Metadades

Els usuaris depenen de les descripcions de l'aplicació per poder entendre'n la funcionalitat i l'objectiu. No permetem les aplicacions que contenen metadades enganyoses, amb format incorrecte, no descriptives, irrellevants, excessives o inadequades. Això inclou, entre d'altres, la descripció, el nom del desenvolupador, el títol, la icona, les captures de pantalla i les imatges promocionals de l'aplicació. Els desenvolupadors han de proporcionar una descripció clara i ben escrita de l'aplicació. Tampoc no admetem a la descripció de l'aplicació testimonis d'usuaris anònims o sense atribuir.

El títol, la icona de l'aplicació i el nom de desenvolupador són elements especialment útils per als usuaris a l'hora de trobar la teva aplicació i descobrir-ne informació. No utilitzeu emojis, emoticones ni caràcters especials repetits en aquests elements de les metadades. Evita fer servir NOMÉS MAJÚSCULES tret que sigui part del nom de la teva marca. No es permeten símbols enganyosos a les icones de l'aplicació, per exemple: un punt que indiqui que hi ha un missatge nou quan no n'hi ha cap, o els símbols de baixada i instal·lació quan l'aplicació no està relacionada amb la baixada de contingut. El títol de l'aplicació ha de tenir 30 caràcters com a màxim. No facis servir text ni imatges al títol de l'aplicació, a la icona o al nom de desenvolupador que indiquin el rendiment, la classificació de la botiga, el preu o informació promocional, o que suggereixin relacions amb programes de Google Play existents.

A més dels requisits que s'indiquen aquí, és possible que algunes polítiques específiques per a desenvolupadors de Google Play requereixin que proporcionis informació addicional de les metadades.

Exemples d'infraccions comunes

① Testimonis d'usuaris anònims o sense atribuir
        ② Comparació de dades d'aplicacions o marques
        ③ Blocs de paraules i llistes de paraules en vertical o horitzontal

① Escriure paraules en MAJÚSCULES encara que no formin part del nom d'una marca
        ② Seqüències de caràcters especials que no són rellevants per a l'aplicació
        ③ L'ús d'emojis, emoticones (inclosos els kaomojis) i caràcters especials
        ④ Símbols enganyosos
        ⑤ Text enganyós

• Imatges o text que facin referència al rendiment o a la classificació a la botiga, com ara "Aplicació de l'any", "Núm. 1", "El millor de Play el 20XX", "Popular", icones de premis, etc.

• Imatges o text per indicar informació promocional o sobre preus, com ara "10% de descompte", "Devolució de 50 €", "Gratis només per un temps limitat", etc.

• Imatges o text que facin referència a programes de Google Play, com ara "Selecció de l'editor", "Novetat", etc.

A continuació s'indiquen alguns exemples de textos, d'imatges o de vídeos inadequats de la teva fitxa:

• Imatges o vídeos amb contingut sexualment suggeridor. Evita utilitzar imatges suggeridores en què es mostrin pits, natges, genitals o altres parts del cos o continguts que siguin objecte de fetitxisme, siguin il·lustracions o imatges reals.
  • Llenguatge obscè, vulgar o d'un altre tipus que no sigui adequat per al públic general a la fitxa de Play Store de l'aplicació.
  • Violència explícita representada de manera destacada en icones, imatges promocionals o vídeos de l'aplicació.
  • Contingut que mostri el consum il·legal de drogues. El contingut educatiu, documental, científic o artístic també ha de ser adequat per a tots els públics a la fitxa de Play Store.

A continuació s'indiquen algunes pràctiques recomanades:

• Destaca els punts forts de la teva aplicació. Comparteix fets interessants i fascinants sobre l'aplicació per ajudar els usuaris a entendre per què és especial.
  • Assegura't que el títol i la descripció de la teva aplicació representin acuradament la seva funcionalitat.
  • Evita fer servir paraules clau o referències repetitives o no relacionades.
  • Proporciona una descripció succinta i directa de la teva aplicació. Les descripcions breus solen millorar l'experiència d'usuari, sobretot en dispositius amb pantalles petites. L'excés de longitud o de detall, el format incorrecte o les repeticions poden suposar una infracció d'aquesta política.
  • Recorda que la teva fitxa ha de ser adequada per al públic general. Evita utilitzar textos, imatges o vídeos inadequats i segueix les directrius anteriors.