Android Instant Apps

Pyrimme tarjoamaan Android Instant Apps ‑pikasovellusten avulla ilahduttavia ja vaivattomia käyttökokemuksia tinkimättä kuitenkaan tietosuojasta ja turvallisuudesta. Käytäntömme on suunniteltu tätä tavoitetta ajatellen.

Jos kehittäjä haluaa jaella Android Instant Apps ‑pikasovelluksia Google Playssa, hänen tulee noudattaa Google Play ‑kehittäjien ohjelmasääntöjen lisäksi myös seuraavia käytäntöjä.

Identiteetti

Jos pikasovelluksessa on mahdollista kirjautua sisään, kehittäjän tulee integroida Smart Lock salasanoille.

Linkkituki

Android Instant Apps ‑kehittäjien täytyy tukea muiden sovellusten linkkejä. Jos kehittäjän pikasovellukset tai asennettavat sovellukset sisältävät linkkejä, jotka voivat johtaa pikasovellukseen, kehittäjän tulee ohjata käyttäjät kyseiseen pikasovellukseen eikä esimerkiksi avata linkkejä WebView-näkymässä.

Tekniset tiedot

Kehittäjien tulee noudattaa Googlen toimittamia Android Instant Apps ‑pikasovellusten teknisiä tietoja ja vaatimuksia muutoksineen, mukaan luettuina julkisessa dokumentaatiossa esitetyt vaatimukset.

Sovelluksen asennusmahdollisuuden tarjoaminen

Pikasovellus voi tarjota mahdollisuuden asentaa sovelluksen, mutta tämä ei saa olla pikasovelluksen ensisijainen käyttötarkoitus. Tarjotessaan asennusmahdollisuutta kehittäjän täytyy noudattaa seuraavia vaatimuksia:

• Kehittäjä käyttää Material Design ‑ilmeen mukaista latauskuvaketta ja asennuspainiketta, jonka teksti on "Asenna".
  • Pikasovelluksessa on korkeintaan 2–3 kehotusta asentaa sovellus.
  • Asennuskehotuksen näyttämiseen ei käytetä banneria tai muuta mainosta muistuttavaa menetelmää.

Lisätietoja pikasovelluksista ja muita käyttökokemusohjeita on tässä englanninkielisessä käyttökokemusartikkelissa.

Laitteen tilan vaihtaminen

Pikasovellukset eivät saa tehdä käyttäjän laitteella muutoksia, jotka jäävät voimaan pikasovelluksen käyttökerran päätyttyä. Pikasovellus ei saa esimerkiksi vaihtaa käyttäjän taustakuvaa eikä lisätä aloitusnäytölle widgetejä.

Sovelluksen näkyvyys

Kehittäjän täytyy varmistaa, että pikasovellus näkyy käyttäjälle niin, että käyttäjä tietää koko ajan, että pikasovellus on käynnissä laitteella.

Laitetunnisteet

Pikasovellus ei saa käyttää laitetunnisteita, (1) jotka eivät katoa pikasovelluksen käytön päätyttyä ja (2) joita käyttäjä ei voi nollata. Esimerkkejä:

• laitteen sarjanumero
  • verkkolaitteiden MAC-osoitteet
  • IMEI, IMSI

Pikasovellus voi käyttää puhelinnumeroa, jos käyttäjä on antanut siihen luvan sovelluksen käytön aikana. Kehittäjä ei saa yrittää yksilöidä käyttäjää näiden tunnisteiden perusteella tai muilla keinoilla.

Verkkoliikenne

Pikasovelluksesta lähtevän verkkoliikenteen täytyy käyttää TLS-salausta esimerkiksi HTTPS-protokollalla.