Android Instant Apps

Vårt mål med Android Instant Apps är att skapa behagliga och smidiga användarupplevelser samtidigt som vi iakttar högsta standard för sekretess och säkerhet. Våra policyer är utformade i syfte att stödja det målet.

Utvecklare som väljer att distribuera Android Instant Apps via Google Play måste följa följande policyer, utöver övriga programpolicyer för utvecklare på Google Play.

Identitet

Utvecklare måste integrera Smart Lock för lösenord för snabbappar med inloggningsfunktioner.

Stöd för länkar

Utvecklare av Android Instant Apps måste stödja länkar för andra appar. Om utvecklarens snabbappar eller installerade appar innehåller länkar som kan omvandlas till en snabbapp måste utvecklaren hänvisa användare till den snabbappen i stället för att exempelvis läsa in länkarna i WebView.

Tekniska specifikationer

Utvecklare måste följa de tekniska specifikationer och krav för Android Instant Apps som anges av Google och som kan ändras emellanåt. Detta inkluderar de specifikationer och krav som anges i vår offentliga dokumentation.

Erbjuda appinstallation

Snabbappen får erbjuda användaren den installerbara versionen, men det får inte vara snabbappens huvudsakliga syfte. Om installation erbjuds måste utvecklare:

• Använda ikonen Ladda ned app från Material Design och etiketten Installera som installationsknapp.
  • Inte ha fler än 2–3 implicita installationsuppmaningar i snabbappen.
  • Inte presentera installationsuppmaningen för användarna med hjälp av en banner eller annan annonsliknande teknik.

Du hittar mer information om snabbappar och riktlinjer för användarupplevelser i Bästa metoder för användarupplevelse.

Ändra enhetens status

Snabbappar får inte genomföra ändringar av användarens enhet som varar längre än sessionen för snabbappen. Snabbappar får till exempel inte ändra användarens bakgrund eller skapa en widget på startskärmen.

Appens synlighet

Utvecklare måste se till att snabbappar är synliga för användare på ett sådant sätt att användaren alltid är medveten om att snabbappen körs på enheten.

Enhetsidentifierare

Snabbappar är får inte ha åtkomst till enhetsidentifierare som både (1) finns kvar efter det att snabbappen har slutat att köras (2) inte kan återställas av användaren. Några exempel är

• Build Serial
  • Mac-adresser till eventuella nätverkskretsar
  • IMEI, IMSI

Snabbappar får ha åtkomst till telefonnummer om dessa har samlats in med körningsbehörighet. Utvecklaren får inte försöka skapa ett fingeravtryck för användare med hjälp av dessa identifierare eller andra metoder.

Nätverkstrafik

Nätverkstrafik inifrån snabbappen måste krypteras med ett TLS-protokoll, till exempel HTTPS.