Finansielle tjenester

Det skal gjøres endringer i disse retningslinjene.

Du finner et sammendrag av endringene samt de oppdaterte retningslinjene for utviklere her

Vi tillater ikke apper som eksponerer brukere for villedende eller skadelige finansielle produkter og tjenester.

I disse retningslinjene anser vi finansielle produkter og tjenester som produkter og tjenester tilknyttet forvaltning eller investering av penger og kryptovaluta, inkludert personlig tilpasset rådgivning.

Hvis appen din inneholder eller markedsfører finansielle produkter og tjenester, må du overholde statlige og lokale lover og forskrifter i den aktuelle målregionen eller det aktuelle mållandet – for eksempel ved å inkludere bestemt informasjon som kreves i henhold til lokal lov og rett.

Binære opsjoner

Vi tillater ikke apper som gir brukere mulighet til å handle med binære opsjoner.

Kryptovalutaer

Vi tillater ikke apper som «graver» etter kryptovaluta på enheter. Vi tillater apper som administrerer graving av kryptovaluta eksternt.

Personlige lån

Vi definerer personlige lån som penger enkeltpersoner, organisasjoner eller enheter låner ut til forbrukere som en engangshendelse, og ikke i den hensikt å finansiere utdanning eller kjøp av anleggsmidler. Forbrukere som er interesserte i personlige lån, må få informasjon om kvalitet, funksjoner, gebyrer, tidsfrister for tilbakebetaling, risikoer og fordeler ved låneproduktet for å kunne ta velinformerte beslutninger om hvorvidt de bør benytte seg av det aktuelle lånetilbudet.

• Eksempler: Personlige lån, forbrukslån, person-til-person-lån, lån med pantesikkerhet
  • Ikke inkludert: Boliglån, billån, studielån, løpende kreditt (f.eks. kredittkort eller personlige kredittlinjer)

Apper som tilbyr personlige lån, inkludert, men ikke begrenset til, apper som tilbyr lån direkte, som genererer potensielle salg, og som oppretter kontakt mellom forbrukere og tredjeparts långivere, må oppgi følgende informasjon i metadataene for appen:

• minimums- og maksimumsperioden for tilbakebetaling
  • maksimal årlig rentesats, som vanligvis inkluderer rentesats samt gebyrer og andre kostnader i løpet av et år, eller andre lignende satser utregnet i samsvar med lokal lov og rett
  • et representativt eksempel på de totale lånekostnadene, inkludert alle aktuelle gebyrer
  • personvernregler med detaljert informasjon om tilgang til samt innsamling, bruk og deling av personlige og sensitive brukerdata

Vi tillater ikke apper som markedsfører personlige lån som krever fullstendig tilbakebetaling innen 60 dager fra datoen lånet gis (vi kaller dette «kortvarige personlige lån»).

Personlige lån med høy årlig rentesats

I USA tillater vi ikke apper for personlige lån med årlig rentesats på 36 % eller høyere. Apper for personlige lån i USA må vise den maksimale årlige rentesatsen utregnet i samsvar med Truth in Lending Act (TILA).

Disse retningslinjene gjelder for apper som tilbyr direktelån, generering av potensielle salg, og apper som oppretter kontakt mellom forbrukere og tredjeparts långivere.

Eksempler på vanlige brudd