Brukergenerert innhold

Brukergenerert innhold er innhold brukerne selv bidrar med i appen, og som er synlig for, eller kan brukes av, minst et delsett av de andre brukerne av appen.

Apper med brukergenerert innhold, deriblant apper som er spesialiserte nettlesere eller klienter med hensikt om å sende brukere til en plattform for brukergenerert innhold, må implementere robust, effektiv og kontinuerlig moderering for brukergenerert innhold, som

• krever at brukerne godtar appens vilkår for bruk og/eller brukerinnstillinger før brukere kan lage eller laste opp brukergenerert innhold
  • definerer upassende innhold og atferd (på en måte som overholder programretningslinjene for Google Play-utviklere), og forbyr slikt innhold via appens vilkår for bruk og/eller brukerregler
  • modererer brukergenerert innhold i rimelig grad og i henhold til hva slags brukergenerert innhold appen inneholder, inkludert implementering av et system i appen for rapportering og blokkering av upassende brukergenerert innhold og brukere og for iverksettelse av tiltak mot brukergenerert innhold eller brukere når det er nødvendig – ulike opplevelser med brukergenerert innhold kan kreve ulike moderingstiltak, for eksempel:
    • Apper med brukergenerert innhold som identifiserer et spesifisert sett med brukere gjennom for eksempel brukerbekreftelse eller registrering uten nett (for eksempel apper som kun brukes av en bestemt skole eller bedrift osv.), må implementere funksjonalitet i appen for rapportering av innhold og brukere.
    • Funksjoner for brukergenerert innhold som tilrettelegger for brukersamhandlinger 1 : 1 med spesifikke brukere (for eksempel direktemeldinger, tagger, nevninger osv.) må implementere funksjonalitet i appen for blokkering av brukere.
    • Apper som gir tilgang til offentlig tilgjengelig brukergenerert innhold, for eksempel apper for sosiale nettverk og bloggapper, må implementere funksjonalitet i appen for rapportering av brukere og innhold og blokkering av brukere.
    • For apper for utvidet virkelighet (AR) må moderering av brukergenerert innhold (inkludert rapporteringssystemet i appen) ta høyde for både upassende brukergenerert AR-innhold (f.eks. seksuelt eksplisitte AR-bilder) og sensitive AR-ankerplasseringer (f.eks. AR-innhold som er forankret i et begrenset område, som en militærbase, eller en privat eiendom hvor AR-forankring kan føre til problemer for eieren av eiendommen).
  • Apper som har sikkerhetstiltak som forhindrer inntektsgenerering ut fra oppmuntringer til upassende atferd.

Tilfeldig seksuelt innhold

Seksuelt innhold anses for å være «tilfeldig» hvis det vises i en app med brukergenerert innhold og denne appen (1) gir tilgang til innhold som i hovedsak ikke er seksuelt, og (2) ikke aktivt promoterer eller anbefaler seksuelt innhold. Seksuelt innhold som er ulovlig i henhold til gjeldende lov og rett, samt innhold som utsetter barn for fare, anses ikke for å være «tilfeldig», og slikt innhold tillates ikke.

Apper med brukergenerert innhold kan inneholde tilfeldig seksuelt innhold hvis alle disse kravene oppfylles:

• Slikt innhold er som standard skjult bak filtre som krever minst to brukerhandlinger for å slå av filtrene fullstendig (for eksempel bak et obfuskerende interstitial-element eller som standard skjult med mindre «sikkert søk» er slått av).
  • Barn, som de defineres i familieretningslinjene, forbys uttrykkelig å bruke appen ved hjelp av systemer for aldersfiltrering, for eksempel en nøytral aldersskjerm eller et egnet system som definert av gjeldende lov og rett.
  • Appen gir nøyaktige svar i spørreskjemaet om aldersgrense knyttet til brukergenerert innhold, i henhold til kravene i retningslinjene for egnethet.

Apper som har som hovedformål å vise upassende brukergenerert innhold, blir fjernet fra Google Play. På tilsvarende måte fjernes også apper som hovedsakelig brukes til å vise upassende brukergenerert innhold, eller som opparbeider seg et rykte hos brukerne om at de har slikt innhold, fra Google Play.

Eksempler på vanlige brudd
  • Promotering av brukergenerert seksuelt eksplisitt innhold, deriblant implementering av betalte funksjoner som oppmuntrer til deling av upassende innhold.
  • Apper med brukergenerert innhold som ikke har tilstrekkelig sikkerhet mot trusler, trakassering eller mobbing – spesielt mot mindreårige.
  • Innlegg, kommentarer eller bilder i apper som har som hovedformål å trakassere eller peke ut en annen person for misbruk, skadelige angrep eller latterliggjøring.
  • Apper som gjentatte ganger unnlater i å behandle klager fra brukere om upassende innhold.