Frister for retningslinjer

Vi oppdaterer programretningslinjene for utviklere jevnlig for å sikre at brukerne får en trygg og pålitelig opplevelse av Google Play. På denne siden finner du informasjon om de siste endringene i retningslinjene, inkludert om ressurser og når disse endringene trer i kraft, slik at du kan forberede deg på appoppdateringer. Alle datoer på denne siden vises i formatet år, måned, dag. For tidsfrister for retningslinjer som er over 3 måneder gamle, kan du se arkivet for retningslinjer.

Frist (ÅÅÅÅ-MM-DD)Endring av retningslinjene
Ressurser
2024-05-31
For å tilby brukerne en bedre opplevelse introduserer vi nye begrensninger for bruk av tillatelsen USE_FULL_SCREEN_INTENT. For apper som målrettes mot Android U (API-nivå 34) eller nyere, endrer vi denne tillatelsen til en spesialtillatelse for apptilgang. Kun apper der hovedfunksjonaliteten krever et varsel som dekker hele skjermen, får denne tillatelsen som standard. Alle andre apper må be om tillatelse fra brukeren.

Kunngjort 2023-10-25
2024-05-31
Vi legger til nye retningslinjer for helseapper under «Helseinnhold og -tjenester» for å innføre nye krav for apper som faller inn under kategoriene for helseapper. Vi oppdaterer også retningslinjene for å gjenspeile den nåværende veiledningen om folkehelse.

Kunngjort 2023-10-25
2024-08-31
Vi ønsker å gi brukerne en opplevelse som ivaretar personvernet bedre, og derfor lanserer vi retningslinjene for bilde- og videotillatelser. Målet med disse er å redusere antallet apper som kan be om brede bilde- og videotillatelser (READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO). Apper kan bare bruke bilder og videoer for formål som er direkte knyttet til appfunksjonalitet. Apper som har engangsbehov eller sjeldent behov for å bruke slike filer, blir bedt om å bruke en systemvelger, for eksempel bildevelgeren for Android.

Kunngjort 2023-10-25
2024-01-31
Vi har tydeliggjort retningslinjene våre om brukergenerert innhold for å forklare hvorfor det kan være nødvendig med ulike modereringstiltak i appen på forskjellige typer brukergenerert innhold.

Kunngjort 2023-10-25
2024-01-31
Vi ønsker å sikre at apper for generativ AI er trygge for brukerne, og derfor minner vi utviklere på at alle apper for generativ AI må overholde retningslinjene våre. Vi krever også at visse apper for generativ AI tilbyr brukerne rapporteringsfunksjoner.

Kunngjort 2023-10-25
2024-01-31
Vi ønsker å gi utviklere mer kontroll over hvor appene deres vises. Derfor oppdaterer vi retningslinjene om misbruk av enheter og nettverk for å understreke at alle apper som kjører Android-beholdere på enheter, som simulerer hele eller deler av Android OS, må respektere det nye flagget REQUIRE_SECURE_ENV. Apper kan legge til dette flagget i manifestet for å indikere at de ikke ønsker å kjøres i Android-beholdere på enheter.

Kunngjort 2023-07-12
2024-01-31

Vi legger til nye punkter i retningslinjene om uriktig bruk av enheter og nettverk:

• For apper som er målrettet mot Android 14 og høyere, blir bruken av forgrunnstjenester (FGS) underlagt et nytt sett med begrensninger basert på retningslinjene. Apper kan bare deklarere forgrunnstjenester (FGS) for egnede bruksmønstre. Utviklerne må også spesifisere en gyldig type for hver forgrunnstjeneste (FGS) som brukes i appen, samt deklarere tillatelsen for forgrunnstjenester som er egnet for den aktuelle typen.
  • Vi lanserer et nytt JobScheduler API og krav som gjør brukerstartede dataoverføringer enklere og mer gjennomsiktige.

Kunngjort 2023-04-05
2024-03-06

For å overholde Digital Markets Act-forordningen (DMA) oppdaterer vi retningslinjene våre for betaling fra 6. mars 2024 for å tillate at utviklere sender brukere i EØS ut av appen sin – inkludert for å promotere tilbud om digitale funksjoner og tjenester i appen. Dette er underlagt programkrav. I tillegg utvider vi programmene for alternativ fakturering for brukere i EØS, slik at de inneholder flere kvalifiserte enhetstyper og appkategorier. Finn ut mer

Kunngjort 2024-03-06