Gebruikersbeoordelingen, reviews en installaties

Ontwikkelaars mogen de plaatsing van een app op Google Play niet proberen te manipuleren. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het kunstmatig laten toenemen van het aantal productbeoordelingen, reviews of installaties aan de hand van onrechtmatige middelen. Hieronder vallen onder andere frauduleuze installaties, reviews en beoordelingen, alsmede installaties, reviews en beoordelingen waarvoor een beloning wordt aangeboden.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen

• Gebruikers vragen uw app te beoordelen en daarvoor een beloning aanbieden:

① Deze melding biedt gebruikers een korting in ruil voor een goede beoordeling.

• Herhaaldelijk indienen van beoordelingen om de plaatsing van de app op Google Play te beïnvloeden.
  • Het indienen van beoordelingen met ongepaste content, waaronder partners, kortingsbonnen, gamecodes, e-mailadressen of links naar websites of andere apps of gebruikers stimuleren dit te doen.

② Deze review stimuleert bezoekers om de app RescueRover te promoten door een kortingsbon aan te bieden.

Beoordelingen en reviews zijn benchmarks voor de kwaliteit van een app. Gebruikers zijn afhankelijk van de authenticiteit en relevantie ervan. Hierna volgen enkele praktische tips bij het reageren op reviews van gebruikers:

• houd uw antwoord gericht op de problemen die in de opmerkingen van de gebruiker worden genoemd en vraag niet om een betere beoordeling,
  • vermeld verwijzingen naar nuttige hulpbronnen, zoals een supportadres of een pagina met veelgestelde vragen.