Problemen met Android Performance Tuner oplossen en veelgestelde vragen

De onderstaande informatie kan je helpen als je problemen hebt bij de integratie of het gebruik van Android Performance Tuner of als het je niet helemaal duidelijk is hoe je de tool gebruikt.

Veelvoorkomende problemen wanneer je aan de slag gaat

Android Performance Tuner is nog niet volledig geïntegreerd

Als je op de pagina Prestatie-inzichten een inleidend bericht ziet met de kop Inzicht in de prestaties krijgen met Android Performance Tuner, is de tool nog niet volledig geïntegreerd.

Voltooi de integratie en upload je game naar de Play Console, zoals beschreven op de site voor Android-ontwikkelaars.

Android Performance Tuner is volledig geïntegreerd, maar je app is nog niet gereleased

Als je op de pagina Prestatie-inzichten wordt gevraagd een release te maken, is Android Performance Tuner volledig geïntegreerd, maar moet je wel je app publiceren.

Geef je app vrij via een testtrack of publiceer je app op Google Play. Zie Een release voorbereiden en uitrollen voor meer informatie over apps releasen.

Je krijgt foutmeldingen tijdens het uploaden van de app

Als je een app uploadt naar Play, worden enkele laatste controles uitgevoerd om de configuratie te valideren. Als je een waarschuwingsmelding krijgt, bekijk je de details en ga je na of je de checklist voor het relevante integratietraject hebt voltooid.

Je app is gereleased, maar bevat onvoldoende gegevens

De hoeveelheid verzamelde gegevens moet een minimale drempel bereiken voordat de app in de Play Console komt te staan. Maar deze minimale drempel is niet van toepassing als je je Android App Bundle releaset via een interne testtrack. Dit betekent dat je je configuratie intern kunt valideren voordat je de app op Google Play publiceert.

Veelgestelde vragen

Hoe beïnvloedt Android Performance Tuner de distributie van mijn framesnelheid? Kan mijn framesnelheid trager worden? Zo te zien is de snelheid gewijzigd door de plug-in.

Uit onze tests blijkt dat Android Performance Tuner nauwelijks (minder dan 1%) effect heeft op de framingduur. Als je de Frame Pacing API gebruikt voor de framingduur voor Android Performance Tuner, kun je zien dat je framingduur veel consistenter is geworden. Dit is positief, omdat de kans op microstuttering daardoor kleiner wordt. Het aantal langzame frames zou grotendeels gelijk moeten blijven.

Kan ik de tool gebruiken voordat ik een app lanceer?

Ja, als je je app releaset via een interne testtrack (die maximaal 100 gebruikers ondersteunt), zijn je prestatiegegevens beschikbaar in App-vitaliteit. Let op: Als je app zich in een interne testtrack bevindt, worden alle gegevens getoond, ongeacht het aantal sessies. Maar als je je app promoot via gesloten tests, open tests of productie, worden er pas gegevens getoond als het aantal sessies statistisch significant is. Dit betekent dat je mogelijk een korte periode geen gegevens ziet als je je app promoot van test naar productie. Dit duurt totdat je app in productie het benodigde aantal sessies heeft bereikt.

Raak ik gegevens kwijt als ik mijn doelframesnelheid wijzig?

Statistieken voor langzame en snelle frames zijn gekoppeld aan de doelframesnelheid. Als je deze snelheid wijzigt, veranderen de problemen en mogelijkheden ook. De onderliggende gegevens voor framingduur veranderen echter niet.

Kan ik het verzamelen van gegevens uitzetten?

Nee, je kunt de gegevensverzameling niet uitzetten in de Play Console.

Ik bepaal de kwaliteitsinstellingen van mijn gebruikers tijdens de runtime. Welke invloed heeft dit op de gegevens die ik zie?

We vertrouwen erop dat je de kwaliteitsinstellingen tijdens de runtime nauwkeurig rapporteert en dat deze overeenkomen met de kwaliteitsniveaus die je tijdens je integratie hebt vastgesteld. Als dit niet het geval is, wordt het kwaliteitsniveau van sessies geclassificeerd als Onbekend.

Mijn gebruikers hebben toestemming om hun kwaliteitsinstellingen te overschrijven. Welke invloed heeft dit op de gegevens die ik zie?

Op dit moment houden we wijzigingen door gebruikers niet bij, maar we zijn van plan dit in de toekomst wel te doen. Tot die tijd kunnen deze wijzigingen op 2 manieren worden getoond. Dit is afhankelijk van of de door gebruikers geselecteerde instellingen onderdeel zijn van de kwaliteitsniveaus die je vooraf hebt geconfigureerd. Als dit het geval is, worden de sessies gerapporteerd op het betreffende kwaliteitsniveau. Als dit niet het geval is, worden ze geclassificeerd als Onbekend. Een mogelijk gevolg hiervan is dat bepaalde apparaatmodellen op meerdere kwaliteitsniveaus kunnen worden gerapporteerd.

Wat gebeurt er als een apparaatmodel sessies heeft op meerdere kwaliteitsniveaus?

Als een apparaatmodel sessies heeft die op meerdere kwaliteitsniveaus worden gerapporteerd, kan dat apparaatmodel meerdere keren worden weergegeven in het diagram en de tabellen.

In welke gevallen kan een apparaatmodel sessies hebben op meerdere kwaliteitsniveaus?

Dit kan in de volgende gevallen gebeuren:

• De gebruiker heeft het kwaliteitsniveau gewijzigd.
  • Het kwaliteitsniveau is dynamisch ingesteld op een gedetailleerder niveau dan alleen het apparaatmodel.
  • Het kwaliteitsniveau is op afstand gewijzigd zonder een nieuwe release.