Començar a utilitzar les estadístiques de rendiment

Les estadístiques de rendiment són una funció nova d'Android vitals dissenyada específicament per a desenvolupadors de jocs i per a altres desenvolupadors d'aplicacions que utilitzen codi natiu. Les estadístiques de rendiment funcionen amb la tecnologia d'Android Performance Tuner, un connector nou que potencia Android vitals per als desenvolupadors de jocs.

En aquest article trobaràs informació introductòria sobre les estadístiques de rendiment, sobre on i com es mostren a Play Console i sobre com les has d'interpretar:

Ús per primer cop

La recollida de dades s'inicia quan publiques el joc integrat a Play i els usuaris comencen a instal·lar-lo i utilitzar-lo. Quan la quantitat de dades arriben a un llindar mínim, les mostrem a Play Console (Qualitat > Android vitals > Rendiment > Estadístiques).

Mentre esperes que es mostrin les dades:

• Rebràs un avís per definir la freqüència objectiu de fotogrames per segon. Pots canviar aquest valor en qualsevol moment.
  • Pots consultar els nivells de qualitat i els paràmetres de fidelitat a la pàgina Visió general o en qualsevol pàgina Detalls seleccionant Inspecciona els nivells de qualitat

Si no veus la pàgina Visió general ni un missatge que indica que has d'esperar fins que es recullin prou dades, ves a Resolució de problemes relacionats amb Android Performance Tuner i preguntes freqüents.

Entendre la pàgina Visió general

Resum de mètriques

Les mètriques principals (fotogrames lents, total de fotogrames i total de sessions) proporcionen un resum del rendiment del joc i la mida del conjunt de dades que s'utilitza per generar estadístiques i mètriques.

La mètrica "Fotogrames lents" del resum Visió general és una xifra absoluta:

• Fotogrames lents (%): nombre de fotogrames lents dividit entre el total de fotogrames

Aquest número absolut t'ajuda a entendre l'experiència d'usuari i fer-ne un seguiment al llarg del temps. Tanmateix, els fotogrames lents mesurats amb Android Performance Tuner no es poden accionar si no es poden relacionar amb un problema. Pots obtenir més informació sobre els fotogrames lents i sobre com es calculen.

Problemes relacionats amb els models de dispositiu i les anotacions

Els problemes et permeten prendre mesures pel que fa al rendiment del temps entre fotogrames. Si un model de dispositiu o una anotació no assoleixen de manera constant el temps entre fotogrames objectiu, es produeix un problema. Per identificar un problema, comparem el percentil del 90% del temps entre fotogrames amb un llindar predeterminat dels fotogrames lents. Aquest llindar es deriva del temps entre fotogrames objectiu. Pots consultar l'article Entendre millor el connector Android Performance Tuner per obtenir més informació sobre aquests problemes.

La mètrica "Impacte" de cada problema et mostra quina proporció del total de fotogrames lents està associada a aquest problema. Es pot considerar com el conjunt de fotogrames lents que es poden corregir (concretament si s'ha identificat una possible causa). Tingues en compte que alguns fotogrames lents es poden associar a problemes tant de models de dispositiu com d'anotacions, de manera que la suma total pot ser superior al 100%.

Selector del període de temps

Pots seleccionar tres períodes de temps, que es defineixen de la manera següent:

• Avui: des d'UTC fins ara (una fracció d'un dia)
  • Ahir: des del dia UTC -1 fins al dia UTC actual (un període de temps complet de 24 hores)
  • 7 darrers dies: des del dia UTC -7 fins ara (sis dies complets més avui)

Estadístiques sobre els models de dispositiu

Les estadístiques sobre els models de dispositiu contenen aquestes tres seccions:

• Gràfic dels models de dispositiu
  • Taula de problemes relacionats amb els models de dispositiu
  • Taula d'oportunitats dels models de dispositiu
Gràfic dels models de dispositiu

El gràfic dels models de dispositiu proporciona una visualització completa del rendiment del temps entre fotogrames per a tots els models de dispositiu que registren temps entre fotogrames. Per entendre el gràfic, tingues en compte el següent:

• Cada model de dispositiu està representat al gràfic per un cercle diferent en qualsevol nivell de qualitat.
  • La mida del cercle correspon al nombre de sessions comptades en aquest model de dispositiu. L'escala és contínua.
  • El temps entre fotogrames corresponent a cada combinació de nivell de qualitat i model de dispositiu es representa al gràfic utilitzant el percentil del 90% del temps entre fotogrames de la combinació.
  • El temps entre fotogrames objectiu es mostra al gràfic com una línia.
  • L'interval objectiu està delimitat pel llindar de fotogrames lents (a la dreta) i pel llindar de fotogrames ràpids (a l'esquerra). Tot el que hi ha a la dreta de la secció ombrejada és un problema i tot el que queda a l'esquerra és una oportunitat.

