Kom i gang med ytelsesstatistikk

Ytelsesstatistikk er en ny funksjon innen Android-nøkkelstatistikk som er utviklet spesielt for spillutviklere og andre utviklere med apper som bruker integrert kode. Ytelsesstatistikk er basert på Android Performance Tuner, et nytt programtillegg som er laget for å forbedre Android-nøkkelstatistikken for spillutviklere.

I denne artikkelen finner du grunnleggende informasjon om ytelsesstatistikk, hvor og hvordan statistikken vises i Play-konsollen samt hvordan du kan tolke den:

Førstegangsbruk

Datainnsamlingen starter når du publiserer det integrerte spillet ditt på Play og brukerne begynner å installere og bruke det. Når datamengden når en minimumsgrense, viser vi dataene i Play-konsollen Play-konsollen (Kvalitet > Android-nøkkelstatistikk > Ytelse > Statistikk).

Mens du venter på at dataene skal vises, skjer følgende:

• Du blir bedt om å angi en ønsket bildefrekvens. Du kan endre denne når som helst.
  • Du kan gå gjennom kvalitetsnivåene og gjengivelsesparameterne på Oversikt-siden, eller på hvilken som helst Detaljer-side, ved å velge Inspiser kvalitetsnivåene

Hvis du ikke ser Oversikt-siden eller en melding om at du må vente til nok data er samlet inn, kan du gå til Feilsøk problemer med Android Performance Tuner og vanlige spørsmål.

Forklaring av Oversikt-siden

Sammendragsberegninger

Gjennom de mest brukte beregningene (trege bilder, totalt antall bilder og totalt antall økter) får du et sammendrag av resultatene til spillet ditt samt størrelsen på datasettet som brukes til å generere statistikk og beregninger.

«Trege bilder»-beregningen i Oversikt-sammendraget er et absolutt tall:

• Trege bilder (%): Antallet bilder som var trege, delt på totalt antall bilder

Dette absolutte tallet hjelper deg med å forstå og spore brukeropplevelsen over tid. Trege bilder målt med Android Performance Tuner kan imidlertid ikke brukes med mindre de kan knyttes til et problem. Du kan finne ut mer om trege bilder og hvordan de beregnes.

Problemer med enhetsmodeller og annotering

Med problemer kan du iverksette tiltak for tiden for gjengivelse av bilder. Det oppstår et problem hvis en enhetsmodell eller annotering ikke konsekvent når den ønskede tiden for gjengivelse av bilder. For å identifisere et problem sammenligner vi tiden for gjengivelse av bilder i den 90. persentilen med en forhåndsdefinert terskel for trege bilder. Denne terskelen er hentet fra den ønskede tiden for gjengivelse av bilder. Du finner mer informasjon om problemer i artikkelen Forstå mer om Android Performance Tuner.

«Innvirkning»-beregningen for hvert problem viser hvilken andel av de totale trege bildene som er knyttet til det aktuelle problemet. Dette kan anses som et sett med trege bilder som er handlingsrettede (dvs. der en potensiell årsak er identifisert). Vær oppmerksom på at enkelte trege bilder kan være knyttet til både problemer med enhetsmodellen og annotering, slik at den totale summen kan være over 100 %.

Valg av tidsperiode

Du kan velge tre tidsperioder, som er definert slik:

• I dag: Fra UTC til nå (en brøkdel av en dag)
  • I går: Fra UTC dag 1 til UTC i dag (en periode på 24 timer)
  • De siste 7 dagene: Fra UTC dag 7 til nå (seks hele dager pluss «i dag»)

Statistikk for enhetsmodeller

Statistikk for enhetsmodeller inneholder tre deler:

• Diagram over enhetsmodeller
  • Tabell for problemer med enhetsmodeller
  • Tabell for muligheter med enhetsmodeller
Diagram over enhetsmodeller

I diagrammet over enhetsmodeller får du en fullstendig oversikt over resultatene for tiden for gjengivelse av bilder for alle enhetsmodellene som måler gjengivelsestid. For å forstå diagrammet må du være oppmerksom på følgende:

• Hver enhetsmodell representeres av en egen sirkel i diagrammet på et gitt kvalitetsnivå.
  • Størrelsen på sirkelen tilsvarer antallet økter som telles for den aktuelle enhetsmodellen. Skalaen er kontinuerlig.
  • Tiden for gjengivelse av bilder for hver enhetsmodell x kvalitetsnivå vises i diagrammet ved å bruke tiden for gjengivelse av bilder i den 90. persentilen for den aktuelle kombinasjonen.
  • Den ønskede tiden for gjengivelse av bilde vises i diagrammet som en linje.
  • Målrettingsområdet er begrenset av terskelen for trege bilder (til høyre) og terskelen for raske bilder (til venstre). Alt til høyre for den skyggelagte delen er et problem, og alt til venstre er en mulighet.

