Procés d'aplicació

En revisar contingut o comptes per determinar si són il·legals o si infringeixen les nostres polítiques, basem les nostres decisions en diferents tipus d'informació, com ara les metadades de l'aplicació (per exemple, el títol de l'aplicació i la descripció), l'experiència a l'aplicació, la informació del compte (per exemple, l'historial d'infraccions de les polítiques) i altra informació proporcionada a través de mecanismes d'informació (si escau) i revisions per iniciativa pròpia.

Si l'aplicació o el compte de desenvolupador infringeix qualsevol de les nostres polítiques, prendrem les mesures pertinents, tal com es descriu a continuació. A més, et proporcionarem informació rellevant per correu electrònic sobre la mesura que hem dut a terme, així com instruccions sobre com pots apel·lar si creus que hem actuat erròniament.

Tingues present que és possible que els avisos administratius o de supressió no indiquin totes i cadascuna de les infraccions de les polítiques presents al teu compte, a la teva aplicació o al teu catàleg d'aplicacions. Els desenvolupadors són els responsables de solucionar qualsevol problema relacionat amb les polítiques, i han d'actuar amb una auditoria preventiva addicional per assegurar-se que la resta de contingut de l'aplicació o del compte compleixi estrictament les polítiques. Si no corregeixes les infraccions de les polítiques al teu compte i en totes les aplicacions, és possible que s'apliquin més mesures per incompliment.

Les infraccions reiterades o greus (com ara el programari maliciós, el frau i les aplicacions que poden perjudicar l'usuari o el dispositiu) d'aquestes polítiques o de l'acord de distribució per a desenvolupadors (DDA) comportaran la cancel·lació dels comptes de desenvolupador de Google Play individuals o relacionats.

Mesures d'aplicació

Les diferents mesures per incompliment poden afectar les teves aplicacions de diverses maneres. Fem servir una combinació d'avaluació humana i automatitzada per revisar les aplicacions i el contingut de les aplicacions i, així, detectar i valorar el contingut que infringeix les nostres polítiques i perjudica els usuaris i l'ecosistema general de Google Play. L'ús de models automatitzats ens ajuda a detectar més infraccions i avaluar els possibles problemes més ràpidament, cosa que contribueix a mantenir la seguretat de Google Play per a tothom. Pel que fa al contingut que infringeix les polítiques, els nostres models automatitzats el retiren o, quan calgui una decisió amb més matisos, es marca perquè el revisin també analistes i operadors qualificats que duen a terme avaluacions del contingut, per exemple, perquè és necessari entendre el context del fragment de contingut. Els resultats d'aquestes revisions manuals s'utilitzen aleshores per ajudar a crear dades d'entrenament a fi de continuar millorant els models d'aprenentatge automàtic.

A la secció següent es descriuen les diferents mesures que pot dur a terme Google Play i l'impacte que tindran en l'aplicació o en el teu compte de desenvolupador de Google Play.

Tret que s'indiqui el contrari en una comunicació sobre el compliment de mesures, aquestes mesures afecten totes les regions. Per exemple, si la teva aplicació se suspèn, no estarà disponible en cap regió. A més, tret que s'indiqui el contrari, aquestes mesures continuaran vigents a menys que apel·lis i l'apel·lació es concedeixi.

Rebuig

• Les aplicacions noves o les actualitzacions d'aplicacions que s'enviïn a revisió no estaran disponibles a Google Play.
  • Si es rebutja una actualització d'una aplicació existent, la versió de l'aplicació publicada abans de l'actualització continuarà disponible a Google Play.
  • Els rebuigs no afecten el vostre accés a les instal·lacions, estadístiques i puntuacions d'usuaris existents de l'aplicació rebutjada.
  • Els rebuigs no afecten l'estat del vostre compte de desenvolupador de Google Play.

Nota: no proveu de tornar a enviar una aplicació rebutjada fins que no hàgiu corregit totes les infraccions de les polítiques.

Supressió

• L'aplicació i totes les seves versions anteriors se suprimeixen de Google Play i els usuaris ja no podran baixar-les.
  • Com que l'aplicació se suprimeix, els usuaris no en podran veure la fitxa de Play Store. Aquesta informació es restaurarà quan enviïs una actualització de l'aplicació suprimida que compleixi les polítiques.
  • És possible que els usuaris no puguin fer cap compra des de l'aplicació ni utilitzar cap funció de facturació per compres fetes des de l'aplicació fins que Google Play no aprovi una versió que compleixi les polítiques.
  • Les supressions no afecten immediatament l'estat del teu compte de desenvolupador de Google Play, però si es produeixen de manera reiterada poden comportar-ne la suspensió.

Nota: no provis de tornar a publicar una aplicació suprimida fins que no hagis corregit totes les infraccions de les polítiques.

