Håndhevelsesprosess

Når vi gjennomgår innhold eller kontoer for å finne ut om de er i strid med lov og rett eller retningslinjene våre, ser vi på forskjellige opplysninger før vi tar en avgjørelse. Dette omfatter appmetadata (for eksempel en apps tittel og beskrivelse), opplevelsen i appen, kontoinformasjon (for eksempel tidligere brudd på retningslinjene) og annen informasjon vi får via rapporteringsmekanismer (der det er aktuelt) og gjennomganger på eget initiativ.

Hvis appen eller utviklerkontoen din bryter noen av retningslinjene våre, iverksetter vi passende sanksjoner, som beskrevet nedenfor. I tillegg gir vi deg relevant informasjon om hva vi har gjort, via e-post, samt veiledning for hvordan du kan sende inn en anke hvis du mener at vi har gjort noe feil.

Vær oppmerksom på at det ikke er sikkert at varsler om fjerning eller administrative merknader indikerer alle brudd på retningslinjene i kontoen din, appen din eller i en større appkatalog. Det er utviklerens ansvar å løse eventuelle problemer knyttet til retningslinjene og kontrollere at resten av appen eller kontoen overholder alle retningslinjene. Hvis du ikke korrigerer brudd på retningslinjene i kontoen din og alle appene, kan det føre til flere sanksjoner.

Gjentatte eller alvorlige brudd (for eksempel skadelig programvare, svindel og apper som kan skade brukere eller enheter) på disse retningslinjene eller distribusjonsavtalen for utviklere fører til at individuelle eller relaterte Google Play-utviklerkontoer blir avsluttet.

Sanksjoner

Ulike sanksjoner kan påvirke appen din på forskjellige måter. Vi bruker en kombinasjon av manuell og automatisk evaluering for å gjennomgå apper og appinnhold for å oppdage og evaluere innhold som bryter retningslinjene våre og er skadelig for brukere og Google Play-økosystemet generelt. Ved hjelp av automatiserte modeller kan vi oppdage flere brudd og evaluere potensielle problemer raskere, noe som bidrar til å holde Google Play trygt for alle. Innhold som bryter retningslinjene, blir enten fjernet av de automatiserte modellene våre, eller hvis en mer nyansert avgjørelse er nødvendig, blir det flagget for videre gjennomgang av opplærte operatører og analytikere som evaluerer innholdet, for eksempel fordi en forståelse av konteksten rundt innholdet er nødvendig. Deretter slås resultatene fra disse manuelle evalueringene sammen med eksisterende opplæringsdata for å finstemme modellene basert på maskinlæring.

I det neste avsnittet finner du en beskrivelse av de ulike sanksjonene Google Play kan iverksette, og hvordan de påvirker appen din og/eller Google Play-utviklerkontoen din.

Med mindre annet er oppgitt i kommunikasjon om sanksjonene, gjelder de for alle regioner. Hvis appen din for eksempel suspenderes, blir den utilgjengelig i alle regioner. Og med mindre annet er oppgitt, fortsetter disse sanksjonene å være i kraft, med mindre du anker sanksjonene og anken tas til følge.

Avvisning

• Nye apper eller appoppdateringer som sendes inn til gjennomgang, blir ikke gjort tilgjengelige på Google Play.
  • Hvis oppdateringer av eksisterende apper er avvist, forblir appversjonene som ble publisert før oppdateringen, tilgjengelige på Google Play.
  • Avvisninger påvirker ikke tilgangen din til appens eksisterende brukerinstalleringer, statistikk og vurderinger.
  • Avvisninger påvirker ikke anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din.

Merk: Ikke prøv å sende inn en avvist app på nytt før du har rettet opp alle bruddene på retningslinjene.

Fjerning

• Appen og eventuelle tidligere versjoner av appen fjernes fra Google Play og kan ikke lenger lastes ned av brukerne.
  • Siden appen er fjernet, kan ikke brukerne se appens butikkoppføring. Denne informasjonen blir gjenopprettet når du sender inn en oppdatering av den fjernede appen som overholder retningslinjene.
  • Det kan hende at brukerne ikke kan foreta kjøp i appen eller bruke faktureringsfunksjoner i appen før en versjon som overholder retningslinjene, er godkjent av Google Play.
  • Fjerninger påvirker ikke umiddelbart anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din, men flere fjerninger kan føre til suspensjon.

Merk: Ikke prøv å publisere en fjernet app på nytt før du har rettet opp alle bruddene på retningslinjene.