Pots cercar models de dispositiu concrets a l'extrem superior dret del gràfic o bé navegar per models de dispositiu passant el cursor per sobre del gràfic i fent-hi clic.

Notes:

• Les mètriques de dispositiu s'agreguen al nivell de variant, un nivell més granular que el model de dispositiu. Una variant té lloc quan un mateix model pot tenir més d'una especificació (com ara RAM o SoC). Això vol dir que cercar un model de dispositiu pel nom al gràfic pot tornar més d'una coincidència en el mateix nivell de qualitat. Tanmateix, les especificacions subjacents per a cadascun dels dispositius que es mostren seran diferents, cosa que pots veure si amplies els detalls dels problemes del dispositiu.
  • Si un model de dispositiu té sessions en més d'un nivell de qualitat, és possible que estigui representat en més d'una fila del gràfic. Per obtenir més informació sobre com és que pot passar això, consulta l'article Resolució de problemes relacionats amb Android Performance Tuner i preguntes freqüents.
Taula de problemes relacionats amb els models de dispositiu

La taula de problemes mostra l'impacte total de tots els models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat en cada nivell de qualitat. És una agregació dels cercles del gràfic "Model de dispositiu" que estan associats als models de dispositiu d'aquest nivell de qualitat que són més lents que el teu llindar de fotogrames lents. Cada nivell de qualitat té la seva pròpia fila, tret que no hi hagi dispositius amb un rendiment inferior a l'esperat en aquest nivell. En aquest cas, no es mostra cap fila.

Hi ha dues mètriques de fotogrames lents:

• Fotogrames lents: impacte absolut dels models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat en cada nivell de qualitat. El nivell de qualitat amb la majoria de fotogrames lents és el problema de model de dispositiu principal que es mostra a la secció "Visió general".
  • Fotogrames lents (%): nombre de fotogrames lents en models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat en aquest nivell de qualitat, dividit entre tots els fotogrames d'aquest nivell de qualitat. Això t'ajuda a entendre el rendiment global d'aquest nivell, és a dir, la proporció de fotogrames d'aquest nivell que són lents.

Pots utilitzar totes dues mètriques per a la priorització. Per exemple, pots donar prioritat segons el nombre absolut de fotogrames lents o bé pots centrar-te en el percentatge de fotogrames lents si preveus un canvi en la combinació d'usuaris al llarg del temps.

Les columnes de recompte de models de dispositiu proporcionen un diagnòstic anticipat sobre com pots solucionar el problema. Si el nombre de models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat és molt semblant al nombre total de models de dispositiu en aquest nivell de qualitat, això significa que el nivell de qualitat en conjunt té un rendiment inferior a l'esperat. En aquest cas, et recomanem que revisis els paràmetres de fidelitat del nivell de qualitat o que reflexionis sobre si aquest nivell de qualitat hauria d'existir. Si el nombre de models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat és molt inferior al total, és poc probable que vulguis tocar el nivell de qualitat, només els models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat.

Pots ampliar els detalls d'un nivell de qualitat determinat fent clic a la fila corresponent de la taula per navegar fins a la pàgina Detalls del problema.

Nota: igual que passa amb el gràfic dels models de dispositiu, un model de dispositiu pot estar representat en més d'una fila de la taula si té sessions en més d'un nivell de qualitat. Per obtenir informació sobre per què pot estar passant això, consulta l'article Resolució de problemes relacionats amb Android Performance Tuner i preguntes freqüents.

Taula d'oportunitats dels models de dispositiu

La taula d'oportunitats, com la taula de problemes, és la suma de les files rellevants del gràfic corresponents als models de dispositiu que han superat el llindar de fotogrames ràpids. Les dues primeres mètriques són diferents: en comptes de "Fotogrames lents", es mostra la mètrica "Fotogrames ràpids". La lògica és la mateixa i, igual que en el cas dels problemes relacionats amb els models de dispositiu, pots comparar les dues últimes columnes per decidir si vols ajustar el nivell de qualitat global o només els models de dispositiu.

