Nabootsing van identiteit

We staan geen apps toe die gebruikers misleiden door zich voor te doen als iemand anders (bijvoorbeeld een ander(e) ontwikkelaar, bedrijf, entiteit) of een andere app. Wek niet de indruk dat uw app is gerelateerd aan of geautoriseerd door iemand anders als dat niet zo is.  Zorg ervoor dat u geen app-iconen, beschrijvingen, titels of in-app-elementen gebruikt die gebruikers kunnen misleiden over de relatie van uw app met iemand anders of een andere app.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen

• Ontwikkelaars die ten onrechte een relatie met een ander bedrijf, andere ontwikkelaar, andere entiteit of andere organisatie impliceren.

① De naam van de ontwikkelaar die voor deze app wordt vermeld, suggereert een officiële relatie met Google, ook al bestaat een dergelijke relatie niet.

• Apps waarvan de iconen en titel ten onrechte een relatie impliceren met een ander bedrijf, andere ontwikkelaar, andere entiteit of andere organisatie.

① De app gebruikt een nationaal symbool en misleidt gebruikers door hen de indruk te geven dat de app verband houdt met de overheid.
    ② De app kopieert het logo van een bedrijfsentiteit om ten onrechte de suggestie te wekken dat het een officiële app van het bedrijf is.

• De titel en iconen van een app lijken zo veel op die van bestaande producten of services dat gebruikers kunnen worden misleid.

① De app gebruikt het logo van een populaire cryptocurrencywebsite in zijn app-icoon om de suggestie te wekken dat het de officiële website is.
    ② De app kopieert het personage en de titel van een bekend tv-programma in zijn app-icoon, waardoor gebruikers ten onrechte denken dat de app verband houdt met een tv-programma.

• Apps die ten onrechte beweren de officiële app van een gevestigde entiteit te zijn. Een titel als 'Justin Bieber Official' is niet toegestaan zonder de noodzakelijke toestemming of rechten.

• Apps die in strijd zijn met de merkrichtlijnen van Android.