Lasten vaarantaminen

Tämä artikkeli muuttuu

Tätä artikkelia päivitetään äskettäin ilmoitettujen muutosten mukaan.

Lisäämme lasten turvallisuustandardien käytännön, joka edellyttää, että some‑ ja deittisovellukset toimivat tiettyjen standardien mukaan ja itsesertifioivat Play Consolessa noudattavansa käytäntöä ennen julkaisua. (voimassa 31.1.2025 alkaen)

Voit lukea päivitetyn "Lasten vaarantaminen" ‑artikkelin tältä sivulta.

Sovellukset, jotka eivät estä käyttäjiä luomasta, lataamasta tai jakelemasta lasten hyväksikäyttöä mahdollistavaa sisältöä, poistetaan heti Google Playsta. Tämä koskee kaikkea lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia. Voit ilmoittaa Googlen tuotteen sisällöstä, jossa saatetaan hyväksikäyttää lasta, klikkaamalla Ilmoita väärinkäytöstä. Jos löydät tällaista sisältöä muualta internetistä, ota suoraan yhteyttä maasi asianmukaisiin viranomaisiin

Kiellämme lapsia vaarantavien sovellusten käytön. Kiellettyä toimintaa on esimerkiksi sovellusten käyttö tällaisiin lasten hyväksikäyttöyrityksiin:

• Sopimaton toiminta lasten kanssa (esim. kouriminen tai hyväily)
  • Lapsen houkuttelu (esim. lapsen kanssa ystävystyminen verkossa tai sen ulkopuolella, seksuaalinen kanssakäyminen ja/tai seksuaalisten kuvien jakaminen lapsen kanssa)
  • Alaikäisen seksualisointi (esim. kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, siihen kannustamisesta tai sen edistämisestä, tai lasten kuvaaminen tavalla, joka voi johtaa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön)
  • Seksuaalinen kiristäminen (esim. lapsen uhkailu tai kiristäminen lapsen todellisten tai väitettyjen intiimien kuvien avulla)
  • Alaikäisen seksikauppa (esimerkiksi lapsen mainostaminen tai tavoittelu kaupallista seksuaalista hyväksikäyttöä varten)

Ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin. Voimme muun muassa tehdä ilmoituksen National Center for Missing & Exploited Children ‑järjestölle (NCMEC), jos tietoomme tulee lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia. Jos uskot, että lapsi on joutunut tai vaarassa joutua väärinkäytöksen, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi, ota yhteyttä paikalliseen lainvalvontaan ja ilmoita asiasta jollekin täällä mainitulle lastensuojeluorganisaatiolle.

Kiellettyjä ovat myös lapsiin vetoavat sovellukset, jotka sisältävät aikuisille suunnattuja teemoja, mukaan luettuna

• sovellukset, joissa kuvataan runsaasti väkivaltaa, verta ja sisälmyksiä
  • sovellukset, joissa kuvataan haitallista ja vaarallista toimintaa tai kannustetaan sellaiseen.

Emme myöskään salli kehonkuvaan tai itsetuntoon kielteisesti vaikuttavia sovelluksia, joissa kuvataan viihteellistä plastiikkakirurgiaa, painonpudotusta tai henkilön fyysisen ulkonäön muuttamista muilla kosmeettisilla toimenpiteillä.