Finansiella tjänster

Den här artikeln kommer att ändras

Den här artikeln uppdateras med nyligen meddelade ändringar.

Vi förtydligar vår policy om privatlån för att se till att återbetalningsperioden för lån följer lokala föreskrifter. (gäller från och med den 31 maj 2024)

Du kan förhandsgranska den uppdaterade artikeln om finansiella tjänster på denna sida.

Vi tillåter inte appar som utsätter användare för vilseledande eller skadliga finansiella produkter och tjänster.

I denna policy definierar vi finansiella produkter och tjänster som produkter eller tjänster kopplade till hantering eller investering av pengar och kryptovalutor, inklusive personlig rådgivning.

Om appen innehåller eller marknadsför finansiella produkter och tjänster måste du följa delstatliga och lokala föreskrifter för alla regioner eller länder som appen riktar sig till, såsom att inkludera specifika redogörelser som krävs enligt lokal lagstiftning.

Alla appar som innehåller finansiella funktioner måste fylla i deklarationsformuläret för finansiella funktioner i Play Console.

Binära optioner

Vi tillåter inte appar som ger användarna möjlighet att handla i binära optioner.

Privatlån

Vi definierar privatlån som ett engångslån från en privatperson, en organisation eller ett rättssubjekt till en enskild konsument där syftet inte är finansiering av ett köp av en anläggningstillgång eller utbildning. Konsumenter av privatlån behöver information om kvalitet, egenskaper, avgifter, återbetalningstakt, risker och förmåner med låneprodukter för att kunna fatta välinformerade beslut om de ska ta ett lån eller inte.

• Exempel: Privatlån, snabblån, person-till-person-lån, lån med bil som säkerhet.
  • Exempel som inte ingår: hypotekslån, billån, revolverande krediter (som kreditkort, personliga krediter).

Appar som erbjuder privatlån, inbegripet men inte begränsat till appar som erbjuder lån direkt, genererar potentiella kunder och sätter konsumenter i kontakt med tredje part, måste ställa in Ekonomi som appkategori i Play Console och ange följande information i appens metadata:

• den kortaste och längsta återbetalningsperioden
  • högsta årliga räntesats (APR), vilken oftast inkluderar ränta plus avgifter och andra kostnader under ett år eller en annan, liknande kostnad som har räknats ut i enlighet med lokal lagstiftning
  • ett typexempel på den totala kostnaden för lånet, inklusive den huvudsakliga avgiften och alla aktuella avgifter
  • en integritetspolicy där åtkomst, insamling, användning och delning av personliga och känsliga användaruppgifter enligt begränsningarna som beskrivs i den här policyn tydligt redovisas.

Vi tillåter inte appar som marknadsför privatlån som kräver fullständig återbetalning inom 60 dagar eller mindre från den dag lånet utfärdades (vi kallar dessa ”kortsiktiga privatlån”).

Vi måste kunna konstatera en koppling mellan ditt utvecklarkonto och tillhandahållna licenser eller dokumentation som bevisar att du kan tillhandahålla privatlån. Vi kan begära ytterligare information eller dokument för att bekräfta att ditt konto efterlever alla lokala lagar och regler.

Appar för privatlån eller appar vars huvudsyfte är att förmedla privatlån (d.v.s. generering av potentiella kunder eller samordnare) eller hjälpmedelsappar för lån (t.ex. appar för lånberäkning eller långuider) förbjuds att komma åt känsliga uppgifter, till exempel foton eller kontakter. Följande behörigheter är förbjudna:

• Read_external_storage
  • Read_media_images
  • Read_contacts
  • Access_fine_location
  • Read_phone_numbers
  • Read_media_videos
  • Query_all_packages
  • Write_external_storage

Appar som nyttjar känsliga uppgifter eller API:er omfattas av ytterligare begränsningar och krav. Du hittar mer information i behörighetspolicyn.

Privata högräntelån

I USA tillåter vi inte appar för privatlån med en årlig räntesats (APR) på 36% eller högre. Appar för privatlån i USA måste visa information om högsta APR, beräknad i enlighet med Truth in Lending Act (TILA).

Denna policy gäller appar som erbjuder lån direkt, genererar potentiella kunder och sätter konsumenter i kontakt med tredje part.

