Käyttäjien arviot, arvostelut ja asennuskerrat

Kehittäjät eivät saa pyrkiä vaikuttamaan sovellusten sijoitukseen Google Playssa. Kiellettyyn toimintaan luetaan mukaan tuotearvioiden, arvostelujen tai asennuskertojen manipulointi vilpillisin keinoin, kuten kannustinta vastaan tehdyillä asennuksilla, arvioilla ja arvosteluilla tai houkuttelemalla käyttäjiä asentamaan muita sovelluksia sovelluksen päätarkoituksena.

Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista arvioissa ja arvosteluissa

• Kannustinten tarjoaminen käyttäjäarvioita vastaan:

① Tässä ilmoituksessa käyttäjälle tarjotaan alennusta vastineena hyvästä arviosta.

• Toistuvien arvioiden lähettäminen käyttäjinä esiintymällä, minkä tarkoituksena on vaikuttaa sovelluksen sijoittumiseen Google Playssa.

• Sisällöltään sopimattomien arvosteluiden lähettäminen tai käyttäjien kehottaminen lähettämään niitä. Tämä koskee kuponkeja, pelikoodeja, sähköpostiosoitteita tai sivustoille tai muihin sovelluksiin johtavia linkkejä sekä yhteistyökumppaneiden käyttöä:

② Tässä arvostelussa käyttäjiä houkutellaan kuponkitarjouksella tukemaan RescueRover-sovellusta.

Arviot ja arvostelut ovat sovellusten laadun mittareita. Niistä on hyötyä käyttäjille vain, kun ne ovat aitoja ja liittyvät kyseiseen sovellukseen. Tässä on joitakin parhaita käytäntöjä käyttäjien arvosteluihin vastaamiseen:

• Keskity vastauksessasi käyttäjän kommentissa mainittuihin ongelmiin. Älä pyydä parempaa arviota.

• Tarjoa linkkejä hyödyllisiin ohjeisiin, kuten tukisivulle tai usein kysyttyihin kysymyksiin.