Metadata

Användare läser beskrivningarna av din app för att förstå dess funktioner och syfte. Vi tillåter inte appar med vilseledande, felaktigt formaterad, otydlig, irrelevant, överflödig eller olämplig metadata. Det gäller bland annat appbeskrivningen, utvecklarens namn, appens namn, ikon, skärmbilder och kampanjbilder. Utvecklare måste tillhandahålla en tydlig och välskriven beskrivning av appen. Vi tillåter heller inte användarrekommendationer som inte tillskrivs någon eller som är anonyma i appens beskrivning.

Många användare hittar och tar reda på mer om din app utifrån appens titel, ikonen och utvecklarnamnet. Använd inte emojis, uttryckssymboler eller flera specialtecken i dessa metadataelement. Undvik att bara använda VERSALER om inte varumärkesnamnet skrivs så. Vi tillåter inte vilseledande symboler i appikoner, till exempel: punktindikator för nya meddelanden när det inte finns några och symboler för att ladda ned/installera om innehållet som laddas ned inte är kopplat till appen. Appens titel får vara högst 30 tecken. Använd inte text eller en bild i appens titel, ikon eller utvecklarens namn som anger butiksrankning eller -resultat, pris- eller marknadsföringsinformation eller antyder en koppling till befintliga Google Play-program.

Utöver de krav som anges här kan du behöva ange ytterligare information om metadata i enlighet med Google Plays specifika utvecklarpolicy.

Exempel på vanliga överträdelser

① Anonyma användarrekommendationer
        ② Jämförelser av uppgifter mellan appar och varumärken
        ③ Väggar av text eller horisontala eller vertikala listor av ord

① Skriva hela ord i VERSALER förutom i varumärkesnamn
        ② Flera specialtecken i följd som inte är relevanta för appen
        ③ Använda emojis, uttryckssymboler (inklusive kaomojis) och specialtecken
        ④ Vilseledande symboler
        ⑤ Vilseledande text

• Bilder eller text som anger butiksrankning eller -resultat, till exempel Årets app, Nr. 1, Det bästa på Play 20XX, Populär, ikoner för utmärkelser osv.

• Bilder eller text som anger pris och kampanjuppgifter, till exempel 10 % rabatt, 50 USD tillbaka, Gratis under en begränsad tid osv.

• Bilder eller text som anger Google Play-program, till exempel Redaktionens val, Nyhet osv.

Här är några exempel på olämpliga texter, bilder eller videor i uppgifterna:

• Bilder eller videor med sexuellt innehåll. Undvik bilder och videor som innehåller bröst, rumpor, genitalier eller andra kroppsdelar eller annat innehåll som ofta sexualiseras. Detta gäller både tecknat och otecknat material.
  • Användning av svordomar, vulgärt språk eller annat språk som är olämpligt för en allmän målgrupp i appens butiksuppgifter.
  • Framträdande våldsskildringar på appikoner, i kampanjbilder eller i videor.
  • Skildringar av illegal användning av droger. Innehåll i butiksuppgifterna måste vara lämpligt för alla målgrupper, även om det syftar till att vara utbildande, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt.

Här är några bra metoder:

• Betona vad som är bra med din app. Dela intressanta och spännande fakta så att användarna förstår vad som gör appen speciell.
  • Försäkra dig om att appens titel och beskrivning beskriver appens funktioner på ett korrekt sätt.
  • Undvik upprepade eller irrelevanta sökord eller hänvisningar.
  • Skriv en kortfattad och saklig beskrivning för appen. Kortare beskrivningar fungerar bättre, särskilt på enheter med små skärmar. Beskrivningar som är överdrivet långa, detaljerade, felaktigt formaterade eller repetitiva kan utgöra en överträdelse av policyn.
  • Tänk på att uppgifterna ska vara lämpliga för en allmän målgrupp. Använd inte text, bilder eller videor som är olämpliga i butiksuppgifterna och följ riktlinjerna ovan.