Identitetsstöld

Vi tillåter inte appar som vilseleder användarna genom att utge sig för att vara någon annan (t.ex. en annan utvecklare, ett annat företag eller ett annat rättssubjekt) eller en annan app. Antyd inte att appen är kopplad till eller auktoriserad av någon som den inte är.  Var försiktig så att du inte använder appikoner, beskrivningar, titlar eller element i appar som kan vilseleda användarna om appens relation till en annan person eller app.

Exempel på vanliga överträdelser

• Utvecklare som ger falska påståenden om koppling till ett annat företag/en annan utvecklare/enhet/organisation.

① Det utvecklarnamn som anges för appen antyder en officiell koppling till Google trots att det inte finns någon.

• Appar med ikoner och rubriker som ger falska påståenden om koppling till ett annat företag/en annan utvecklare/enhet/organisation.

①Appen använder ett nationellt emblem och får användare att tro att den är kopplad till en myndighet.
    ②Appen kopierar ett företags logotyp, vilket antyder att det är företagets officiella app trots att det inte stämmer.

• Apptitlar och appikoner som är så lika titlarna och ikonerna för befintliga produkter eller tjänster att användarna kanske vilseleds.

①Appen använder logotypen för en populär webbplats för kryptovaluta i appikonen, vilket antyder att det är den officiella webbplatsen.
    ②Appen kopierar en karaktär och titel från ett välkänt tv-program i appikonen och får användarna att tro att den har en koppling till tv-programmet trots att det inte stämmer.

• Appar som felaktigt utger sig för att vara officiella appar för etablerade rättssubjekt. Titlar som Justin Bieber Official får inte användas utan tillåtelse eller rättigheter.

• Appar som bryter mot Androids riktlinjer för varumärkning.