Policytidsgränser

Vi uppdaterar regelbundet programpolicyn för utvecklare så att Google Play förblir säkert och tillförlitligt för våra användare. På den här sidan hittar du information om de senaste ändringarna i våra policyer, bland annat när ändringarna träder i kraft och resurser som du kan använda för att förbereda dig för appuppdateringar. Alla datum på den här sidan visas i formatet år, månad, dag. Du hittar slutdatum för policyer som är äldre 3 månader i vårt policyarkiv.

Sista datum (ÅÅÅÅ-MM-DD)Policyändring
Resurser
2024-05-31
För att förbättra användarupplevelsen inför vi nu nya begränsningar för användningen av behörigheten USE_FULL_SCREEN_INTENT. För appar med inriktning på Android U (API-nivå 34) och senare ändrar vi behörigheten till en behörighet med särskild appåtkomst. Endast appar vars huvudfunktion kräver en avisering om helskärmsläge beviljas denna behörighet som standard. Alla andra appar måste begära behörighet från användaren.

Meddelades 2023-10-25
2024-05-31
Vi lägger till en ny policy för hälsoappar under Hälsorelaterat innehåll och hälsorelaterade tjänster för att införa nya krav på appar som omfattas av hälsorelaterade appkategorier. Vi uppdaterar även policyn för att återspegla aktuell folkhälsoinformation.

Meddelades 2023-10-25
2024-08-31
I syfte att ge användare en mer integritetsskyddande upplevelse inför vi policyn för foto- och videobehörigheter för att minska antalet appar som har tillåtelse att be om breda foto-/videobehörigheter (READ_MEDIA_IMAGES och READ_MEDIA_VIDEO). Appar får bara komma åt foton och videor för syften som har en direkt koppling till appens funktioner. Appar som sällan, eller bara en gång, behöver åtkomst till filerna ska använda en systemväljare, till exempel fotoväljaren på Android.

Meddelades 2023-10-25
2024-01-31
Vi förtydligar vår policy för användargenererat innehåll med förklaringar om vilka olika modereringsåtgärder i appar som krävs för olika upplevelser med användargenererat innehåll.

Meddelades 2023-10-25
2024-01-31
För att se till att appar med generativ AI är säkra för användare påminner vi utvecklare om att alla genAI-appar måste följa våra policyer. Vi kräver även att vissa genAI-appar har funktioner för användarrapportering och -flaggning.

Meddelades 2023-10-25
2024-01-31
Vi uppdaterar vår policy för otillåten användning av enheter och nätverk för att utvecklare ska få mer kontroll över var apparna visas. Vi klargör att alla appar som kör Android-behållare på enheten som simulerar hela eller delar av operativsystemet Android på enheten måste respektera den nya flaggan REQUIRE_SECURE_ENV. Flaggan kan läggas till i appmanifest för att visa att de inte ska köras i Android-behållare på enheten.

Meddelades 2023-07-12
2024-01-31

Vi lägger till nya riktlinjer i vår policy för otillåten användning av enheter och nätverk.

• Nya policybegränsningar gäller för användningen av förgrundstjänster i appar som är inriktade på Android 14 eller senare. Appar kan bara deklarera förgrundstjänster för lämpliga användarfall. Utvecklare måste även ange en giltig förgrundstjänsttyp för varje förgrundstjänst som du använder i appen och deklarera att förgrundstjänstbehörigheten är lämplig för typen i fråga.
  • Vi lanserar nya JobScheduler API och krav för att göra användarinitierade dataöverföringar enklare och med mer insyn.

Meddelades 2023-04-05
2024-03-06

Den 6 mars 2024 uppdaterar vi vår betalningspolicy för att följa förordningen om digitala marknader och tillåta att utvecklare omdirigerar användare från EES utanför appen, inklusive för att visa erbjudanden för digitala tjänster och funktioner i appen enligt programkraven. Vi utökar dessutom våra alternativa faktureringsprogram för användare inom EES för att omfatta fler enheter och appkategorier. Läs mer

Meddelades 2024-03-06