Brukervurderinger, anmeldelser og installeringer

Utviklere skal ikke prøve å manipulere plasseringen av apper på Google Play. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, å forbedre produktvurderinger eller -anmeldelser samt å øke antallet installeringer med ulovlige metoder, for eksempel ved å forfalske eller gi belønning for anmeldelser eller vurderinger eller å gi belønning for å installere andre apper som appens hovedfunksjonalitet.

Eksempler på vanlige brudd i anmeldelser og vurderinger

• Spørsmål til brukere om å vurdere appen din mot belønning:

① Dette varselet tilbyr brukere rabatt som kompensasjon for en god vurdering.

• Gjentatt innsending av vurderinger som ser ut til å komme fra brukere, for å påvirke en apps posisjon på Google Play.

• Innsending av eller oppfordring av brukere til å sende inn anmeldelser med upassende innhold, inkludert samarbeidspartnere, kuponger, spillkoder, e-postadresser eller linker til nettsteder eller andre apper.

② Denne anmeldelsen oppfordrer brukere til å markedsføre RescueRover-appen ved å tilby en kupong.

Vurderinger og anmeldelser er referansemålinger for appkvaliteten. Brukerne stoler på at de er sannferdige og relevante. Her er noen av de beste fremgangsmåtene for å svare på brukeranmeldelser:

• Svar konkret på problemene som er nevnt i brukerkommentarene, og ikke be om bedre vurderinger.

• Inkluder referanser til nyttige ressurser, for eksempel e-postadressen til brukerstøtten eller en side for vanlige spørsmål.