Suspensió

• L'aplicació i totes les seves versions anteriors se suprimeixen de Google Play i els usuaris ja no podran baixar-les.
  • La suspensió es pot produir com a resultat d'infraccions flagrants o reiterades de les polítiques, o si l'aplicació es rebutja o se suprimeix de manera repetida.
  • Com que l'aplicació se suspèn, els usuaris no en podran veure la fitxa de Play Store. Aquesta informació es restaurarà quan enviïs una actualització que compleixi les polítiques.
  • No podràs utilitzar més l'APK o l'app bundle d'una aplicació suspesa.
  • Els usuaris no podran fer cap compra des de l'aplicació ni utilitzar cap funció de facturació per compres fetes des de l'aplicació fins que Google Play no aprovi una versió que compleixi les polítiques.
  • Les suspensions repercuteixen en el bon estat del teu compte de desenvolupador de Google Play, ja que compten com a tocs d'atenció. Si es reben diversos tocs d'atenció, pot ser que es cancel·lin els comptes de desenvolupador de Google Play individuals i relacionats.

Nota: no provis de tornar a publicar una aplicació suspesa tret que Google Play t'hagi explicat que ho pots fer.

Visibilitat limitada

• La visibilitat de la teva aplicació a Google Play està restringida. L'aplicació continuarà estant disponible a Google Play i els usuaris hi podran accedir amb un enllaç directe a la fitxa de Play Store de l'aplicació.
  • Encara que s'assigni l'estat "Visibilitat limitada" a la teva aplicació, l'estat del teu compte de desenvolupador de Google Play no es veurà afectat.
  • Encara que s'assigni l'estat "Visibilitat limitada" a la teva aplicació, els usuaris en podran seguir veient la fitxa de Play Store.

Regions limitades

• Els usuaris només podran baixar la vostra aplicació des de Google Play en algunes regions.
  • Els usuaris d'altres regions no podran trobar l'aplicació a Play Store.
  • Els usuaris que hagin instal·lat l'aplicació prèviament la podran continuar utilitzant al seu dispositiu, però deixaran de rebre'n actualitzacions.
  • La limitació regional no afecta l'estat del vostre compte de desenvolupador de Google Play.

Estat restringit del compte

• Quan el teu compte de desenvolupador tingui assignat l'estat restringit, totes les aplicacions del teu catàleg se suprimiran de Google Play i ja no podràs publicar aplicacions noves ni tornar a publicar-ne les existents. Podràs continuar accedint a Play Console.
  • Com que se suprimeixen totes les aplicacions, els usuaris no podran veure la fitxa de Play Store de les aplicacions ni el teu perfil de desenvolupador.
  • Els usuaris actuals no podran fer cap compra des de l'aplicació ni utilitzar cap funció de facturació per compres fetes des de les aplicacions.
  • Pots continuar utilitzant Play Console per proporcionar més informació a Google Play i esmenar la informació del compte.
  • Podràs tornar a publicar les aplicacions quan hagis corregit totes les infraccions de les polítiques.

Cancel·lació del compte

• En cancel·lar el teu compte de desenvolupador, totes les aplicacions del teu catàleg se suprimiran de Google Play i ja no podràs publicar-ne de noves. Això significa que els comptes de desenvolupador de Google Play relacionats també se suspendran permanentment.
  • Les suspensions reiterades o les suspensions per infraccions flagrants de les polítiques també poden donar lloc a la cancel·lació del teu compte de Play Console.
  • Com que les aplicacions del compte cancel·lat se suprimeixen, els usuaris no podran veure la fitxa de Play Store de les aplicacions ni el teu perfil de desenvolupador.
  • Els usuaris actuals no podran fer cap compra des de l'aplicació ni utilitzar cap funció de facturació per compres fetes des de les aplicacions.

Nota: els comptes nous que provis d'obrir també es cancel·laran (i no se't reembossarà la quota de registre de desenvolupador); per tant, no intentis registrar-te per obtenir un compte de Play Console nou mentre tinguis un dels altres comptes cancel·lat.

Comptes latents

Els comptes inactius són comptes de desenvolupador que estan abandonats o que no tenen activitat. Es considera que no estan en bon estat segons s'estableix a l'Acord de distribució per a desenvolupadors.

Els comptes de desenvolupador de Google Play estan pensats per a desenvolupadors actius que publiquen aplicacions i les mantenen activament. Per impedir abusos, tanquem els comptes que estan inactius, que no s'utilitzen o amb què no s'interacciona significativament (per exemple, per publicar i actualitzar aplicacions, accedir a estadístiques o gestionar fitxes de Play Store) de manera regular.

En tancar un compte inactiu, se suprimirà el compte i totes les dades associades. La quota de registre no és reembossable i es perdrà. Abans de tancar un compte inactiu, t'ho notificarem mitjançant la informació de contacte que hagis facilitat per al compte.

El fet que t'hàgim tancat un compte inactiu no t'impedirà crear un altre compte en el futur si decideixes publicar aplicacions a Google Play. No podràs reactivar el compte tancat i les aplicacions o les dades vinculades a aquest compte no estaran disponibles al nou.