Metadata

We staan geen apps toe met misleidende, onjuist opgemaakte, niet-beschrijvende, irrelevante, buitensporige of ongepaste metadata, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de beschrijving van de app, de naam van de ontwikkelaar, de titel, het icoon, screenshots en promotieafbeeldingen. Ontwikkelaars moeten een duidelijke en goed geformuleerde beschrijving van hun app geven. We staan ook geen niet-herleidbare of anonieme gebruikerservaringen toe in de beschrijving van de app.

In aanvulling op de hier vermelde vereisten is het op grond van specifiek beleid voor ontwikkelaars in Play mogelijk noodzakelijk om aanvullende metadata-informatie te verstrekken.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen

① Niet-herleidbare of anonieme gebruikerservaringen
        ② Gegevensvergelijking van apps of merken
        ③ Blokken met woorden en verticale/horizontale lijsten met woorden

Hier volgen enkele voorbeelden van ongepaste tekst, afbeeldingen of video's in uw vermelding:

• Afbeeldingen of video's met seksueel suggestieve content. Vermijd suggestieve afbeeldingen met borsten, billen, genitaliën of andere geseksualiseerde lichaamsdelen of content, ongeacht of deze geïllustreerd of echt zijn.
  • Het gebruik van grof, vulgair of ander taalgebruik dat ongepast is voor een algemeen publiek in de winkelvermelding van uw app.
  • Extreem geweld dat prominent wordt afgebeeld in app-iconen, promotieafbeeldingen of video's.
  • Afbeeldingen van illegaal drugsgebruik. Zelfs content voor educatieve, wetenschappelijke, artistieke of documentairedoeleinden in de winkelvermelding moet geschikt zijn voor alle leeftijden.

Hieronder vindt u enkele praktische tips:

• Benadruk wat er zo goed is aan uw app. Deel interessante feiten over uw app zodat gebruikers begrijpen wat uw app speciaal maakt.
  • Zorg ervoor dat de titel en beschrijving van uw app duidelijk de functies van uw app beschrijven.
  • Gebruik geen herhaalde of irrelevante zoekwoorden of verwijzingen.
  • Houd de beschrijving van uw app kort en duidelijk. Kortere beschrijvingen leiden over het algemeen tot een betere gebruikerservaring, met name op apparaten met een klein scherm. Overmatig lange of gedetailleerde beschrijvingen of beschrijvingen met een verkeerde opmaak of veel herhalingen kunnen in strijd zijn met dit beleid.
  • Houd er rekening mee dat uw vermelding geschikt moet zijn voor alle leeftijden. Vermijd het gebruik van ongepaste tekst, afbeeldingen en video's in uw vermelding en houd u aan de bovenstaande richtlijnen.