Gebruikersbeoordelingen, reviews en installaties

Ontwikkelaars mogen de plaatsing van een app op Google Play niet proberen te manipuleren. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het kunstmatig laten toenemen van het aantal productbeoordelingen, reviews of installaties met onrechtmatige middelen. Hieronder vallen onder andere frauduleuze reviews en beoordelingen, en reviews en beoordelingen waarvoor een beloning wordt aangeboden. Gebruikers aansporen andere apps te installeren is ook niet toegestaan als hoofddoel van de app.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen in beoordelingen en reviews

• Gebruikers vragen uw app te beoordelen en daarvoor een beloning aanbieden:

① Deze melding biedt gebruikers een korting in ruil voor een goede beoordeling.

• Herhaaldelijk beoordelingen indienen terwijl u zich voordoet als gebruikers om de plaatsing van een app op Google Play te beïnvloeden.

• Beoordelingen indienen (of gebruikers stimuleren om dit te doen) met ongepaste content, waaronder partners, kortingsbonnen, gamecodes, e-mailadressen of links naar websites of andere apps.

② Deze review stimuleert bezoekers om de app RescueRover te promoten door hen een kortingsbon aan te bieden.

Beoordelingen en reviews zijn benchmarks voor de kwaliteit van een app. Gebruikers zijn afhankelijk van de authenticiteit en relevantie ervan. Hier zijn enkele best practices voor reacties op gebruikersrecensies:

• Houd uw antwoord gericht op de problemen die in de opmerkingen van de gebruiker worden genoemd en vraag niet om een betere beoordeling.

• Vermeld verwijzingen naar nuttige hulpbronnen, zoals contactgegevens voor support of een pagina met veelgestelde vragen.