joka on helppo löytää (esim. etusivun alaosassa tai sivuston navigointipalkissa olevan linkin kautta) ja jolla on uutisjulkaisijan voimassa olevat yhteystiedot (joko sähköpostiosoite tai puhelinnumero). Linkit sosiaalisen median tileille eivät riitä julkaisijan yhteystiedoiksi.

Lisäksi uutissovellusten on täytettävä nämä ehdot:

• Uutissovellus ei saa sisältää merkittäviä kirjoitus- ja kielioppivirheitä.
  • Uutissovellus ei saa sisältää pelkästään staattista sisältöä (esim. yli kolme kuukautta vanhaa sisältöä).
  • Uutissovelluksen ensisijaisena tehtävänä ei saa olla kumppanimarkkinointi tai mainostulojen ansaitseminen.

Uutissovellukset voi kaupallistaa mainoksilla ja muilla markkinointitavoilla, kunhan sovelluksen ensisijainen tarkoitus ei ole myydä tuotteita ja palveluita tai kartuttaa mainostuloja.

Uutissovellusten, jotka kokoavat sisältöä eri julkaisulähteistä, on ilmoitettava sisältöjen lähteet avoimesti sovelluksessa, ja jokaisen käytetyn lähteen on täytettävä uutiskäytännön vaatimukset.

Lue tästä artikkelista lisää tarvittavien tietojen ilmoittamisesta.