Pots consultar l'article Entendre millor el connector Android Performance Tuner per obtenir més informació sobre les oportunitats.

Consell: pots ampliar els detalls d'un nivell de qualitat determinat fent clic a la fila corresponent de la taula per navegar fins a la pàgina Detalls de l'oportunitat.

Estadístiques sobre les anotacions

Les estadístiques sobre les anotacions contenen aquestes dues seccions:

• Gràfic d'anotacions
  • Taula de problemes relacionats amb les anotacions
Gràfic d'anotacions

El gràfic d'anotacions és molt semblant al gràfic de models de dispositiu. Proporciona una visualització completa del rendiment del temps entre fotogrames per a totes les anotacions en què s'han registrat temps entre fotogrames, inclosos problemes i oportunitats.

• Al gràfic es mostren el temps entre fotogrames objectiu i l'interval de fotogrames.
  • Cada cercle del gràfic correspon a una anotació type:value específica. Les anotacions es defineixen i es compten amb aquesta granularitat. La mida del cercle correspon al nombre de sessions en aquest valor d'anotació.
  • El temps entre fotogrames corresponent a cada combinació d'anotació i nivell de qualitat es representa al gràfic utilitzant el percentil del 90% del temps entre fotogrames de la combinació.

Pots cercar tipus o valors d'anotacions concrets a l'extrem superior dret del gràfic o bé navegar-hi passant el cursor per sobre del gràfic i fent-hi clic.

Taula de problemes relacionats amb les anotacions

La taula de problemes relacionats amb les anotacions mostra l'impacte total de totes les anotacions amb un rendiment inferior a l'esperat en cada nivell de qualitat. És una agrupació de tots els cercles del gràfic d'anotacions associada a les anotacions que són més lentes que el teu llindar de fotogrames lents.

A continuació, t'indiquem què has de saber sobre la taula de problemes relacionats amb les anotacions.

• Els problemes relacionats amb les anotacions es defineixen en la granularitat corresponent a la combinació de l'anotació type:value i el nivell de qualitat.
  • La fila superior de cada anotació amb un rendiment inferior a l'esperat s'agrega en tots els nivells de qualitat de l'anotació. Desplega la fila superior per veure el desglossament per nivell de qualitat.
  • Fotogrames lents: impacte absolut de les anotacions amb un rendiment inferior a l'esperat. L'anotació amb més fotogrames lents és la mateixa que la implicada al problema relacionat amb l'anotació principal que es mostra a la visió general.
  • Fotogrames lents (%): nombre de fotogrames lents en anotacions amb un rendiment inferior a l'esperat dividit entre tots els fotogrames de les anotacions amb un rendiment inferior a l'esperat. Això t'ajuda a entendre el rendiment d'aquesta anotació com a conjunt, és a dir, quina proporció de fotogrames de l'anotació són lents.
  • Temps entre fotogrames: es proporciona per a cada problema d'anotació, juntament amb el valor Temps de la GPU si utilitzes un motor de joc que l'admet (més informació sobre el temps entre fotogrames). Això t'ajuda a entendre com de lenta ha estat l'anotació al percentil 90 i si la causa subjacent han estat restriccions de CPU o GPU.

Pots consultar l'article Entendre millor el connector Android Performance Tuner per obtenir més informació sobre les oportunitats.

Entendre les pàgines de detalls (només models de dispositiu)

Detalls del problema

La pàgina Detalls del problema t'ajuda a obtenir més informació sobre els dispositius que tenen un nivell de qualitat específic i a decidir com pots prendre mesures. També et pot ajudar a identificar problemes relacionats amb els paràmetres o els dispositius als nivells de qualitat:

Problema

Com s'identifica

Pas següent suggerit

El nivell de qualitat en conjunt no funciona bé.

La majoria o tots els models de dispositiu en un nivell de qualitat determinat tenen un rendiment baix.

(Pàgina Visió general o Detall del problema del dispositiu)

Treballa al nivell de qualitat. Canvia els paràmetres de fidelitat del nivell de qualitat o suprimeix-lo completament i assigna tots els dispositius a un nivell de qualitat nou (inferior).

Determinats models de dispositiu tenen assignat un nivell de qualitat massa alt.

Un subconjunt de models de dispositiu en un nivell de qualitat determinat té un rendiment baix, però no tots.

