Nyheder

En nyhedsapp kan defineres som en app, der:

• Beskriver sig selv som en "nyhedsapp" i Google Play Console.
  • Angiver sig selv under kategorien for nyheder og magasiner i Google Play Butik og har "nyheder" i titlen, ikonet, udviklernavnet eller beskrivelsen.

Eksempler på apps i kategorien for nyheder og magasiner, der betragtes som nyhedsapps:

• Apps, der beskriver sig selv som en nyhedsapp i appbeskrivelsen, herunder, men ikke begrænset til:
    • Seneste nyheder
    • Avis
    • Breaking news
    • Lokale nyheder
    • Daglige nyheder
  • Apps med ordet "nyheder" i apptitlen, ikonet eller udviklernavnet.

Bemærk, at hvis apps primært indeholder brugergenereret indhold (f.eks. apps til sociale medier), bør de ikke beskrive sig selv som nyhedsapps, og de betragtes ikke som nyhedsapps.

Nyhedsapps, der kræver, at brugerne køber et medlemskab, skal give brugerne en forhåndsvisning af indholdet i appen, før de foretager købet.

Nyhedsapps skal:

• Angive ejerskabsoplysninger om appen og nyhedsartiklernes kilder, herunder, men ikke begrænset til, den oprindelige udgiver eller forfatter af hver artikel. I tilfælde, hvor det ikke er almindeligt at angive artiklernes individuelle forfattere, skal nyhedsappen være den oprindelige udgiver af artiklerne. Bemærk, at links til konti på sociale medier ikke er tilstrækkelige oplysninger om forfatter eller udgiver.
  • Have en dedikeret side på websitet eller i appen, der tydeligt angiver, at siden indeholder kontaktoplysninger. Siden skal være nem at finde (f.eks. via et link nederst på startsiden eller på websitets navigationslinje) og angive gyldige kontaktoplysninger om nyhedsudgiveren, herunder en mailadresse eller et telefonnummer, som udgiveren kan kontaktes på. Bemærk, at links til konti på sociale medier ikke er tilstrækkelige former for kontaktoplysninger om udgiveren.

Nyhedsapps må ikke:

• Indeholde væsentlige stave- og/eller grammatikfejl.
  • Kun indeholde statisk indhold (f.eks. indhold, der er mere end tre måneder gammelt).
  • Have affiliate markedsføring eller annonceomsætning som deres primære formål.

Bemærk, at nyhedsapps gerne bruge annoncer og andre former for markedsføring til at generere indtægt, så længe appens primære formål ikke er at sælge produkter og tjenester eller generere annonceindtægter.

Nyhedsapps, der samler indhold fra forskellige udgivelseskilder, skal tydeligt angive udgivelseskilden for indholdet i appen, og hver af kilderne skal opfylde kravene i politikken vedrørende nyheder.

I denne artikel kan du se, hvordan du bedst angiver de påkrævede oplysninger.