Falsk identitet

Vi tillater ikke apper som villeder brukere ved å utgi seg for å være noen andre (f.eks. en annen utvikler, bedrift eller enhet) eller en annen app. Ikke antyd at appen din er knyttet til eller autorisert av noen hvis den ikke er det.  Sørg for at du ikke bruker appikoner, beskrivelser, titler eller elementer i appen som kan villede brukerne om appens forhold til andre personer eller apper.

Eksempler på vanlige brudd

• Utviklere som feilaktig antyder et forhold til en annen bedrift/utvikler/enhet/organisasjon.

① Utviklernavnet som er oppført for denne appen, antyder et offisielt samarbeid med Google, selv om det ikke er tilfelle.

• Apper med ikoner og titler som feilaktig antyder et forhold til en annen bedrift/utvikler/enhet/organisasjon.

① Appen bruker et nasjonalt symbol og villeder brukerne til å tro at den er tilknyttet myndighetene.
    ② Appen kopierer logoen til en bedrift for å villede brukerne til å tro at den er en offisiell app fra den bedriften.

• Apptitler og -ikoner som er så like eksisterende produkter eller tjenester at brukere kan bli villedet.

① Appen bruker logoen til et populært nettsted for kryptovaluta i appikonet for å antyde at den er det offisielle nettstedet.
    ② Appen kopierer hovedpersonen og tittelen til en kjent TV-serie i appikonet og villeder brukerne til å tro at den er tilknyttet TV-serien.

• Apper som feilaktig hevder å være den offisielle appen for en etablert tredjepart. Titler som «Justin Bieber» kan ikke brukes uten de nødvendige tillatelsene eller rettighetene.

• Apper som bryter med retningslinjene for merkevarebygging for Android.