Toimeenpanoprosessi

Kun sisältöä tai tilejä tarkastetaan laittomuuksien tai käytäntöjen rikkomisen varalta, otamme päätöksenteossa huomioon useita tietoja, mukaan lukien sovelluksen metadatan (esim. sovelluksen nimi, kuvaus), sovelluksen sisäisen käyttökokemuksen, tilitiedot (esim. aiemmat käytäntörikkomukset) ja muita tietoja, joita saamme ilmoitusjärjestelmien kautta sovellettavissa tilanteissa ja omasta aloitteesta tehdyistä tarkastuksista.

Jos sovellus tai kehittäjätili rikkoo käytäntöjämme, ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin alla kuvatulla tavalla. Lisäksi lähetämme sinulle sähköpostin, jossa kerrotaan toimenpiteistämme ja siitä, miten voit valittaa mielestäsi virheellisistä päätöksistä.

Huomaa, että poistamista tai hallinnollista toimenpidettä koskevassa ilmoituksessa ei välttämättä ole mainittu tilin, sovelluksen tai sovellusjoukon jokaista rikkomusta. Kehittäjän vastuulla on korjata puutteet sovelluksessa sekä varmistaa erityisen huolellisesti, että sovellus tai tili noudattaa käytäntöjä kaikilta osin. Jos et korjaa käytäntörikkomuksia tililtäsi ja kaikista sovelluksistasi, niihin voidaan kohdistaa lisää seuraamuksia.

Näiden käytäntöjen tai kehittäjien jakelusopimuksen toistuvat tai vakavat rikkomukset (kuten haittaohjelmat, petokset ja sovellukset, jotka voivat vahingoittaa käyttäjiä tai laitteita) johtavat yksittäisten tai useiden tapaukseen liittyvien Google Play ‑kehittäjätilien sulkemiseen.

Sanktiot

Eri seuraamukset voivat vaikuttaa sovelluksiisi eri tavoilla. Arvioimme sovelluksia ja sovellussisältöä sekä ihmisten että automatisoitujen järjestelmien voimin. Näin voimme havaita ja arvioida sisältöä, joka rikkoo käytäntöjämme ja on haitallista käyttäjille ja koko Google Playn ekosysteemille. Automatisoitujen mallien avulla voimme havaita enemmän rikkomuksia ja arvioida mahdollisia ongelmia nopeammin. Näin Google Play pysyy turvallisempana kaikille. Käytäntöä rikkova sisältö poistetaan automatisoiduilla malleilla. Jos sisältö vaatii tarkempaa arviointia (esimerkiksi jos sisällön ymmärtäminen on tärkeää), se merkitään jatkotarkastusta varten. Tällöin koulutetut tarkastajat ja analyytikot arvioivat sisällön. Näiden manuaalisten tarkastusten tuloksia käytetään apuna luotaessa opetusdataa, jolla koneoppimismalleja voidaan parantaa entisestään.

Alla kerrotaan, millaisiin toimenpiteisiin Google Play voi ryhtyä ja miten ne vaikuttavat sovellukseesi ja/tai Google Play ‑kehittäjätiliisi.

Nämä toimenpiteet vaikuttavat kaikkiin alueisiin, ellei toisin ole ilmoitettu. Jos sovellus esimerkiksi jäädytetään, se ei ole saatavilla millään alueella. Ellei toisin mainita, nämä toimenpiteet pysyvät voimassa, paitsi jos valitat asiasta ja valitus hyväksytään.

Hylkäys

• Tarkistettavaksi lähetettyä sovellusta tai sovelluspäivitystä ei aseteta saataville Google Playhin.
  • Jos sovelluksen päivitys hylätään, sen edellinen julkaistu versio pysyy saatavilla Google Playssa.
  • Hylkäys ei estä sinua näkemästä hylätyn sovelluksen käyttäjäasennuksia, tilastoja ja arvosteluja.
  • Hylkäys ei vaikuta Google Play ‑kehittäjätilisi maineeseen.

Huom. Korjaa kaikki hylätyn sovelluksen käytäntörikkomukset, ennen kuin lähetät sen uudelleen tarkistettavaksi.

Poisto

• Sovellus ja kaikki sen aiemmat versiot poistetaan Google Playsta, eivätkä käyttäjät voi enää ladata niitä.
  • Poistamisen jälkeen käyttäjät eivät enää näe sovelluksen tietosivua. Tiedot palautetaan näkyville, jos lähetät käytäntöjä noudattavan päivityksen poistettuun sovellukseen.
  • Käyttäjät eivät ehkä voi ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai käyttää sovelluksen sisäisiä laskutusominaisuuksia, ennen kuin Google Play on hyväksynyt sovelluksen käytäntöjä noudattavan version.
  • Poisto ei vaikuta heti Google Play ‑kehittäjätilisi maineeseen, mutta tilisi voidaan jäädyttää toistuvien poistojen jälkeen.

Huom. Korjaa kaikki poistetun sovelluksen käytäntörikkomukset, ennen kuin yrität julkaista sen uudelleen.

