Abonnementer

Du som utvikler skal ikke villede brukere om abonnementstjenester eller -innhold du tilbyr i appene dine. Det er viktig å formidle all informasjon tydelig på splash-skjermer og i kampanjer i apper.

I appen din: Du må oppgi tydelig informasjon om tilbudet ditt. Dette omfatter tydelig informasjon om vilkårene for tilbudet, abonnementskostnadene, hvor ofte brukerne faktureres, og om det kreves abonnement for bruk av bestemte apper. Brukere skal ikke måtte utføre flere handlinger for å kunne gå gjennom denne informasjonen.

Eksempler på vanlige brudd
  • Månedlige abonnementer der det ikke informeres om at abonnementet blir fornyet automatisk, og at brukeren blir belastet hver måned.
  • Årlige abonnementer der den månedlige kostnaden er den mest fremtredende prisen.
  • Abonnementskostnader og vilkår som ikke er fullstendig lokalisert.
  • Kampanjer i apper som ikke tydelig viser at brukere kan få tilgang til innhold uten abonnement (når dette er tilgjengelig).
  • Navn på vareenheter som ikke nøyaktig formidler formålet med abonnementet, for eksempel «Gratis prøveperiode» for et abonnement med en automatisk gjentakende belastning.

① Lukk-knappen er ikke godt synlig, og det kan være uklart for brukerne at de kan ha tilgang til funksjonalitet uten å måtte godta abonnementstilbudet.

② Tilbudet inneholder bare månedlige priser, og det kan være uklart for brukerne at de blir belastet for seks måneder når de abonnerer.

③ Tilbudet inneholder bare introduksjonsprisen, og det kan være uklart for brukerne at de blir belastet automatisk når introduksjonsperioden er over.

④ Tilbudet må være lokalisert på det samme språket som vilkårene, slik at brukerne kan lese og forstå hele tilbudet.

SKJUL ALT VIS ALT

Gratis prøveperioder og introduksjonstilbud

Før brukere registreres i abonnementet ditt: Du må beskrive vilkårene for tilbudet tydelig, deriblant varighet og pris, samt beskrive tilgjengelig innhold og tilgjengelige tjenester. Du må gi brukerne dine beskjed om når og hvordan en gratis prøveperiode gjøres om til et betalt abonnement, hvor mye det betalte abonnementet koster, og at brukerne kan avslutte abonnementer hvis de ikke vil at prøveperioden skal gjøres om til et betalt abonnement.
Eksempler på vanlige brudd
  • Tilbud som ikke tydelig forklarer hvor lenge den gratis prøveperioden eller introduksjonsprisen varer.
  • Tilbud som ikke tydelig forklarer at brukeren automatisk overføres til et betalt abonnement idet tilbudsperioden utløper.
  • Tilbud som ikke tydeliggjør at brukeren kan få tilgang til innhold uten en prøveversjon (der dette er tilgjengelig).
  • Tilbudspriser og vilkår som ikke er fullstendig lokalisert.

① Lukk-knappen er ikke godt synlig, og det kan være uklart for brukerne at de kan ha tilgang til funksjonalitet uten å måtte registrere seg for den gratis prøveperioden.

② Tilbudet fokuserer på den gratis prøveperioden, og det kan være uklart for brukerne at de blir belastet automatisk når prøveperioden er over.

③ Tilbudet inneholder ikke informasjon om noen gratis prøveperiode, og det kan være uklart for brukerne hvor lenge gratistilgangen til abonnementsinnholdet varer.

④ Tilbudet må være lokalisert på det samme språket som vilkårene, slik at brukerne kan lese og forstå hele tilbudet.

Adminstrering og oppsigelse av abonnementer

Som utvikler må du sørge for at appene dine tydelig opplyser om hvordan brukerne kan administrere eller avslutte abonnementer.

Hvis en bruker sier opp et abonnement vedkommende har kjøpt fra en app på Google Play, inngår det i retningslinjene våre at brukeren ikke får refusjon for den inneværende faktureringsperioden, men fortsetter å motta abonnementsinnholdet ut perioden – uavhengig av oppsigelsesdatoen. Brukerens oppsigelse trer i kraft når den inneværende faktureringsperioden er over.

Du (som leverandør av innholdet eller tilgangen) kan innføre mer fleksible refusjonsretningslinjer for brukerne. Det er ditt ansvar å varsle brukerne om eventuelle endringer av abonnementet, oppsigelsesretningslinjene og refusjonsretningslinjene samt sørge for at retningslinjene er i tråd med gjeldende lov og rett.