Du kan søke etter bestemte enhetsmodeller øverst til høyre i diagrammet, eller bla gjennom enhetsmodeller ved å holde markøren over diagrammet og klikke.

Merk:

• Enhetsberegninger samles på variantnivå – et mer detaljert nivå enn enhetsmodell. En variant oppstår når den samme modellen kan ha mer enn én spesifikasjon (for eksempel RAM eller SoC (system på integrert krets)). Dette betyr at å søke etter en enhetsmodell ved navn i diagrammet kan gi mer enn ett treff på samme kvalitetsnivå. De underliggende spesifikasjonene for hver av de viste enhetene er imidlertid forskjellige – dette kan du se i den detaljerte informasjonen om enhetsproblemene.
  • Hvis en enhetsmodell har økter på mer enn ett kvalitetsnivå, kan den vises i mer enn én rad i diagrammet. Du finner mer informasjon om hvordan dette kan skje, i Feilsøk problemer med Android Performance Tuner og vanlige spørsmål.
Tabell for problemer med enhetsmodeller

I tabellen for problemer kan du se den totale innvirkningen av alle de underpresterende enhetsmodellene på hvert kvalitetsnivå. Det er en samling av sirklene i «Enhetsmodell»-diagrammet som er tilknyttet enhetsmodeller på det kvalitetsnivået, som er tregere enn terskelen for trege bilder. Hvert kvalitetsnivå har sin egen rad, med mindre det ikke er noen underpresterende enheter på det nivået. Da vises det ikke noen rader.

Det finnes to beregninger for trege bilder:

• Trege bilder: Den absolutte innvirkningen av de underpresterende modellene på hvert kvalitetsnivå. Kvalitetsnivået med flest trege bilder er det øverste problemet med enhetsmodeller i «Oversikt»-delen.
  • Trege bilder (%): Antallet trege bilder på underpresterende enhetsmodeller på dette kvalitetsnivået, delt på alle bilder på dette kvalitetsnivået. Dette hjelper deg med å forstå resultatene for dette nivået i sin helhet, det vil si hvilken andel av bildene på dette nivået som er trege.

Du kan bruke begge beregningene for prioritering. Du kan for eksempel prioritere basert på det absolutte antallet trege bilder, eller du kan fokusere på «prosentandel trege bilder» hvis du forventer en endring av brukere over tid.

Antallet kolonner for enhetsmodeller gir en tidlig indikasjon på hvordan du kan løse problemet. Hvis antallet underpresterende enhetsmodeller er svært nært det totale antallet enhetsmodeller på dette kvalitetsnivået, betyr det at kvalitetsnivået i sin helhet underpresterer. I dette tilfellet kan det være lurt å gå gjennom kvalitetsnivåets gjengivelsesparametere eller vurdere om dette bestemte kvalitetsnivået skal eksistere. Hvis antallet underpresterende enhetsmodeller er mye lavere enn det totale antallet, er det sannsynligvis ikke lurt å endre på selve kvalitetsnivået. Du bør heller fokusere på de underpresterende enhetsmodellene.

Du kan se detaljert informasjon om et gitt kvalitetsnivå ved å klikke på raden i tabellen for å gå til Informasjon om problemet-siden.

Merk: Som i diagrammet over enhetsmodeller, kan en enhetsmodell vises på mer enn én rad i tabellen hvis den har hatt økter på mer enn ett kvalitetsnivå. Gå til Feilsøk problemer med Android Performance Tuner og vanlige spørsmål for å finne ut hva som kan forårsake dette.

Tabell for muligheter med enhetsmodeller

Tabellen med muligheter er, på samme måte som tabellen med problemer, et sammendrag av relevante rader i diagrammet for enhetsmodeller som har overskredet terskelen for raske bilder. De to første beregningene er forskjellige: i stedet for «trege bilder» vises det en beregning for «raske bilder». Logikken er den samme, og på samme måte som ved problemer med enhetsmodeller, kan du sammenligne de to siste kolonnene for å finne ut av om du skal endre det generelle kvalitetsnivået eller bare enhetsmodellene.