Jäädyttäminen

• Sovellus ja kaikki sen aiemmat versiot poistetaan Google Playsta, eivätkä käyttäjät voi enää ladata niitä.
  • Vakavat tai toistuvat käytäntörikkomukset voivat johtaa jäädytykseen, kuten voivat myös toistuvat sovelluksen hylkäykset ja poistot.
  • Jäädyttämisen jälkeen käyttäjät eivät enää näe sovelluksen tietosivua. Tiedot palautetaan, jos lähetät käytäntöjen mukaisen päivityksen.
  • Et voi käyttää jäädytetyn sovelluksen APK:ta tai sovelluspakettia.
  • Käyttäjät eivät voi ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai käyttää sovelluksen sisäisiä laskutusominaisuuksia, ennen kuin Google Play on hyväksynyt sovelluksen käytäntöjä noudattavan version.
  • Jäädyttämiset lasketaan Google Play ‑kehittäjätilillesi annetuiksi varoituksiksi. Usean varoituksen antaminen voi johtaa yksittäisten ja tapaukseen liittyvien Google Play ‑kehittäjätilien poistamiseen.

Huom. Älä yritä julkaista jäädytettyä sovellusta uudelleen, ennen kuin olet saanut Google Playlta siihen luvan.

Näkyvyyden rajoittaminen

• Sovelluksesi löydettävyyttä Google Playssa rajoitetaan. Sovellus pysyy saatavilla Google Playssa ja käyttäjät voivat löytää sen, jos heillä on suora linkki sen tietosivulle.
  • Sovelluksen näkyvyyden rajoittaminen ei vaikuta Google Play ‑kehittäjätilisi maineeseen.
  • Sovelluksen näkyvyyden rajoittaminen ei vaikuta siihen, voivatko käyttäjät nähdä sovelluksen nykyisen tietosivun.

Rajoitetut alueet

• Käyttäjät voivat ladata sovelluksesi Google Playn kautta vain tietyillä alueilla.
  • Muilla alueilla olevat käyttäjät eivät voi löytää sovellusta Play Kaupasta.
  • Käyttäjät, jotka ovat asentaneet sovelluksen aiemmin, voivat jatkaa sen käyttöä laitteellaan mutta eivät enää saa päivityksiä.
  • Alueellinen rajoittaminen ei vaikuta Google Play ‑kehittäjätilisi maineeseen.

Rajoitettu tili

• Kun kehittäjätilisi on rajoitetussa tilassa, kaikki sovelluksesi poistetaan Google Playsta etkä voi enää julkaista uusia sovelluksia etkä julkaista aiempia sovelluksia uudelleen. Sinulla on edelleen pääsy Play Consoleen.
  • Poistamisen jälkeen käyttäjät eivät enää näe sovellusten tietosivuja ja kehittäjäprofiiliasi.
  • Nykyiset käyttäjät eivät voi ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai käyttää sovelluksen sisäisiä laskutusominaisuuksia.
  • Voit kuitenkin tarjota lisätietoja Google Playhin ja muokata tilitietojasi Play Consolen kautta.
  • Voit julkaista sovellukset uudelleen, kun olet korjannut kaikki käytäntörikkomukset.

Tilin sulkeminen

• Kun kehittäjätilisi suljetaan, kaikki sovelluksesi poistetaan Google Playsta etkä voi enää julkaista uusia sovelluksia. Lisäksi kaikki tapaukseen liittyvät Google Play ‑kehittäjätilit jäädytetään pysyvästi.
  • Toistuvat tai räikeistä käytäntörikkomuksista johtuvat jäädyttämiset voivat johtaa Play Console ‑tilisi sulkemiseen.
  • Koska suljetulla tilillä olevat sovellukset poistetaan, käyttäjät eivät voi enää nähdä niiden tietosivuja ja kehittäjäprofiiliasi.
  • Nykyiset käyttäjät eivät voi ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai käyttää sovelluksen sisäisiä laskutusominaisuuksia.

Huom. Älä yritä rekisteröidä uutta Play Console ‑tiliä, jos vähintään yksi tileistäsi on suljettuna, sillä myös kaikki uudet avaamasi tilit suljetaan (eikä kehittäjän rekisteröitymismaksua hyvitetä sinulle).

Passiiviset tilit

Passiiviset tilit ovat epäaktiivisia tai hylättyjä kehittäjätilejä. Passiiviset tilit eivät ole Kehittäjien jakelusopimuksen vaatimusten mukaisesti hyvämaineisia.

Google Play ‑kehittäjätilit on tarkoitettu aktiivisille kehittäjille, jotka julkaisevat sovelluksia ja ylläpitävät niitä aktiivisesti. Suljemme väärinkäytösten ehkäisemiseksi tilit, jotka ovat passiivisia, käyttämättömiä tai joita ei muuten käytetä merkittävästi säännöllisin väliajoin, esimerkiksi sovellusten julkaisemiseen ja päivittämiseen, tilastojen tarkistamiseen tai sovelluksen tietosivujen ylläpitämiseen.

Jos passiivinen tili suljetaan, tili ja kaikki siihen liittyvä data poistetaan. Rekisteröintimaksuasi ei hyvitetä tai mitätöidä. Ennen kuin suljemme passiivisen tilisi, ilmoitamme siitä sinulle käyttämällä tiliä varten ilmoittamiasi yhteystietoja.

Passiivisen tilin sulkeminen ei rajoita mahdollisuuttasi luoda uutta tiliä tulevaisuudessa, jos päätät julkaista Google Playssa. Et voi aktivoida tiliä uudelleen, eivätkä aiemmat sovellukset tai data ole saatavilla uudella tilillä.