Laitteiden ja verkon väärinkäyttö

Emme salli sovelluksia, jotka puuttuvat käyttäjän laitteen, muiden laitteiden tai tietokoneiden, palvelimien, verkkojen, sovellusliittymien tai palveluiden toimintaan tai häiritsevät, vahingoittavat tai käyttävät niitä luvattomasti. Tämä koskee myös laitteen muita sovelluksia, Googlen palveluita tai valtuutetun operaattorin verkkoa, näihin kuitenkaan rajoittumatta.

Google Playssa olevien sovellusten on noudatettava Android-järjestelmän optimointivaatimuksia, jotka on lueteltu Google Playn Perussovellusten laatu ‑ohjeissa.

Google Playssa jaeltava sovellus ei saa muokata, korvata tai päivittää itseään muilla tavoilla kuin Google Playn päivitysjärjestelmällä. Sovellus ei myöskään saa ladata suoritettavaa koodia (esim. dex-, JAR- tai .so-tiedostoja) muualta kuin Google Playsta. Tämä rajoitus ei koske virtuaalikoneessa tai tulkissa suoritettavaa koodia, jos toinen niistä tarjoaa epäsuoran pääsyn Android-ohjelmointirajapintoihin, esimerkiksi WebView'n tai selaimen JavaScriptiin.

Sovellukset ja kolmannen osapuolen koodi (esim. SDK:t), joka käyttää tulkittuja, suorituksen aikana ladattavia (kuten ei sovelluksen sisällä pakattuja) kieliä (JavaScriptiä, Pythonia, Luaa jne.), ei saa sallia mahdollisia Google Playn käytäntöjen rikkomuksia.

Emme salli koodia, johon liittyy tai joka hyödyntää tietoturvan haavoittuvuuksia. Tutustu App Security Improvement ‑ohjelmaan, jos haluat tietää uusimmista tietoturvaongelmista, joista on ilmoitettu kehittäjille.

Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista
  • Sovellukset, jotka estävät mainosten näyttämisen toisessa sovelluksessa tai häiritsevät sitä
  • Pelihuijaussovellukset, jotka vaikuttavat muiden pelien toimintaan
  • Sovellukset, jotka helpottavat palveluiden, ohjelmistojen tai laitteiden hakkerointia tai suojauksen kiertämistä tai antavat siihen ohjeita
  • Sovellukset, jotka käyttävät palvelua tai sovellusliittymää sen käyttöehtojen vastaisella tavalla
  • Sovellukset, joilla ei ole oikeutta päästä sallittujen luetteloon ja jotka yrittävät ohittaa järjestelmän virranhallinnan .
  • Sovellukset, jotka mahdollistavat välityspalvelimien käytön kolmansille osapuolille, saavat tehdä näin ainoastaan, jos se on sovelluksen ensisijainen ydintarkoitus käyttäjiä varten
  • Sovellukset ja kolmannen osapuolen koodi (esim. SDK:t), jotka lataavat suoritettavaa koodia, esim. dex-tiedostoja tai natiivia koodia, muualta kuin Google Playsta
  • Sovellukset, jotka asentavat laitteelle muita sovelluksia ilman käyttäjän etukäteen antamaa lupaa
  • Sovellukset, jotka sisältävät linkkejä haittaohjelmiin tai edistävät niiden levitystä tai asennusta
  • Sovellukset ja kolmannen osapuolen koodi (esim. SDK:t), joka sisältää WebView'n, johon on lisätty epäluotettavaa verkkosisältöä (esim. HTTP-URL-osoite) lataava JavaScript-käyttöliittymä tai epäluotettavista lähteistä saatuja tarkistamattomia URL-osoitteita (esim. epäluotettavista tavoitteista saatuja URL-osoitteita).