Opphavsrett

Vi tillater ikke apper eller utviklerkontoer som bryter med andres åndsrettigheter (inkludert varemerker, opphavsrettigheter, patenter, bedriftshemmeligheter og andre eierrettigheter). Vi tillater heller ikke apper som oppfordrer eller fører til brudd på åndsrettigheter.

Vi følger opp rapporter om påståtte brudd på opphavsrett. Hvis du vil ha mer informasjon eller sende inn en DMCA-forespørsel, kan du lese prosedyrene våre for opphavsrettsbeskyttet innhold.

Hvis du vil sende inn en klage angående salg eller markedsføring av forfalskede varer i en app, må du sende inn et varsel om forfalskning.

Hvis du er en varemerkeeier, og hvis du mener at det finnes apper på Google Play som bryter varemerkerettighetene dine, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med utvikleren direkte for å løse problemet. Hvis du og utvikleren ikke kommer til enighet, ber vi om at du sender inn en klage om misbruk av varemerket via dette skjemaet.

Hvis du har skriftlig dokumentasjon som beviser at du har tillatelse til å bruke åndsverk fra tredjeparter i appen eller butikkoppføringen din (f.eks. merkevarenavn, logoer og grafiske elementer), må du kontakte Google Play-teamet før du sender inn appen, for å sikre at den ikke blir avvist på grunn av brudd på opphavsrett.

SKJUL ALT VIS ALT

Uautorisert bruk av opphavsrettsbeskyttet innhold

Vi tillater ikke apper som bryter opphavsrett. Endring av opphavsrettsbeskyttet innhold kan også innebære brudd på retningslinjene. Utviklere kan bli bedt om å dokumentere rettighetene sine til å bruke opphavsrettsbeskyttet innhold.

Vær forsiktig når du bruker opphavsrettsbeskyttet innhold for å demonstrere funksjonaliteten til appen din. Generelt sett er den tryggeste tilnærmingen å skape noe originalt.

Eksempler på vanlige brudd
  • Omslag for musikkalbum, videospill og bøker.
  • Markedsføringsbilder fra filmer, TV-serier eller videospill.
  • Plakater eller bilder fra tegneserier, tegnefilmer, filmer, musikkvideoer eller TV-serier.
  • Logoer for idrettslag.
  • Bilder tatt fra offentlige personers kontoer på sosiale medier.
  • Profesjonelle bilder av offentlige personer.
  • Gjenskapelser eller «fankunst» der det ikke er mulig å se forskjellen fra originalverkene som er opphavsrettsbeskyttet.
  • Apper med «soundboard» som spiller av lydklipp fra opphavsrettsbeskyttet innhold.
  • Fullstendige gjenskapelser eller oversettelser av bøker med opphavsrett.

Oppfordring til brudd på opphavsrett

Vi tillater ikke apper som fører til eller oppfordrer til brudd på opphavsrett. Før du publiserer appen din, må du sjekke om den oppfordrer til brudd på opphavsrett. Oppsøk juridisk rådgivning om nødvendig.
Eksempler på vanlige brudd
  • Strømmeapper som kan brukes til å laste ned lokale kopier av opphavsrettsbeskyttet innhold uten autorisasjon.

• Apper som oppfordrer brukere til å strømme og laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold, inkludert musikk og video, som bryter med gjeldende lov og rett om opphavsrett:

① Beskrivelsen i denne appoppføringen oppfordrer brukere til å laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold uten autorisasjon.
    ② Skjermdumpen i appoppføringen oppfordrer brukere til å laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold uten autorisasjon.

Brudd på varemerkerettigheter

Vi tillater ikke apper som bryter andres varemerkerettigheter. Et varemerke er et ord, symbol eller en kombinasjon som identifiserer kilden til en vare eller tjeneste. Når rettighetene er blitt ervervet, har eieren eksklusive rettigheter til bruk av varemerket i forbindelse med bestemte varer eller tjenester.

Brudd på varemerkerettigheter er upassende eller uautorisert bruk av et identisk eller lignende varemerke på en måte som trolig medfører forvirring rundt kilden til produktet. Hvis appen din bruker andres varemerker på en måte som kan medføre forvirring, kan appen bli suspendert.

Forfalskning

Vi tillater ikke apper som selger eller markedsfører forfalskede varer. Forfalskede varer inneholder en logo eller et varemerke som er identisk med, eller har store likheter med, et annet varemerke. Bestemte merkevareelementer etterlignes for at produktene skal fremstå som ekte produkter fra eieren av varemerket.