Notícies

Una aplicació es considera de notícies si compleix alguna d'aquestes condicions:

• Es declara com a aplicació de "Notícies" a Google Play Console.
  • S'inclou a la categoria "Notícies i revistes" de Google Play Store i es descriu com de notícies al títol, la icona, el nom del desenvolupador o la descripció.

Exemples d'aplicacions de la categoria "Notícies i revistes" que es consideren de notícies:

• Aplicacions que es descriuen com de notícies a la descripció, inclosos, entre d'altres:
    • Últimes notícies
    • Diari
    • Notícies d'última hora
    • Notícies locals
    • Notícies diàries
  • Aplicacions amb la paraula "notícies" al títol, la icona o el nom del desenvolupador.

Tanmateix, si les aplicacions inclouen principalment contingut generat per l'usuari (per exemple, aplicacions de mitjans socials), no han de declarar-se com a aplicacions de notícies i no es consideren d'aquesta categoria.

Les aplicacions de notícies que requereixen que l'usuari compri una subscripció han de proporcionar als usuaris una previsualització del contingut a l'aplicació abans de la compra.

Les aplicacions de notícies han de:

• Proporcionar informació de propietat sobre l'aplicació i la font de notícies, inclòs, entre d'altres, l'editor original o l'autor de cada article. En els casos en què no sigui habitual indicar l'autor concret d'una notícia, l'aplicació de notícies ha de ser l'editor original dels articles. Tingueu en compte que els enllaços a comptes de mitjans socials no basten com a informació de l'autor o de l'editor.
  • Tenir un lloc web dedicat o una pàgina dedicada en l'aplicació en què s'indiqui clarament que contenen informació de contacte, que siguin fàcils de trobar (per exemple, que estiguin enllaçats a la part inferior de la pàgina d'inici o a la barra de navegació del lloc web) i que ofereixin informació de contacte vàlida de l'editor de notícies (han d'incloure una adreça electrònica o un número de telèfon de contacte). Tingueu en compte que els enllaços a comptes de mitjans socials no basten com a informació de contacte de l'editor.

Les aplicacions de notícies no poden:

• Contenir errors ortogràfics ni gramaticals greus.
  • Incloure només contingut estàtic (per exemple, contingut de fa més de tres mesos).
  • Tenir com a finalitat principal el màrqueting d'afiliació o els ingressos per publicitat.

Tingueu en compte que les aplicacions de notícies poden utilitzar anuncis i altres formes de màrqueting per monetitzar contingut, sempre que la finalitat principal de l'aplicació no sigui vendre productes o serveis ni generar ingressos per publicitat.

Les aplicacions de notícies que agreguin contingut de diferents fonts de publicació han d'indicar clarament la font de publicació del contingut que hi ha a l'aplicació, i totes les fonts han de complir els requisits de la política de notícies.

Consulteu aquest article per saber quina és la millor manera de proporcionar la informació requerida.