Brukervurderinger, anmeldelser og installeringer

Utviklere skal ikke prøve å manipulere plasseringen av apper på Google Play. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, å høyne produktrangeringer og -anmeldelser eller antall installeringer med ulovlige metoder, for eksempel ved å forfalske eller belønne installeringer, anmeldelser eller vurderinger. Installeringer som belønnes, anmeldelser og vurderinger inkluderer tekst eller bilder i appens bilde, ikon eller utviklernavn som indikerer priser eller annen kampanjerelatert informasjon.

Utviklere skal ikke legge til tekst eller bilder som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, eller som hinter til forhold til eksisterende Google Play-programmer i appens tittel, ikon eller utviklernavn.

Eksempler på vanlige brudd i anmeldelser og vurderinger

• Spørsmål til brukere om å vurdere appen din mot belønning:

① Dette varselet tilbyr brukere rabatt som kompensasjon for en god vurdering.

• Gjentatte innsendinger av vurderinger for å påvirke appens plassering på Google Play.
  • Innsending av eller oppfordring av brukere til å sende inn anmeldelser med upassende innhold, inkludert samarbeidspartnere, kuponger, spillkoder, e-postadresser eller linker til nettsteder eller andre apper.

② Denne anmeldelsen oppfordrer brukere til å markedsføre RescueRover-appen ved å tilby en kupong.

Vurderinger og anmeldelser er referansemålinger av appkvaliteten. Brukerne stoler på at de er sannferdige og relevante. Her er noen av de beste fremgangsmåtene for å svare på brukeranmeldelser:

• Svar konkret på problemene som er nevnt i brukerkommentarene, og ikke be om bedre vurderinger.
  • Inkluder referanser til nyttige ressurser, for eksempel e-postadressen til brukerstøtten eller en side for vanlige spørsmål.

Eksempler på vanlige brudd i appens tittel, ikon eller utviklernavn

• bilder eller tekst som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, for eksempel «Årets app», «Nummer 1», «Det beste fra Play 20XX», «Populær», prisikoner osv.

• bilder eller tekst som indikerer priser og kampanjerelatert informasjon, for eksempel «10 % rabatt», «Få igjen 500 kr», «gratis i en begrenset periode» osv.

• bilder eller tekst som indikerer Play-programmer, for eksempel «Redaktøren anbefaler», «Nytt» osv.