Uriktig bruk av enheter og nettverk

Vi tillater ikke apper som forstyrrer, avbryter, skader eller skaffer seg uautorisert tilgang til brukerens enhet, andre enheter eller datamaskiner, tjenere, nettverk, programmeringsgrensesnitt (API-er) eller tjenester. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, andre apper på enheten, alle Google-tjenester og autoriserte operatørnettverk.

Apper på Google Play må overholde standardkravene for Android-systemoptimalisering som er dokumentert i kjerneretningslinjene for appkvalitet for Google Play.

Apper som distribueres via Google Play, kan ikke endre, erstatte eller oppdatere seg selv med andre metoder enn oppdateringsmekanismen for Google Play. På samme måte kan de heller ikke laste ned kjørbar kode (f.eks. DEX-, JAR- og SO-filer) fra andre kilder enn Google Play. Denne begrensningen gjelder ikke for kode som kjøres i virtuelle maskiner og har begrenset tilgang til Android-API-er (for eksempel JavaScript i nettvisninger eller nettlesere).

Vi tillater ikke kode som introduserer eller utnytter sikkerhetssvakheter. Ta en titt på Program for økt sikkerhet i apper for å finne ut mer om de nyeste sikkerhetsproblemene utviklere har fått beskjed om.

Eksempler på vanlige brudd
  • Apper som blokkerer eller forstyrrer visning av annonser fra andre apper.
  • Apper for juksing i spill som påvirker gameplay for andre apper.
  • Apper som legger til rette for eller oppgir instruksjoner for hacking av tjenester, programvare, maskinvare eller for omgåelse av sikkerhetsbeskyttelse.
  • Apper som har tilgang til eller bruker tjenester eller API-er på en måte som bryter vilkårene for bruk.
  • Apper som ikke er kvalifisert for godkjenning og forsøker å omgå systemets strømstyring
  • Apper som tilrettelegger for bruk av proxy-tjenester til tredjeparter, kan bare gjøre dette når det er appens primære brukerrettede hovedformål.
  • Apper eller kode fra tredjeparter (f.eks. SDK-er) som laster ned kjørbar kode, for eksempel DEX-filer eller systemspesifikk kode, fra andre kilder enn Google Play.
  • Apper som installerer andre apper på enheter uten brukernes forhåndsgodkjenning.
  • Apper som er tilknyttet, eller som legger til rette for distribusjon eller installasjon av, ondsinnet programvare.