(Pàgina Visió general o Detall del problema del dispositiu)

En última instància, pot ser que calgui reduir el nivell de qualitat d'aquests models de dispositiu, però has d'aprofundir més per entendre quina és la millor manera d'optimitzar el rendiment.

El problema es pot aïllar en unes especificacions de dispositiu concretes.

Hi ha una correlació estreta entre determinades especificacions i alguns problemes.

(Pàgina Detalls del problema del dispositiu)

Treballa al nivell específic de dispositiu.

Exemple: prova una GPU específica i baixa un nivell de qualitat tots els dispositius amb una GPU determinada.

El problema no es pot aïllar fàcilment en unes especificacions concretes.

No hi ha una correlació clara entre determinades especificacions i alguns problemes.

(Pàgina Detalls del problema del dispositiu)

Treballa al nivell de model de dispositiu

La pàgina Detalls del problema conté aquestes tres seccions:

• Resum
  • Taula de desglossament d'especificacions de dispositiu
  • Taula de desglossament de models de dispositiu
Resum

Les dades que es mostren al resum de problemes s'han de correspondre amb les dades del nivell de qualitat a la pàgina Visió general de la  taula de problemes relacionats amb els models de dispositiu.

Taula de desglossament d'especificacions de dispositiu

Si hi ha molts models de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat, la resolució de problemes relacionats amb els models de dispositiu pot ser difícil. La taula de desglossament d'especificacions de dispositiu ajuda a identificar si hi ha optimitzacions al nivell d'especificacions de dispositiu. Mostra la distribució dels dispositius amb un rendiment inferior a l'esperat per diferents atributs de dispositiu.

• Impacte: és la contribució relativa dels dispositius amb aquestes especificacions i amb fotogrames lents al nombre total de fotogrames lents dels dispositius amb un rendiment inferior a l'esperat en aquest nivell de qualitat. Com més gran sigui el nombre, més s'associen els fotogrames lents a aquests dispositius.
  • Fotogrames lents (%): descriu el rendiment agregat d'aquestes especificacions de dispositiu en aquest nivell de qualitat.
  • Mitjana de fotogrames lents (%) en comparació amb el nivell de qualitat: mostra els fotogrames lents (%) en comparació del percentatge global de fotogrames lents en aquest nivell. Si una especificació té un rendiment superior a aquest valor, tindrà una barra verda a l'esquerra. Si una especificació està per sota d'aquest valor, tindrà una barra vermella a la dreta.

Important: la columna d'impacte no s'ha d'utilitzar sola per definir prioritats al nivell d'especificació. Encara que les especificacions del dispositiu contribueixin a molts fotogrames lents (impacte elevat), aquesta informació no és suficient per concloure que l'especificitat té un rendiment incorrecte, sense saber quants fotogrames hi havia en total. Les mètriques de fotogrames lents responen a aquesta pregunta. Exemples:

• Si una especificació té un gran impacte, però el seu rendiment no és significativament pitjor que el nivell de qualitat en conjunt (nombre baix de fotogrames lents [%]), és poc probable que hi hagi una oportunitat d'optimització per a l'especificació.
  • Per contra, si una especificació té un rendiment baix (nombre elevat de fotogrames lents [%]), pot ser adequat optimitzar-la directament encara que no sigui la que tingui més impacte.
Taula de desglossament de models de dispositiu

La taula de desglossament de models de dispositiu mostra tots els dispositius que tenen un rendiment inferior a l'esperat en aquest nivell de qualitat. Pots baixar la informació d'aquesta taula. El conjunt de dades baixat inclou metadades addicionals del dispositiu que no es mostren a la interfície d'usuari.

• Sessions afectades: és un recompte de totes les sessions d'aquest dispositiu en aquest nivell de qualitat. Aquest recompte registra totes les sessions independentment del nombre de fotogrames lents que continguin. És possible que un nombre reduït de sessions inclogui tots els fotogrames lents.
  • Fotogrames lents (%): mostra la proporció de fotogrames del model de dispositiu i del nivell de qualitat que han estat lents. En un model de dispositiu amb un rendiment inferior a l'esperat, aquest percentatge és com a mínim del 10%.
  • Temps entre fotogrames: aquest valor es proporciona per a cada model de dispositiu, juntament amb el valor de Temps de la GPU si utilitzes un motor de joc compatible. Això et permet entendre la velocitat amb què aquest model de dispositiu es troba al percentil 90 i si la causa subjacent són les limitacions de CPU o de GPU.