Intellectuele eigendom

We staan geen apps of ontwikkelaarsaccounts toe die inbreuk maken op de intellectuele-eigendomsrechten van anderen (waaronder handelsmerken, auteursrechten, patenten, handelsgeheimen en andere eigendomsrechten). We staan ook geen apps toe die inbreuk op intellectuele-eigendomsrechten stimuleren of veroorzaken.

We reageren op duidelijke meldingen van vermeende inbreuk op auteursrecht. Raadpleeg onze auteursrechtprocedures voor meer informatie of voor het indienen van een DMCA-verzoek.

Als u een klacht wilt indienen over de verkoop en promotie van namaakartikelen in een app, kunt u een melding van namaakartikelen indienen.

Als u de eigenaar bent van een handelsmerk en van mening bent dat er op Google Play een app beschikbaar is die inbreuk maakt op uw handelsmerkrechten, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de ontwikkelaar om uw zorgen kenbaar te maken. Als u niet tot een oplossing kunt komen met de ontwikkelaar, kunt u via dit formulier een handelsmerkklacht indienen.

Als u schriftelijke documentatie heeft die aantoont dat u over de rechten beschikt om de intellectuele eigendom van derden te gebruiken in uw app of winkelvermelding (zoals merknamen en logo's en grafische items), neemt u contact op met het Google Play-team voordat u uw klacht indient, om er zeker van te zijn dat uw app niet wordt geweigerd op grond van een schending van intellectuele eigendom.

ALLES SAMENVOUWEN ALLES UITVOUWEN

Onbevoegd gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal

We staan geen apps toe die inbreuk maken op een auteursrecht. Ook na het aanpassen van auteursrechtelijk beschermd materiaal kan er nog steeds sprake zijn van schending. Ontwikkelaars kan worden gevraagd bewijs te leveren van hun rechten voor het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Wees voorzichtig bij het gebruik van auteursrechtelijk beschermde content om de functionaliteit van uw app aan te tonen. Over het algemeen is het veiliger om originele content te maken.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • omslagen/hoezen voor muziekalbums, videogames en boeken,
  • marketingafbeeldingen uit films, televisieprogramma's of videogames,
  • afbeeldingen uit stripboeken, tekenfilms, films, muziekvideo's of televisieprogramma's,
  • logo's van amateur- of professionele sportteams,
  • foto's die afkomstig zijn van het social media-account van een bekende persoon,
  • professionele afbeeldingen van bekende personen,
  • reproducties of 'fan art' die niet te onderscheiden zijn van het oorspronkelijke auteursrechtelijk beschermde werk,
  • apps met soundboards die audiofragmenten afspelen uit auteursrechtelijk beschermd materiaal,
  • volledige reproducties of vertalingen van boeken die zich niet in het publieke domein bevinden.

Stimuleren van inbreuk op auteursrecht

We staan geen apps toe die auteursrechtschending veroorzaken of stimuleren. Voordat u uw app publiceert, moet u onderzoeken of er manieren zijn waarop uw app auteursrechtschending stimuleert. Vraag indien nodig om juridisch advies.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Streaming-apps waarmee gebruikers een lokale kopie van auteursrechtelijk beschermd materiaal kunnen downloaden zonder toestemming.

• Apps die het streamen en downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal stimuleren, met inbegrip van muziek en video, in strijd met de toepasselijke auteursrechtwetgeving:

① De beschrijving in deze app-vermelding stimuleert gebruikers om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden zonder toestemming.
    ② Het screenshot in de app-vermelding stimuleert gebruikers om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden zonder toestemming.

Inbreuk op handelsmerk

We staan geen apps toe die inbreuk maken op de handelsmerken van anderen. Een handelsmerk is een woord, symbool of een combinatie hiervan waarmee de bron van een goed of service wordt geïdentificeerd. Zodra een handelsmerk is verkregen, geeft dit de eigenaar het exclusieve recht op het gebruik van het handelsmerk met betrekking tot bepaalde goederen of services.

Inbreuk op een handelsmerk vindt plaats wanneer er sprake is van onjuist of onbevoegd gebruik van een identiek of soortgelijk handelsmerk op zo'n manier dat het waarschijnlijk is dat er verwarring ontstaat over de bron van dat product. Als uw app handelsmerken van andere partijen gebruikt en dit tot verwarring kan leiden, kan uw app worden opgeschort.

Namaak

We staan geen apps toe die namaakartikelen verkopen of de verkoop ervan promoten. Namaakartikelen zijn voorzien van een handelsmerk of logo dat niet of nauwelijks te onderscheiden is van het handelsmerk van iemand anders. Deze artikelen bevatten geïmiteerde merkkenmerken van het product met het doel ze te promoten als officiële producten van de merkeigenaar.