Advertentieprogramma voor gezinnen

Als u advertenties weergeeft in uw app en de doelgroep ook kinderen omvat, zoals beschreven in het gezinsbeleid, moet u advertentie-SDK's gebruiken die beschikken over zelfgecertificeerde naleving van het beleid van Google Play, met inbegrip van de onderstaande certificeringsvereisten voor advertentie-SDK's. Als de doelgroep van uw app zowel kinderen als oudere gebruikers omvat, moet u maatregelen voor het controleren van de leeftijd invoeren en ervoor zorgen dat advertenties die aan kinderen worden weergegeven, uitsluitend afkomstig zijn van een van deze zelfgecertificeerde advertentie-SDK's. Apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' mogen uitsluitend zelfgecertificeerde advertentie-SDK's gebruiken.

Het gebruik van door Google Play gecertificeerde advertentie-SDK's is alleen vereist als u advertentie-SDK's gebruikt om advertenties weer te geven aan kinderen. Het volgende is toegestaan zonder de zelfcertificering van een advertentie-SDK bij Google Play. U bent echter er nog steeds verantwoordelijk voor dat uw gebruik van advertentiecontent en uw gegevensverzameling het beleid over gebruikersgegevens en het gezinsbeleid naleven:

• Eigen advertenties, waarbij u SDK's gebruikt om crosspromotie van uw apps of andere eigen media en merchandising te beheren
  • Afsluiten van directe deals met adverteerders, waarbij u SDK's gebruikt voor voorraadbeheer

Certificeringsvereisten voor advertentie-SDK's

• Definieer wat aanstootgevende advertentiecontent en wat aanstootgevend gedrag inhoudt en verbied deze in de voorwaarden of het beleid van de advertentie-SDK. De definities moeten voldoen aan het programmabeleid voor ontwikkelaars van Play.
  • Ontwikkel een methode om uw advertentiemateriaal te classificeren overeenkomstig speciale leeftijdsgroepen. Leeftijdsgroepen moeten in elk geval groepen omvatten voor iedereen en voor volwassenen. De classificeringsmethode moet overeenkomen met de methode die Google levert aan SDK's zodra die het onderstaande interesseformulier hebben ingevuld.
  • Maak het voor uitgevers mogelijk om, per verzoek of per app, een behandeling van content die bedoeld is voor kinderen aan te vragen voor de weergave van advertenties. Deze behandeling moet voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Amerikaanse Children's Online Privacy and Protection Act (COPPA) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU. Google Play vereist dat advertentie-SDK's gepersonaliseerde advertenties, op interesses gebaseerd adverteren en remarketing uitschakelen als onderdeel van de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.
  • Sta uitgevers toe advertentie-indelingen te selecteren die voldoen aan het beleid voor advertenties voor gezinnen en inkomsten genereren van Play en voldoen aan de vereisten van het programma 'Goedgekeurd door docenten'
  • Zorg ervoor dat als realtime bieden wordt gebruikt om advertenties weer te geven aan kinderen, het advertentiemateriaal is beoordeeld en dat de privacyindicatoren worden bekendgemaakt aan de bieders.
  • Verstrek Google voldoende informatie, zoals informatie die is vermeld op het onderstaande interesseformulier, om te verifiëren of de advertentie-SDK voldoet aan alle certificeringsvereisten en reageer tijdig op eventuele latere verzoeken om informatie.

Opmerking: Advertentie-SDK's moeten de weergave van advertenties ondersteunen die voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving betreffende kinderen die mogelijk van toepassing is op hun uitgevers.

Bemiddelingsvereisten voor weergaveplatforms als deze advertenties weergeven aan kinderen:

• gebruik alleen door Google Play gecertificeerde advertentie-SDK's of voer waarborgen in om ervoor te zorgen dat alle via bemiddeling weergegeven advertenties voldoen aan deze eisen, en
  • geef noodzakelijke informatie door aan bemiddelingsplatforms om de classificatie voor advertentiecontent en eventueel toepasselijke behandeling van content die bedoeld is voor kinderen aan te geven.

Ontwikkelaars kunnen hier een lijst van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's vinden.

Ontwikkelaars kunnen ook dit interesseformulier delen met advertentie-SDK's die zelfgecertificeerd willen worden.