Immateriaaliomaisuus

Sovellukset ja kehittäjätilit eivät saa loukata muiden immateriaalioikeuksia (tavaramerkkien, tekijänoikeuksien, patenttien, liikesalaisuuksien ja muiden oikeuksien loukkaukset mukaan luettuina). Sovellukset eivät myöskään saa johtaa tai kannustaa immateriaalioikeuksien loukkaukseen.

Reagoimme kaikkiin ilmoituksiin väitetyistä tekijänoikeusrikkomuksista. Jos haluat lisätietoja tai haluat tehdä DMCA-pyynnön, tutustu tekijänoikeusmenettelyymme.

Jos haluat lähettää valituksen tuoteväärennösten myynnistä tai mainostamisesta sovelluksessa, lähetä väärennösilmoitus.

Jos olet tavaramerkin omistaja ja uskot, että Google Playssa tarjottava sovellus loukkaa tavaramerkkioikeuttasi, ota yhteyttä suoraan kehittäjään asian selvittämiseksi. Jos et saa selvitettyä asiaa kehittäjän kanssa, tee tavaramerkkivalitus tällä lomakkeella.

Jos sinulla on kirjallinen selvitys, joka todistaa oikeutesi käyttää kolmannen osapuolen immateriaaliomaisuutta (kuten brändien nimiä ja logoja ja graafista sisältöä) sovelluksessasi tai tietosivullasi, ota yhteyttä Google Play ‑tiimiin ennen sovelluksen lähettämistä varmistaaksesi, että sitä ei hylätä immateriaalioikeuksien loukkaamisen vuoksi.

TIIVISTÄ KAIKKI LAAJENNA KAIKKI

Tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton käyttö

Emme salli sovelluksia, jotka loukkaavat tekijänoikeutta. Tekijänoikeudella suojatun sisällön käyttö myös muuteltuna voi olla loukkaus. Joissakin tapauksissa kehittäjän tulee osoittaa oikeutensa käyttää tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Ole varovainen, jos aiot käyttää tekijänoikeudella suojattua sisältöä sovelluksesi toimintojen esittelyyn. Useimmiten turvallisin ratkaisu on luoda itse uutta alkuperäissisältöä.

Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista
  • Musiikkialbumien, videopelien ja kirjojen kansikuvat
  • Elokuvien, television tai videopelien markkinointikuvat
  • Sarjakuvien, piirrossarjojen, elokuvien, musiikkivideoiden tai TV-ohjelmien piirrokset tai kuvat
  • Korkeakoulujen ja urheilujoukkueiden logot
  • Julkisuuden henkilöiden sometileiltä otetut valokuvat
  • Julkisuuden henkilöiden edustuskuvat
  • Jäljennökset ja fanitaide, joita on mahdotonta erottaa tekijänoikeudella suojatuista alkuperäisteoksista
  • Sovellukset, joiden toiminnoilla toistetaan tekijänoikeudella suojattuja äänileikkeitä
  • Muiden kuin vapaasti jaeltavissa olevien teosten jäljennökset tai käännökset

Tekijänoikeusrikkomuksiin kehottaminen

Sovellukset eivät saa johtaa tai kehottaa tekijänoikeusrikkomuksiin. Ennen kuin julkaiset sovelluksesi, mieti, voiko se kehottaa käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksiin. Pyydä tarvittaessa oikeudellista neuvontaa.
Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista
  • Suoratoistosovellukset, joiden avulla tekijänoikeudella suojattua sisältöä on mahdollista ladata paikallisesti laitteelle ilman lupaa.

• Sovellukset, jotka kehottavat käyttäjiä suoratoistamaan ja lataamaan tekijänoikeudella suojattua musiikkia, videoita tai muuta sisältöä tekijänoikeuslain vastaisesti:

① Sovelluksen kuvauksessa käyttäjiä kehotetaan lataamaan tekijänoikeudella suojattua sisältöä ilman lupaa.
    ② Sovelluksen kuvakaappauksessa käyttäjiä kehotetaan lataamaan tekijänoikeudella suojattua sisältöä ilman lupaa.

Tavaramerkkiloukkaukset

Emme salli sovelluksia, jotka loukkaavat muiden tavaramerkkejä. Tavaramerkki on sana, symboli tai niiden yhdistelmä, joka ilmaisee tuotteen tai palvelun lähteen. Kun jokin taho hankkii tavaramerkin, se saa tavaramerkin omistajana yksinoikeuden käyttää sitä tiettyjen tuotteiden tai palveluiden yhteydessä.

Tavaramerkkiloukkauksella tarkoitetaan jonkun muun omistaman tavaramerkin tai sitä läheisesti muistuttavan merkin sopimatonta tai luvatonta käyttöä harhaanjohtavalla tavalla. Jos sovellus käyttää toisen osapuolen tavaramerkkejä todennäköisesti harhaanjohtavalla tavalla, se voidaan jäädyttää.

Tuoteväärennökset

Emme salli sovelluksia, jotka myyvät tai mainostavat tuoteväärennöksiä. Tuoteväärennöksissä on tavaramerkki tai logo, joka on identtinen toisen tavaramerkin kanssa tai jota on huomattavan vaikea erottaa toisesta tavaramerkistä. Väärennös jäljittelee tuotteen brändiominaisuuksia ja yrittää näin antaa vaikutelman siitä, että se on brändin omistajan aito tuote.