Metadata

Käyttäjät tarvitsevat sovelluksen kuvauksia sen toiminnan ja tarkoituksen ymmärtämiseen. Emme salli sovelluksia, joiden metadata on harhaanjohtavaa, väärin muotoiltua, ei-kuvaavaa, epäolennaista, liiallista tai sopimatonta. Metadataa ovat esimerkiksi sovelluksen kuvaus, kehittäjän nimi, sovelluksen nimi, kuvake, kuvakaappaukset ja mainoskuvat. Kehittäjän on lisättävä sovellukselle selkeä ja hyvin kirjoitettu kuvaus. Emme myöskään salli lähteettömiä tai nimettömiä käyttäjäkommentteja sovelluksen kuvauksessa.

Erityisesti sovelluksen nimi ja kuvake sekä kehittäjän nimi auttavat käyttäjiä löytämään sovelluksesi ja lisätietoja siitä. Älä käytä metadataelementeissä emojeita, hymiöitä tai toistuvia erikoismerkkejä. Älä käytä PELKKIÄ ISOJA KIRJAIMIA, elleivät ne kuulu brändinimeen. Sovellusten kuvakkeissa ei sallita harhaanjohtavia symboleita. Tällaisia ovat esimerkiksi uuden viestin merkki, vaikka uusia viestejä ei ole, tai lataus-/asennussymboli, vaikka sovellus ei liity sisällön lataamiseen. Sovelluksen nimessä saa olla enintään 30 merkkiä. Älä käytä tekstiä tai kuvia sovelluksen nimessä tai kuvakkeessa tai kehittäjänimeä, josta ilmenee suoriutuminen tai sijoitus, hinta tai kampanjatietoja kaupassa, tai joka antaa vaikutelman yhteydestä joihinkin Google Play ‑ohjelmiin.

Jotkin Google Playn kehittäjäkäytännöt voivat edellyttää sinulta sellaisen metadatan lisäämistä, jota ei mainita alla olevissa vaatimuksissa.

Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista

① Lähteettömät tai nimettömät käyttäjäkommentit
        ② Sovellusten tai brändien datan vertailu
        ③ Sanaryhmät ja pysty- tai vaakasuorat sanalistat

① ISOT KIRJAIMET, jotka eivät kuulu brändinimeen
        ② Erikoismerkkien sarjat, jotka eivät liity sovellukseen
        ③ Emojit, hymiöt (myös kaomojit) ja erikoismerkit
        ④ Harhaanjohtavat symbolit
        ⑤ Harhaanjohtava teksti

• Teksti tai kuvat, joista ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, esim. "Vuoden sovellus", "#1", "Playn parhaat 20XX", "Suosittu" tai palkintokuvakkeet

• Teksti tai kuvat, joista ilmenee hinta- ja tarjoustiedot, esim. "10 %:n alennus", "50 $:n cashback-palkinto" tai "maksuton vain rajallisen ajan"

• Teksti tai kuvat, joista ilmenee Google Play ‑ohjelmat, esim. "Tiimin valinnat" tai "Uutta"

Tässä on joitakin esimerkkejä teksteistä, kuvista tai videoista, joiden käyttö sovelluksen tietosivulla on sopimatonta:

• Kuvat ja videot, joissa on seksiin viittaavaa sisältöä. Vältä seksuaalisesti vihjailevia kuvia, joissa esiintyy rintoja, pakaroita, sukupuolielimiä tai muita fetissien kohteena olevia ruumiinosia tai sisältöjä riippumatta siitä, ovatko ne aitoja vai piirrettyjä.
  • Hävyttömän, karkean tai muulla tavalla kaikille yleisöille sopimattoman kielen käyttö sovelluksen tietosivulla
  • Yksityiskohtainen väkivalta, jota kuvataan näkyvästi sovelluksen kuvakkeissa, mainoskuvissa tai videoissa
  • Laittomien lääke- tai huumausaineiden käytön kuvaukset. Myös sovelluksen tietosivulla näytettävän dokumentaarisen, tieteellisen, taiteellisen ja opetussisällön (EDSA-sisällön) täytyy sopia kaikille yleisöille.

Tässä on joitakin parhaita käytäntöjä:

• Korosta sovelluksesi parhaita puolia. Keskity sovelluksen mielenkiintoisiin ominaisuuksiin ja kerro, miten se erottuu muista.
  • Sovelluksen nimen ja kuvauksen täytyy vastata tarkasti sovelluksen toimintaa.
  • Vältä toistuvia tai epäolennaisia avainsanoja tai viittauksia.
  • Pidä sovelluksen kuvaus selkeänä ja ytimekkäänä. Usein lyhyt kuvaus toimii paremmin erityisesti pieninäyttöisillä laitteilla. Jos kuvaus on liian pitkä tai yksityiskohtainen, se on muotoiltu väärin tai siinä on liikaa toistoa, se voi rikkoa tätä käytäntöä.
  • Muista, että sovelluksesi tietosivun täytyy sopia kaikille yleisöille. Älä käytä tietosivulla sopimattomia tekstejä, kuvia tai videoita, ja noudata yllä olevia ohjeita.