Android Performance Tunerin vianetsintä ja usein kysyttyä

Jos sinulla on ongelmia Android Performance Tunerin integroinnin tai käytön kanssa tai sinulla on siitä kysyttävää, alla olevista tiedoista saattaa olla apua.

Yleisiä ongelmia aloittaessa

Android Performance Tuneria ei ole vielä täysin integroitu.

Jos Tulostiedot-sivulla on esittelyviesti, jonka otsikko on "Android Performance Tunerin avulla saat tulostietoja", integraatio on kesken.

Viimeistele integraatio ja lähetä sitten pelisi Play Consoleen Android-kehittäjien sivuston ohjeiden mukaisesti.

Android Performance Tuner on täysin integroitu, mutta sovellustasi ei ole vielä julkaistu.

Jos Tulostiedot-sivulla kehotetaan luomaan julkaisu, Android Performance Tuner on täysin integroitu, mutta sinun on julkaistava sovelluksesi.

Julkaise sovelluksesi testikanavalle tai julkaise se Google Playssa. Jos haluat lisätietoja julkaisemisesta, siirry kohtaan Julkaisun valmistelu ja käyttöönotto.

Näet virheilmoituksia lähettäessäsi sovellusta.

Kun lähetät sovelluksen Playhin, määritykset vahvistetaan viimeisten tarkistusten avulla. Jos näet varoituksen, tarkista tiedot ja varmista, että olet tehnyt kaikki integraatiopolkuusi liittyvän muistilistan tehtävät.

Sovellus on julkaistu, mutta sen data ei riitä.

Kerättyä dataa on oltava vähintään minimimäärä, ennen kuin se näytetään Play Consolessa. Jos kuitenkin julkaiset Android App Bundle ‑tiedoston sisäiselle testikanavalle, minimimäärää ei sovelleta. Tämä tarkoittaa, että voit vahvistaa käyttöönoton itse, ennen kuin julkaiset sovelluksen Google Playssa.

Usein kysyttyä

Miten Android Performance Tuner vaikuttaa kuvanopeuden jakautumiseen? Voiko se hidastaa sitä? Laajennus näyttää muuttaneen sitä.

Testimme osoittavat, että Android Performance Tunerilla on todella vähäinen (<1 %) vaikutus kuvanopeuteen. Jos tarjoat kuva-aikoja Android Performance Tunerille Frame Pacing APIn avulla, huomaat, että kuva-aikasi ovat johdonmukaistuneet. Tämä on hyvä asia, koska se vähentää mikronykimisen määrää. Hitaiden kehysten määrän pitäisi pysyä pitkälti samana.

Voinko käyttää tätä ennen julkaisua?

Kyllä. Jos julkaiset sovelluksen sisäisellä testikanavalla (joka tukee korkeintaan sataa käyttäjää), tulostietosi näkyvät Android Vitalsissa. Huomaa, että kun sovellus on sisäisellä testikanavalla, näytämme kaiken datan riippumatta käyttökertojen määrästä. Jos kuitenkin siirrät sovelluksen suljettuun testaukseen, avoimeen testaukseen tai tuotantoon, näytämme dataa vain kun tilastollisesti merkittävä käyttökertojen määrä täyttyy. Tämä tarkoittaa sitä, että kun siirrät sovelluksen testauksesta tuotantoon, välissä saattaa olla vähän aikaa, jolloin et näe mitään dataa, ennen kuin tuotantosovellusta käytetään tarpeeksi paljon.

Menetänkö dataa, jos muutan tavoitekuvanopeutta?

Hitaat ja nopeat kuvanopeustiedot ovat sidoksissa tavoitekuvanopeuteen, joten jos tämä nopeus muuttuu, ongelmat ja mahdollisuudet muuttuvat myös. Itse kuva-ajan taustadata ei kuitenkaan muutu.

Voinko poistaa datan keräämisen käytöstä?

Et, datan keräämisen käytöstä poistaminen ei ole vaihtoehto Play Consolessa.

Päättelen käyttäjien laatuasetukset suoritusaikana. Miten tämä vaikuttaa näkemääni dataan?

Luotamme siihen, että ilmoitat laatuasetukset tarkasti suoritusaikana ja että ne noudattavat integraation aikana määrittelemiäsi laatutasoja. Muuten käyttökertojen laatutasoksi merkitään "tuntematon".

Sallin käyttäjien ohittaa laatuasetuksensa. Miten tämä vaikuttaa näkemääni dataan?

Tällä hetkellä emme seuraa käyttäjien tekemiä muutoksia, mutta aiomme tehdä niin jatkossa. Siihen asti nämä muutokset voivat näkyä kahdella eri tavalla, riippuen siitä, ovatko käyttäjien valitsemat asetukset osa ennalta määrittämiäsi laatutasoja. Jos ne ovat, käyttökertojen laatutasoksi merkitään niiden oikea taso. Muuten niiden tasoksi saatetaan merkitä "tuntematon". Yksi mahdollinen seuraus on, että jotkin laitemallit voidaan ilmoittaa useampana laatutasona.

Mitä tapahtuu, jos laitemalli käyttää useampaa laatutasoa?

Laitemalli voi näkyä kaaviossa ja taulukoissa useamman kerran, jos laitemallin käyttökertoja ilmoitetaan useammalla laatutasolla.

Miksi laitemalli käyttäisi useampaa laatutasoa?

Näin voi käydä, jos

• käyttäjä muutti laatutasoa
  • laatutaso asetettiin dynaamisesti yksityiskohtaisemmalle tasolle kuin pelkkä laitemalli
  • tai laatutasoa muutettiin etänä ilman uutta julkaisua.