Felsöka problem med Android Performance Tuner och vanliga frågor

Om det uppstår problem med att integrera, använda eller förstå Android Performance Tuner kan informationen nedan vara till hjälp.

Vanliga problem i början

Android Performance Tuner är ännu inte helt integrerad.

Om ett inledande meddelande med rubriken Få prestandainsikter med Android Performance Tuner visas på sidan Prestandainsikter är integreringen inte slutförd.

Slutför integreringen och ladda sedan upp spelet på Play Console enligt beskrivningen på webbplatsen för Android-utvecklare.

Android Performance Tuner är integrerat, men appen har inte lanserats ännu.

Om du uppmanas att skapa en version på sidan Prestandainsikter är Android Performance Tuner integrerat, men du måste publicera appen.

Publicera appen i en testkanal eller på Google Play. Mer information om lanseringar finns i Förbereda och lansera en version.

Felmeddelanden visas när appen laddas upp.

När du laddar upp appen på Play genomförs några sista kontroller för att verifiera konfigurationen. Om ett varningsmeddelande visas läser du informationen och kontrollerar att du har gått igenom checklistan för den aktuella integreringsvägen.

Appen publiceras men innehåller inte tillräckligt med data.

Mängden data som samlas in måste nå en minimigräns innan den visas i Play Console. Om du däremot publicerar AAB-arkivet i en intern testkanal gäller denna minimigräns inte. Det innebär att du kan verifiera konfigurationen internt innan du publicerar appen på Google Play.

Vanliga frågor

Hur påverkar Android Performance Tuner distributionen för bildfrekvensen? Skulle den kunna bli långsammare? Pluginprogrammet verkar ha ändrat den?

Enligt våra tester har Android Performance Tuner en försumbar effekt (under 1 %) på bildrenderingstidens prestanda. Om du använder Frame Pacing API för att få bildrenderingstiden för Android Performance Tuner ser du att den har blivit mycket mer konsekvent. Det är bra eftersom det gör att innehållet inte hackar lika mycket. Antalet långsamma bildrutor är till stor det oförändrat.

Kan jag använda Android Performance Tuner innan jag lanserar appen?

Ja, om du publicerar appen i en intern testkanal (som har stöd för upp till 100 användare) blir prestandadata tillgänglig i Android-diagnos. Observera att all data oavsett antal sessioner visas när appen är i en intern testkanal. När du däremot flyttar upp appen till en sluten testkanal, öppen testkanal eller produktionskanalen visar vi bara data när du har nått ett statistiskt signifikant antal sessioner. Det innebär att när du flyttar appen från test- till produktionskanalen kanske det under en kort period inte finns någon information innan appen i produktionskanalen uppnår den användningsnivå som krävs.

Förlorar jag data om jag ändrar den önskade bildfrekvensen?

Mätvärden för långsamma och snabba bildrutor är kopplade till den önskade bildfrekvensen. Om frekvensen ändras så ändras också problemen och möjligheterna. Däremot ändras inte din underliggande bildfrekvensdata.

Går det att inaktivera insamling av data?

Nej, det går inte att inaktivera datainsamling i Play Console.

Jag bestämmer användarnas kvalitetsinställningar vid körning. Hur påverkar det vilken data som visas?

Vi förlitar oss på att du rapporterar de korrekta kvalitetsinställningarna vid körning och att de uppfyller de kvalitetsnivåer som du angav under integreringen. Annars klassificeras kvalitetsnivån på sådana sessioner som Okänd.

Jag tillåter att användarna åsidosätter kvalitetsinställningarna. Hur påverkar det vilken data som visas?

I nuläget spårar vi inte användarstyrda ändringar, men vi planerar att göra det i framtiden. Tills dess kan dessa ändringar visas på två olika sätt beroende på om de inställningar som användarna väljer ingår i kvalitetsnivåerna som du har konfigurerat i förväg. I så fall rapporteras sessionerna på lämplig kvalitetsnivå. I annat fall visas de som Okänd. En möjlig konsekvens är att vissa enhetsmodeller kan rapporteras på fler än en kvalitetsnivå.

Vad händer om en enhetsmodell körs på fler än en kvalitetsnivå?

En enhetsmodell kan visas flera gånger i diagrammet och tabellerna om sessioner i enhetsmodellen rapporteras på fler än en kvalitetsnivå.

Varför körs en enhetsmodell på fler än en kvalitetsnivå?

Detta kan hända om

• användaren har ändrat kvalitetsnivån
  • kvalitetsnivån har ställts in dynamiskt på en mer detaljerad nivå än enhetsmodellen
  • kvalitetsnivån har fjärrändrats utan en ny version.