In gevaar brengen van kinderen

Er worden wijzigingen doorgevoerd in dit artikel

Dit artikel wordt geüpdatet met recent aangekondigde wijzigingen.

We introduceren een Beleid voor kindveiligheidsnormen. Dit beleid vereist dat sociale en dating-apps voldoen aan specifieke normen en zelf in de Play Console certificeren dat ze het beleid naleven voordat de apps worden gepubliceerd. (ingangsdatum: 31 januari 2025)

Ga naar deze pagina voor een voorbeeld van het geüpdatete artikel In gevaar brengen van kinderen.

Apps die gebruikers geen verbod opleggen voor het maken, uploaden of distribueren van content die de uitbuiting of het misbruik van kinderen faciliteert, worden onmiddellijk verwijderd van Google Play. Dit omvat alle materiaal met daarop seksueel misbruik van kinderen. Klik op Misbruik melden om content in een Google-product te melden waarin een kind misschien wordt uitgebuit. Als u dergelijke content ergens anders op internet tegenkomt, neemt u rechtstreeks contact op met de aangewezen instantie in uw land.

We verbieden het gebruik van apps om kinderen in gevaar te brengen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het gebruik van apps om roofdiergedrag richting kinderen te bevorderen, zoals:

• Ongepaste interactie met een kind (zoals betasten of strelen).
  • Kinderlokken (bijvoorbeeld online vriendschap sluiten met een kind om online of offline seksueel contact mogelijk te maken en/of seksuele beelden uitwisselen met dat kind).
  • Seksualisering van een minderjarige (bijvoorbeeld afbeeldingen die seksueel misbruik van kinderen laten zien, aanmoedigen of promoten of kinderen tonen op een manier die kan leiden tot seksuele uitbuiting van kinderen).
  • 'Sextortion' (bijvoorbeeld een kind bedreigen of chanteren door echte of vermeende toegang tot intieme afbeeldingen van het kind te gebruiken).
  • Kinderhandel (bijvoorbeeld een kind aanbieden of lokken voor commerciële seksuele uitbuiting).

Als wij content met materiaal met daarop seksueel misbruik van kinderen aantreffen, nemen we passende maatregelen. Zo kunnen we melding maken bij instanties voor kindermisbruik (zoals het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children). Als u vermoedt dat een kind in gevaar verkeert of het slachtoffer is van misbruik, uitbuiting of kinderhandel, neem dan contact op met de plaatselijke politie en met een hier vermelde organisatie die zich inzet voor de veiligheid van kinderen.

Bovendien zijn geen apps toegestaan die aantrekkelijk zijn voor kinderen maar thema's voor volwassenen bevatten, inclusief maar niet beperkt tot:

• Apps met overmatig geweld, bloed en bloedvergieten.
  • Apps die schadelijke en gevaarlijke activiteiten tonen of aanmoedigen.

We staan ook geen apps toe die een negatief lichaams- of zelfbeeld promoten, waaronder apps die voor amusementsdoeleinden plastische chirurgie, afvallen en andere cosmetische aanpassingen van de fysieke verschijning van een persoon tonen.