Landsspecifika krav

Appar för privatlån som riktar in sig mot de angivna länderna måste följa ytterligare krav och tillhandahålla ytterligare dokumentation som en del av deklarationen om finansiella funktioner i Play Console. Du måste, på Google Plays begäran, tillhandahålla ytterligare information eller dokument som visar att du följer tillämpliga regler och licenskrav.

1. Indien
    • Om du har licensierats av Reserve Bank of India (RBI) för att ge privatlån måste du skicka en kopia av licensen så att vi kan granska den.
    • Om du inte är direkt involverad i aktiviteter som rör utlåningen av pengar och endast tillhandahåller en plattform där banker eller andra finansinstitut än banker lånar ut pengar till kunder måste du uttryckligen uppge detta i deklarationen.
      • Dessutom måste namnen på alla banker och andra finansinstitut än banker tydligt anges i appens beskrivning.
  2. Indonesien
    • Om appen använder sig av teknikbaserade tjänster för utlåning av pengar i enlighet med OJK-förordningen 77/POJK.01/2016 (som kan ändras från tid till annan) måste du skicka in en kopia på din giltiga licens till oss för granskning.
  3. Filippinerna
    • Alla finansierings- och utlåningsföretag som erbjuder lån via webbaserade låneplattformar (OLP) måste få ett SEC-registreringsnummer och ett Certificate of Authority-nummer (CA) från Philippines Securities and Exchanges Commission (PSEC).
      • Du måste även ange organisationsnummer, företagsnamn, PSEC-registreringsnummer och CA-nummer för tillstånd att verka som finansierings- eller låneföretag i appens beskrivning.
    • Appar för lånebaserad crowdfunding, till exempel peer-to-peer-utlåning (P2P) eller enligt definitionen som anges i reglerna och förordningarna gällande crowdfunding (CF Rules), måste utföra transaktioner via PSEC-registrerade CF-mellanhänder.
  4. Nigeria
    • Digitala utlåningsföretag (Digital Money Lenders, DML) måste följa och slutföra LIMITED INTERIM REGULATORY/REGISTRATION FRAMEWORK AND GUIDELINES FOR DIGITAL LENDING, 2022 (som kan ändras från tid till annan) från Federal Competition and Consumer Protection Commission (FCCPC) i Nigeria och erhålla ett verifierbart godkännande från FCCPC.
    • Låneförmedlare (Loan Aggregators) måste tillhandahålla dokumentation och/eller certifiering för digitala utlåningstjänster och kontaktuppgifter för varje partner-DML.
  5. Kenya
    • Digitala långivare (Digital Credit Providers, DCP) bör slutföra registreringsprocessen för DCP och erhålla en licens från Kenyas centralbank (CBK). Du måste tillhandahålla en kopia av din licens som en del av deklarationen.
    • Om du inte är direkt involverad i aktiviteter som rör utlåningen av pengar och endast tillhandahåller en plattform där registrerade DCP:er lånar ut pengar till kunder måste du uttryckligen uppge detta i deklarationen och tillhandahålla en kopia av DCP-licensen för respektive partner.
    • I stunden godkänner vi endast deklarationer och licenser från rättssubjekt som har publicerats i Directory of Digital Credit Providers på CBK:s officiella webbplats.
  6. Pakistan
    • Varje finansinstitut som inte är en bank (NBFC) som lånar ut pengar får bara publicera en (1) digital utlåningsapp (DLA). Utvecklare som försöker publicera flera utlåningsappar per NBFC riskerar att deras utvecklarkonto och eventuella kopplade konton sägs upp.
    • Du måste skicka in bevis på godkännande från SECP för att få erbjuda eller underlätta digitala låntjänster i Pakistan.
  7. Thailand
    • Appar för privatlån som riktar in sig på Thailand, med räntesatser på 15 % eller högre, måste erhålla en giltig licens från Bank of Thailand (BoT) eller Thailands finansdepartement (MoF). Utvecklare måste tillhandahålla dokumentation som visar att de kan tillhandahålla eller förmedla privatlån i Thailand. Dokumentationen ska innehålla:
      • en kopia av licensen från Bank of Thailand där det framgår att utvecklaren har rätt att driva en privatlånsverksamhet eller en organisation för nanolån
      • en kopia av deras tillstånd att driva en Pico-finanseringsrörelse som utfärdats av finansdepartementet för att kunna vara verksam som Pico- eller Pico-plus-utlånare.
Exempel på vanliga överträdelser