Android Instant Apps

Målet vårt med Android Instant Apps er å lage brukervennlige og flotte brukeropplevelser, samtidig som høye standarder for personvern og sikkerhet overholdes. Retningslinjene våre er designet for å legge til rette for dette målet.

Utviklere som velger å distribuere Android Instant Apps via Google Play, må overholde de følgende retningslinjene – i tillegg til alle andre programretningslinjer for utviklere på Google Play.

Identitet

For instant-apper med påloggingsfunksjonalitet må utviklerne integrere Smart Lock for passord.

Støtte for linker

Android Instant Apps-utviklere må implementere støtte for linker for andre apper. Hvis en utvikler har én eller flere instant-apper eller installerte apper som inneholder linker som kan åpnes i en instant-app, må utvikleren sende brukerne til den aktuelle instant-appen i stedet for å for eksempel fange opp linkene i en WebView.

Tekniske spesifikasjoner

Utviklere må overholde Googles tekniske spesifikasjoner for og krav til Android Instant Apps (disse kan fra tid til annen bli endret), blant annet de som er beskrevet i den offentlige dokumentasjonen vår.

Tilbud om installering av apper

Instant-apper kan tilby brukere å laste ned de relaterte installerbare appene, men dette kan ikke være hovedformålet til instant-appene. Når utviklere vil tilby installering, må de

• bruke «last ned app»-ikonet fra Material Design og «installer»-etiketten for installeringsknappen
  • ikke ha mer enn 2–3 implisitte installeringsoppfordringer i hver instant-app
  • ikke bruke bannere eller andre teknikker som ligner annonser, til å vise brukerne installeringsoppfordringer

Du finner mer informasjon om instant-apper og retningslinjene for brukeropplevelser i Anbefalte fremgangsmåter for brukeropplevelser.

Endring av enhetstilstand

Instant-apper kan ikke gjøre endringer i brukeres enheter som varer lenger enn økten i instant-appene. Instant-apper kan for eksempel ikke endre brukeres bakgrunnsbilder eller opprette moduler på startskjermen.

Appsynlighet

Utviklere må sikre at instant-apper er synlige for brukerne, slik at brukerne alltid vet at instant-appene kjører på enhetene de bruker.

Enhetsidentifikatorer

Instant-apper skal ikke ha tilgang til enhetsidentifikatorer som både (1) blir værende etter at instant-appene slutter å kjøre, og (2) ikke kan tilbakestilles av brukerne. Dette omfatter blant annet

• Delversjonens serienummer
  • MAC-adressene til nettverksbrikker
  • IMEI, IMSI

Instant-apper kan få tilgang til telefonnumre hvis de innhentes ved tillatelse i kjøretiden. Utviklere må ikke forsøke å bruke disse identifikatorene eller andre metoder som unike identifikatorer for brukerne.

Nettverkstrafikk

Nettverkstrafikk som kommer fra instant-apper, må krypteres med en TLS-protokoll, for eksempel HTTPS.