Du finner mer informasjon om muligheter i artikkelen Forstå mer om Android Performance Tuner.

Tips: Du kan se detaljert informasjon om et gitt kvalitetsnivå ved å klikke på raden i tabellen for å gå til Informasjon om muligheten-siden.

Annoteringsstatistikk

Annoteringsstatistikk består av to deler:

• Annoteringsdiagram
  • Tabell med annoteringsproblemer
Annoteringsdiagram

Annoteringsdiagrammet er svært likt diagrammet for enhetsmodeller. Det gir en fullstendig oversikt over tiden for gjengivelse av bilder for alle annoteringene som målte tiden for gjengivelse av bilder, inkludert problemer og muligheter.

• Ønsket rekkevidde og tid for gjengivelse av bilder vises i diagrammet.
  • Hver sirkel i diagrammet tilsvarer en spesifikk annoterings-type:value. Annoteringer defineres og telles på dette detaljnivået. Størrelsen på sirkelen tilsvarer antallet økter på den aktuelle annoteringsverdien.
  • Tiden for gjengivelse av bilder for hver annotering x kvalitetsnivå vises i diagrammet ved bruk av tiden for gjengivelse av bilder i den 90. persentilen for den aktuelle kombinasjonen.

Du kan søke etter bestemte annoteringstyper øverst til høyre i diagrammet, eller bla gjennom dem ved å holde markøren over diagrammet og klikke.

Tabell med annoteringsproblemer

Tabellen med annoteringsproblemer viser den totale innvirkningen av alle underpresterende annoteringer på hvert kvalitetsnivå. Det er en samling på tvers av sirklene på annoteringsdiagrammet med annoteringer som er tregere enn terskelen for trege bilder.

Dette bør du vite om tabellen med annoteringsproblemer.

• Annoteringsproblemer defineres av granulariteten på annoteringens type og verdi per kvalitetsnivå.
  • Den overordnede raden for hver underpresterende annotering samles for alle kvalitetsnivåer for den annoteringen. Utvid den overordnede raden for å se oversikten etter kvalitetsnivå.
  • Trege bilder: Den absolutte innvirkningen av de underpresterende annoteringene. Annoteringen med flest trege bilder er den samme som det øverste annoteringsproblemet i oversikten.
  • Trege bilder (%): Antallet trege bilder på underpresterende annoteringer, delt på alle bilder på de underpresterende annoteringene. Dette hjelper deg med å forstå ytelsen for denne annoteringen totalt sett (med andre ord hvilken andel bilder på annoteringen som er «trege»).
  • Tid for gjengivelse av bilde oppgis for hvert annoteringsproblem, sammen med GPU-tid hvis du bruker en spillmotor som støtter dette (finn ut mer om tid for gjengivelse av bilder). Dette hjelper deg med å forstå hvor treg enhetsmodellen var i den 90. persentilen, og om den underliggende årsaken var begrensninger i prosessoren eller GPU-en.

Du finner mer informasjon om muligheter i artikkelen Forstå mer om Android Performance Tuner.

Forklaring av Detaljer-sidene (bare for enhetsmodeller)

Informasjon om problemet

Informasjon om problemet-siden kan du finne ut mer om de underpresterende enhetene på et bestemt kvalitetsnivå, og avgjøre hva du bør gjøre. Det kan hjelpe å identifisere problemer med parametrene på kvalitetsnivåer eller med enhetene på kvalitetsnivåene:

Problem

Slik identifiseres det

Foreslått neste steg

Kvalitetsnivået fungerer totalt sett ikke bra.

De fleste/alle enhetsmodellene på et gitt kvalitetsnivå underpresterer

(Oversikt-siden eller Informasjon om enhetsproblemer-siden)

Jobb på kvalitetsnivå. Endre gjengivelsesparametere for kvalitetsnivået, eller fjern det helt og tilordne alle enheter til et nytt (lavere) kvalitetsnivå

Spesifikke enhetsmodeller er tilordnet et for høyt kvalitetsnivå.

Undergrupper av enhetsmodeller på et gitt kvalitetsnivå underpresterer, men ikke alle

(Oversikt-siden eller Informasjon om enhetsproblemer-siden)

Kvalitetsnivået for disse enhetsmodellene må sannsynligvis reduseres, men du kan gå i dybden for å finne den beste måten å optimalisere på

Problemet kan isoleres i henhold til spesifikke enhetsspesifikasjoner.

