Brukervurderinger, anmeldelser og installeringer

Det skal gjøres endringer i disse retningslinjene.

Du finner et sammendrag av endringene samt de oppdaterte retningslinjene for utviklere her
Utviklere skal ikke prøve å manipulere plasseringen av apper på Google Play. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, å forbedre produktvurderinger eller -anmeldelser samt å øke antallet installeringer med ulovlige metoder, for eksempel ved å forfalske eller gi belønning for installeringer, anmeldelser eller vurderinger.

Eksempler på vanlige brudd

• Spørsmål til brukere om å vurdere appen din mot belønning:

① Dette varselet tilbyr brukere rabatt som kompensasjon for en god vurdering.

• Gjentatte innsendinger av vurderinger for å påvirke appens plassering på Google Play.
  • Innsending av eller oppfordring av brukere til å sende inn anmeldelser med upassende innhold, inkludert samarbeidspartnere, kuponger, spillkoder, e-postadresser eller linker til nettsteder eller andre apper.

② Denne anmeldelsen oppfordrer brukere til å markedsføre RescueRover-appen ved å tilby en kupong.

Vurderinger og anmeldelser er referansemålinger av appkvaliteten. Brukere er avhengige av at de er sannferdige og relevante. Her er noen av de beste fremgangsmåtene for å svare på brukeranmeldelser:

• Svar konkret på problemene som er nevnt i brukerkommentarene, og ikke be om bedre vurderinger.
  • Inkluder referanser til nyttige ressurser, for eksempel e-postadressen til brukerstøtten eller en side for vanlige spørsmål.