Brugergenereret indhold

Brugergenereret indhold er indhold, som brugere leverer til en app, og som er synligt eller tilgængeligt for i hvert fald en del af appens brugere.

Apps med brugergenereret indhold skal:

• Kræve, at brugerne accepterer appens servicevilkår og/eller brugerpolitik, før de kan oprette eller uploade brugergenereret indhold
  • Definere stødende indhold og adfærd (på en måde, der overholder Plays programpolitikker for udviklere) og forbyde dem i appens servicevilkår eller brugerpolitikker
  • Implementere stabil, effektiv og løbende moderering af brugergenereret indhold, i et omfang som er rimeligt og svarer til de typer brugergenereret indhold, som hostes i appen
    • I apps med livestreaming skal problematisk brugergenereret indhold fjernes i så tæt på realtid som muligt
    • I apps med augmented reality (AR) skal moderering af brugergenereret indhold (herunder rapporteringssystemet i appen) tage højde for både stødende brugergenereret AR-indhold (f.eks. et eksplicit seksuelt AR-billede) og følsom placering af AR-forankring (f.eks. AR-indhold, der er forankret til et begrænset område, f.eks. en militærbase eller en privat ejendom, hvor AR-forankring kan forårsage problemer for ejeren af ejendommen)
  • Sørge for et brugervenligt system i appen til rapportering af problematisk brugergenereret indhold og skride til handling mod brugergeneret indhold, hvor dette er passende
  • Fjerne eller blokere brugere, der overtræder servicevilkårene og/eller brugerpolitikken for appen
  • Træffe sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre indtægtsgenerering i appen via tilskyndelser til uhensigtsmæssig brugeradfærd

Apps, hvis primære formål er at vise problematisk brugergenereret indhold, fjernes fra Google Play. Også apps, der er endt med primært at blive brugt til at hoste problematisk brugergenereret indhold, eller som udvikler et ry blandt brugere som et sted, der er godt for denne type indhold, fjernes fra Google Play.

Eksempler på typiske overtrædelser
  • Promovering af brugergenereret eksplicit indhold af seksuel karakter, herunder implementering af eller tilladelse til betalte funktioner, der hovedsageligt tilskynder til deling af uhensigtsmæssigt indhold.
  • Apps med brugergenereret indhold, der mangler tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger mod trusler, chikane eller mobning, i særdeleshed mod mindreårige.
  • Indlæg, kommentarer eller billeder i en app, som primært er beregnet til at chikanere eller udstille en anden person til misbrug, grove angreb eller latterliggørelse.
  • Apps, hvor der fortsat ikke reageres på klager fra brugerne over problematisk indhold.