Uppdatering av riktlinjerna för covid-19

Den här artikeln uppdaterades senast den 25 oktober 2023 för att återspegla viktiga förändringar i vår policy för hälsoappar.

Covid-19 anses inte längre vara en global pandemi och därför uppdaterar vi våra tidigare policykrav för appar relaterade till covid-19. Nya eller befintliga covid-19-appar som innehåller hälsorelaterade funktioner eller har åtkomst till hälsodata omfattas nu av den nya policyn för hälsoappar.

Om du planerar betydliga förändringar av funktionerna i din app, till exempel att lägga till eller ta bort lagringsfunktioner för kontaktspårning eller status, måste du meddela användarna (t.ex. via en avisering i appen eller genom att uppdatera avsnittet Nyheter). Du kan även välja att ta bort appen från Google Play.