Metadata

Gebruikers zijn afhankelijk van beschrijvingen van uw app om inzicht te krijgen in de functionaliteit en het doel van de app. We staan geen apps toe met misleidende, onjuist opgemaakte, niet-beschrijvende, irrelevante, buitensporige of ongepaste metadata, inclusief maar niet beperkt tot de beschrijving van de app, de naam van de ontwikkelaar, de titel, het icoon, screenshots en promotieafbeeldingen. Ontwikkelaars moeten een duidelijke en goed geformuleerde beschrijving van hun app geven. We staan ook geen niet-herleidbare of anonieme gebruikerservaringen toe in de beschrijving van de app.

Uw app-titel, icoon en ontwikkelaarsnaam zijn met name nuttig voor gebruikers om uw app te vinden en meer informatie hierover te krijgen. Gebruik geen emoji's, emoticons of herhaalde speciale tekens in deze metadata-elementen. Vermijd tekst in HOOFDLETTERS tenzij dit deel uitmaakt van uw merknaam. Misleidende symbolen in app-iconen zijn niet toegestaan, zoals een meldingsstipje voor nieuwe berichten als er geen nieuwe berichten zijn en download-/installatiesymbolen als de app niets te maken heeft met het downloaden van content. Uw app-titel mag maximaal 30 tekens lang zijn. Gebruik geen tekst of afbeelding in de app-titel, het icoon of de naam van de ontwikkelaar die de prestaties of positie in de winkel, de prijs of promotie-informatie aangeeft of die een relatie met bestaande Google Play-programma's suggereert.

In aanvulling op de hier vermelde vereisten is het op grond van specifiek Beleid voor Google Play-ontwikkelaars mogelijk noodzakelijk om aanvullende metadata-informatie te verstrekken.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen

① Niet-herleidbare of anonieme gebruikerservaringen
        ② Gegevensvergelijking van apps of merken
        ③ Blokken met woorden en verticale/horizontale lijsten met woorden

① Tekst in HOOFDLETTERS die niet deel is van de merknaam
        ② Herhaalde speciale tekens die niet relevant zijn voor de app
        ③ Gebruik van emoji's, emoticons (waaronder kaomoji's) en speciale tekens
        ④ Misleidend symbool
        ⑤ Misleidende tekst

• Afbeeldingen of tekst die de prestaties of positie in de winkel aangeven, zoals App van het jaar, nr. 1, Het beste van Play 20XX, Populair, iconen van awards, enzovoort

• Afbeeldingen of tekst die prijs- en promotiegegevens aangeven, zoals 10% korting, € 50 cashback, tijdelijk gratis beschikbaar, enzovoort

• Afbeeldingen of tekst die Google Play-programma's aangeven, zoals Keuze van de redactie, Nieuw, enzovoort

Dit zijn enkele voorbeelden van ongepaste tekst, afbeeldingen of video's in uw vermelding:

• Afbeeldingen of video's met seksueel suggestieve content. Vermijd suggestieve afbeeldingen met borsten, billen, genitaliën of andere geseksualiseerde lichaamsdelen of content, ongeacht of deze geïllustreerd of echt zijn.
  • Het gebruik van grof, vulgair of ander taalgebruik dat ongepast is voor een algemeen publiek in de winkelvermelding van uw app.
  • Extreem geweld dat prominent wordt afgebeeld in app-iconen, promotieafbeeldingen of video's.
  • Afbeeldingen van illegaal drugsgebruik. Zelfs content voor educatieve, wetenschappelijke, artistieke of documentairedoeleinden in de winkelvermelding moet geschikt zijn voor alle leeftijden.

Hier zijn enkele best practices:

• Benadruk wat er zo goed is aan uw app. Deel interessante feiten over uw app zodat gebruikers begrijpen wat uw app speciaal maakt.
  • Zorg dat de titel en beschrijving van uw app duidelijk de functies van uw app beschrijven.
  • Gebruik geen herhaalde of irrelevante zoekwoorden of verwijzingen.
  • Houd de beschrijving van uw app kort en duidelijk. Kortere beschrijvingen leiden over het algemeen tot een betere gebruikerservaring, met name op apparaten met een klein scherm. Overmatig lange of gedetailleerde beschrijvingen of beschrijvingen met een verkeerde opmaak of veel herhalingen kunnen in strijd zijn met dit beleid.
  • Houd er rekening mee dat uw vermelding geschikt moet zijn voor alle leeftijden. Vermijd het gebruik van ongepaste tekst, afbeeldingen en video's in uw vermelding en houd u aan de bovenstaande richtlijnen.