Contingut i serveis relacionats amb la salut

Aviat hi haurà canvis en aquest article

Aquest article s'actualitzarà per reflectir-hi els canvis que s'han anunciat recentment.

Afegirem una nova política d'aplicacions de salut a “Contingut i serveis relacionats amb la salut” per introduir nous requisits per a les aplicacions que pertanyen a les categories d'aplicacions de salut. També actualitzarem la política per reflectir les directrius de salut pública actuals. (entrada en vigor: 31 de maig de 2024)

Per millorar la visibilitat i la gestió de les aplicacions relacionades amb la salut a Google Play, introduirem una declaració de Play Console sobre les aplicacions de salut. Les aplicacions amb funcions o funcionalitats relacionades amb la salut o la medicina hauran de donar fe que hi estan conformes a Play Console. Més informació (entrada en vigor: 31 de maig de 2024)

Per previsualitzar la versió actualitzada de l'article "Contingut i serveis relacionats amb la salut", visita aquesta pàgina.

No permetem les aplicacions que exposen els usuaris a contingut i serveis relacionats amb la salut que siguin perjudicials.

Si la teva aplicació conté o promou contingut i serveis relacionats amb la salut, t'has d'assegurar que l'aplicació compleixi les lleis i la normativa aplicable.

Medicaments amb recepta

No permetem les aplicacions que faciliten la compra o venda sense recepta de medicaments amb recepta.

Substàncies no aprovades

Google Play no permet les aplicacions que promouen o venen substàncies no aprovades, independentment de qualsevol al·legació de legalitat.
Exemples d'infraccions comunes
  • Tots els articles que figuren en aquesta llista no exhaustiva de productes farmacèutics i suplements prohibits.

• Productes que contenen efedra.

• Productes amb gonadotropina coriònica humana (hCG) destinats a la pèrdua o el control de pes, o que es promocionin conjuntament amb esteroides anabòlics.

• Suplements dietètics i herbacis amb principis actius farmacèutics o perillosos.

• Afirmacions falses o enganyoses sobre salut, com ara afirmacions en què s'insinua que un producte és tan efectiu com els medicaments dispensats amb recepta o les substàncies controlades.

• Productes no aprovats per un organisme governamental i que es comercialitzen insinuant que es poden utilitzar de manera segura o efectiva per prevenir, tractar o curar una malaltia o un mal determinats.

• Productes que han estat objecte d'advertiments o d'accions normatives o governamentals.

• Productes amb noms que es poden confondre amb substàncies controlades o amb un producte farmacèutic o suplement no aprovats.

Per obtenir més informació sobre els productes farmacèutics i suplements enganyosos o no aprovats que supervisem, visita www.legitscript.com.

Desinformació sobre la salut

No permetem les aplicacions que contenen afirmacions enganyoses sobre la salut que contradiuen el consens mèdic existent o que poden causar danys als usuaris.
Exemples d'infraccions comunes
  • Afirmacions enganyoses sobre les vacunes, com ara que les vacunes poden alterar l'ADN de les persones.
  • Defensa de tractaments perjudicials no aprovats.
  • Defensa d'altres pràctiques perjudicials relacionades amb la salut, com ara la teràpia de conversió.

Restriccions de la COVID-19

Funcionalitats mèdiques

No permetem les aplicacions que contenen funcionalitats mèdiques o relacionades amb la salut que són enganyoses o potencialment perjudicials. Per exemple, no permetem les aplicacions que afirmen tenir funcionalitat d'oximetria que només està basada en l'aplicació. Les aplicacions d'oxímetre han de ser compatibles amb maquinari extern, complements connectats o sensors de telèfons intel·ligents especials que estiguin dissenyats per admetre la funcionalitat d'oximetria. Aquestes aplicacions admeses també han de contenir exempcions de responsabilitat a les metadades que declarin que no estan pensades per a un ús mèdic, que només estan dissenyades per a finalitats de benestar o fitnes generals, i que no són un dispositiu mèdic. A més, han de comunicar de manera adequada el model de dispositiu o de maquinari compatible.

Pagaments: serveis clínics

En el cas de les transaccions relacionades amb serveis clínics regulats, no s'ha d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play. Per obtenir més informació, consulta Entendre la política de pagaments de Google Play.

Dades de Salut connectada

Les dades a què s'accedeix a través dels permisos de Salut connectada es consideren dades d'usuari personals i sensibles subjectes a la política Dades d'usuari i a requisits addicionals.