Sterk sammenheng mellom bestemte spesifikasjoner og problemer

(Informasjon om enhetsproblemer-siden)

Jobb på enhetsspesifikke nivåer

Eksempel: Test en bestemt GPU, flytt alle enheter med en gitt GPU ned ett kvalitetsnivå.

Problemet kan ikke enkelt isoleres i henhold til bestemte spesifikasjoner.

Ingen klar sammenheng mellom bestemte spesifikasjoner og problemer

(Informasjon om enhetsproblemer-siden)

Jobb på enhetsmodellnivå

Informasjon om enhetsproblemer-siden inneholder tre deler:

• Sammendrag
  • Tabell med oversikt over enhetsspesifikasjoner
  • Tabell med oversikt over enhetsmodeller
Sammendrag

Dataene som vises i sammendraget over problemet, må samsvare med dataene for dette kvalitetsnivået på Oversikt-siden i tabellen for problemer med enhetsmodeller.

Tabell med oversikt over enhetsspesifikasjoner

Hvis det finnes mange underpresterende enhetsmodeller, kan det være vanskelig å feilsøke problemer med enhetsmodeller. I tabellen med oversikt over enhetsspesifikasjoner kan du se om det finnes optimaliseringer på enhetsspesifikasjonsnivå. Den viser fordelingen av underpresterende enheter, fordelt etter ulike enhetsattributter.

• Innvirkning er det relative bidraget til enheter på de spesifikasjonene med trege bilder til det totale antallet trege bilder på de underpresterende enhetsmodellene på dette kvalitetsnivået. Jo større tallet er, desto flere trege bilder tilknyttes disse enhetene.
  • Trege bilder (%) beskriver den samlede ytelsen til enhetsspesifikasjonen på dette kvalitetsnivået.
  • Trege bilder (%) kontra gjennomsnitt på kvalitetsnivå: Dette viser hvordan trege bilder (%) er sammenlignet med den totale prosentandelen av trege bilder på dette nivået. Hvis en spesifikasjon overgår denne verdien, vises det en grønn linje til venstre. Hvis en spesifikasjon forsinker denne verdien, vises det en rød linje til høyre.

Viktig: Innvirkning-kolonnen skal ikke brukes alene for prioritering på spesifikasjonsnivå. Selv om en bestemt enhetsspesifikasjon bidrar til mange trege bilder (høy innvirkning), er ikke dette nok informasjon til å konkludere med at selve spesifikasjonen gir dårlige resultater, uten å vite det totale antallet bilder på denne spesifikasjonen. Beregningene av trege bilder besvarer dette spørsmålet. Eksempler:

• Hvis en bestemt spesifikasjon har stor innvirkning, men ikke gir betydelig dårligere resultater enn kvalitetsnivået i sin helhet (lavt antall trege bilder (%)), er det lite sannsynlig at det er mulig å optimalisere for spesifikasjonen.
  • Hvis en bestemt spesifikasjon derimot gir dårlige resultater (høyt antall trege bilder (%)), kan det være lurt å optimalisere for den direkte, selv om det ikke er den med størst innvirkning.
Tabell med oversikt over enhetsmodeller

Tabellen med oversikt over enhetsmodeller har en liste over underpresterende enheter på dette kvalitetsnivået. Du kan laste ned informasjonen i denne tabellen. Det nedlastede datasettet inneholder ekstra metadata for enheten, som ikke vises i brukergrensesnittet.

• Berørte økter er en oversikt over alle øktene på denne enheten på dette kvalitetsnivået. Dette antallet registrerer alle økter, uavhengig av hvor mange trege bilder de inneholdt. Det er mulig at et lite antall økter inneholdt alle de trege bildene.
  • Trege bilder (%) viser hvor stor andel av bildene på denne enhetsmodellen og kvalitetsnivået som var trege. Som en definisjon av en underpresterende enhetsmodell er dette minst 10 %.
  • Tid for gjengivelse av bilde oppgis for hver enhetsmodell, sammen med GPU-tid hvis du bruker en spillmotor som støtter dette. Dette gjør det mulig å forstå hvor treg denne enhetsmodellen var i den 90. persentilen, og om den underliggende årsaken var begrensninger i prosessoren eller GPU-en.