Update over de COVID-19-richtlijnen

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 25 oktober 2023 om belangrijke wijzigingen in ons Beleid voor gezondheidsapps te weerspiegelen.

COVID-19 wordt niet meer beschouwd als een wereldwijde pandemie. Daarom updaten we onze eerdere beleidsvereisten voor aan COVID-19 gerelateerde apps. Nieuwe of bestaande COVID-19-apps die gezondheidsgerelateerde functies bevatten of toegang tot gezondheidsgegevens hebben, vallen nu onder het nieuwe Beleid voor gezondheidsapps.

Als je van plan bent om je app-functionaliteit aanzienlijk te wijzigen, bijvoorbeeld door functies voor contactonderzoek of statussen toe te voegen of te verwijderen, moet je je gebruikers op de hoogte stellen (bijvoorbeeld via een melding in de app of door het gedeelte Wat is er nieuw te updaten). Je kunt ook overwegen om de publicatie van je app ongedaan te maken op Google Play.