Metadata

Vi tillater ikke apper med villedende, feilformaterte, lite beskrivende, irrelevante, overdrevne eller upassende metadata, inkludert, men ikke begrenset til, appens beskrivelse, utviklernavn, tittel, ikon, skjermdumper eller markedsføringsbilder. Utviklere må gi en tydelig og velskrevet beskrivelse av appen. Vi godtar heller ikke kundeutsagn uten attribusjon eller fra brukere som er anonyme, i appbeskrivelsen.

I tillegg til kravene som er nevnt her, kan spesifikke retningslinjer for Play-utviklere kreve at du må oppgi mer metadatainformasjon.

Eksempler på vanlige brudd

① Kundeutsagn uten attribusjon eller fra brukere som er anonyme
        ② Datasammenligning av apper eller merkevarer
        ③ Ordblokker og vertikale/horisontale ordlister

Her er noen eksempler på upassende tekst, bilder eller videoer i oppføringen din:

• Bilder eller videoer med seksuelt betont innhold. Unngå usømmelige bilder som inneholder bryster, rumper, kjønnsorganer eller annen fetisjisert anatomi eller innhold – illustrert eller ekte.
  • Bruk av stygt, vulgært eller annet språk som er upassende for et generelt publikum i butikkoppføringen for appen din.
  • Grafisk vold som er fremtredende avbildet i appikoner, reklamebilder eller videoer.
  • Skildringer av ulovlig narkotikabruk. Innhold i butikkoppføringen må være egnet for alle målgrupper. Det gjelder også for pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk innhold.

Her er noen anbefalte fremgangsmåter:

• Fremhev det som er bra med appen din. Del interessante og spennende fakta om appen for å hjelpe brukere med å forstå hva som er spesielt med den.
  • Sørg for at appens tittel og beskrivelse beskriver nøyaktig hva appens funksjonalitet er.
  • Unngå gjentatte eller irrelevante søkeord eller referanser.
  • Hold appbeskrivelsen konsis og lettlest. Korte beskrivelser gir vanligvis bedre brukeropplevelser, spesielt på enheter med mindre skjermer. En beskrivelse som er for lang, ikke er formatert skikkelig, er for detaljert eller inneholder gjentakelser, kan utgjøre brudd på disse retningslinjene.
  • Husk at oppføringen din bør være egnet for et generelt publikum. Unngå å bruke upassende tekst, bilder eller videoer i oppføringen, og sørg for at du overholder retningslinjene ovenfor.