Identitetsstöld

Vi tillåter inte appar som vilseleder användarna genom att utge sig för att vara någon annan (t.ex. en annan utvecklare, ett annat företag eller ett annat rättssubjekt) eller en annan app. Antyd inte att appen är kopplad till eller auktoriserad av någon som den inte är.  Var försiktig så att du inte använder appikoner, beskrivningar, titlar eller element i appar som kan vilseleda användarna om appens relation till en annan person eller app.

Exempel på vanliga överträdelser

• Utvecklare ger falska påståenden om koppling till ett annat företag/en annan utvecklare:

① Det utvecklarnamn som anges för appen antyder en officiell koppling till Google trots att det inte finns någon.

• Apptitlar och appikoner som är så lika titlarna och ikonerna för befintliga produkter eller tjänster att användarna kanske vilseleds:

• Appar som felaktigt utges för att vara officiella appar för etablerade rättsfigurer. Titlar som Justin Bieber Official får inte användas utan tillåtelse eller rättigheter.

• Appar som bryter mot Androids riktlinjer för varumärkning.