Suspensjon

• Appen og eventuelle tidligere versjoner av appen fjernes fra Google Play og kan ikke lenger lastes ned av brukerne.
  • Suspensjon kan utføres som følge av grove eller flere brudd på retningslinjene, i tillegg til gjentatte appavvisninger eller fjerninger.
  • Siden appen er suspendert, kan ikke brukerne se appens butikkoppføring. Denne informasjonen blir gjenopprettet når du sender inn en oppdatering som overholder retningslinjene.
  • Du kan ikke lenger bruke APK-ene eller appsamlingene til suspenderte apper.
  • Brukerne kan ikke foreta kjøp i appen eller bruke faktureringsfunksjoner i appen før en versjon som overholder retningslinjene, er godkjent av Google Play.
  • Suspensjoner regnes som advarsler mot anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din. Flere advarsler kan føre til avslutning av individuelle og relaterte Google Play-utviklerkontoer.

Merk: Ikke forsøk å publisere en suspendert app på nytt, med mindre Google Play har forklart at du kan gjøre det.

Begrenset synlighet

• Appen din har begrenset synlighet på Google Play. Appen forblir tilgjengelig på Google Play, og brukere kan åpne den via en direktelink til appens butikkoppføring.
  • Selv om appen har begrenset synlighet, påvirker ikke dette anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din.
  • Selv om appen har begrenset synlighet, påvirker det ikke brukernes mulighet til å se appens eksisterende butikkoppføring.

Begrensede regioner

• Appen kan bare lastes ned av brukere via Google Play i bestemte regioner.
  • Brukere fra andre regioner finner ikke appen i Play-butikken.
  • Brukere som tidligere har installert appen, kan fortsette å bruke den på enheten sin, men de mottar ikke lenger oppdateringer.
  • Regionbegrensninger påvirker ikke anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din.

Når kontoen er begrenset

• Når utviklerkontoen din er begrenset, fjernes alle appene i katalogen din fra Google Play, og du kan ikke lenger publisere nye apper eller publisere eksisterende apper på nytt. Du kan fortsatt bruke Play-konsollen.
  • Siden alle apper er fjernet, kan ikke brukerne se appenes butikkoppføringer eller utviklerprofilen din.
  • De nåværende brukerne dine kan ikke kjøpe noe i appene eller bruke funksjoner for fakturering i appene.
  • Du kan fortsatt bruke Play-konsollen til å oppgi mer informasjon til Google Play og endre kontoinformasjonen din.
  • Du kan publisere appene dine på nytt når du har rettet opp alle bruddene på retningslinjene.

Kontooppsigelse

• Når utviklerkontoen din avsluttes, fjernes alle appene i katalogen din fra Google Play, og du kan ikke lenger publisere nye apper. Dette betyr også at eventuelle relaterte Google Play-utviklerkontoer suspenderes permanent.
  • Flere suspensjoner eller suspensjoner som skyldes alvorlige brudd på retningslinjene, kan føre til at kontoen din på Play-konsollen blir avsluttet.
  • Siden appene i den avsluttede kontoen fjernes, kan ikke brukerne se appenes butikkoppføringer og utviklerprofilen din.
  • De nåværende brukerne dine kan ikke kjøpe noe i appene eller bruke funksjoner for fakturering i appene.

Merk: Eventuelle nye kontoer du prøver å åpne, blir også avsluttet (uten refusjon av registreringsavgiften for utviklere). Ikke prøv å registrere deg for en ny konto på Play-konsollen mens en av de andre kontoene dine er avsluttet.

Inaktive kontoer

Inaktive kontoer er utviklerkontoer som ikke brukes lenger. Inaktive kontoer har ikke god anseelse som påkrevd i henhold til distribusjonsavtalen for utviklere.

Google Play-utviklerkontoer er ment for aktive utviklere som publiserer og aktivt opprettholder apper. For å unngå misbruk stenger vi inaktive kontoer eller kontoer som ikke regelmessig brukes til for eksempel publisering og oppdatering av apper, statistikk eller administrering av butikkoppføringer.

Stenging av inaktive kontoer fører til sletting av kontoen din og eventuelle tilknyttede data. Registreringsavgiften refunderes ikke. Før vi stenger den inaktive kontoen din, varsler vi deg via kontaktinformasjonen du har oppgitt for kontoen.

Selv om vi stenger en inaktiv konto, begrenser det ikke muligheten din til å opprette en ny konto senere hvis du bestemmer deg for å publisere på Google Play. Du kan ikke reaktivere kontoen, og eventuelle tidligere apper eller data blir ikke tilgjengelig i nye kontoer.