Finansielle ydelser

Vi tillader ikke apps, der udsætter brugerne for vildledende eller skadelige finansielle produkter og ydelser.

I forbindelse med denne politik er finansielle produkter og ydelser defineret som nogen, der er relateret til administration eller investering af penge og kryptovalutaer. Dette omfatter også personlig rådgivning.

Hvis din app indeholder eller promoverer finansielle produkter og ydelser, skal du overholde den nationale og lokale lovgivning i det område eller land, som din app henvender sig til. Dette kan f.eks. være at inkludere specifikke oplysninger, der er påkrævet af lokal lovgivning.

Binære optioner

Vi tillader ikke apps, der giver brugerne mulighed for at handle med binære optioner.

Kryptovalutaer

Vi tillader ikke apps, som udvinder kryptovaluta på enheder. Apps, der fjernadministrerer udvinding af kryptovaluta, er tilladt.

Privatlån

Privatlån defineres som udlån af penge fra en enkeltperson, en organisation eller en part til en individuel forbruger på engangsbasis og ikke med henblik på finansiering af anlægsaktiver eller uddannelse. Forbrugere, der optager privatlån, har brug for oplysninger om lånemulighedernes kvalitet, elementer, gebyrer, afdragsplan, risici og fordele for at kunne træffe en velovervejet beslutning om, hvorvidt de skal optage lånet.

• Eksempler: Privatlån, kviklån, P2P-lån eller lån med pant i bil
  • Dette omfatter ikke: Boliglån, billån eller kassekredit (såsom kreditkort og kreditgrænser)

Apps, der tilbyder privatlån, herunder, men ikke begrænset til, apps, der tilbyder direkte lån og genererer kundeemner, samt apps, der skaber forbindelse mellem forbrugere og tredjepartslångivere, skal have appkategorien "Finans" i Play Console og oplyse følgende i appens metadata:

• Minimum- og maksimumperiode for tilbagebetaling
  • Maksimale årlige omkostninger i procent (ÅOP), som generelt omfatter rentesatsen plus gebyrer og andre omkostninger på årsbasis, eller en tilsvarende sats, der er beregnet i overensstemmelse med lokal lovgivning
  • Et repræsentativt eksempel på lånets samlede omkostninger, inklusive hovedstolen og alle relevante gebyrer
  • En privatlivspolitik, der detaljeret beskriver, hvordan personlige og følsomme brugerdata bliver tilgået, indsamlet, brugt og delt.

Vi tillader ikke apps, der promoverer privatlån, som kræver fuld tilbagebetaling inden for 60 dage eller derunder fra datoen, hvor lånet udstedes (vi benævner disse "kortfristede privatlån").

Privatlån med høj ÅOP

I USA tillader vi ikke apps til privatlån, hvor de årlige omkostninger i procent (ÅOP) er 36 % eller derover. Apps til privatlån i USA skal angive deres maksimale ÅOP, som er beregnet i overensstemmelse med loven Truth in Lending Act (TILA).

Denne politik gælder for apps, der tilbyder direkte lån og genererer kundeemner, samt apps, der forbinder forbrugere med tredjepartslångivere.

Yderligere krav til apps til privatlån i Indien, Indonesien og Filippinerne:

Apps til privatlån i Indien, Indonesien og Filippinerne forudsætter yderligere dokumentation i form af nedenstående kvalifikationskrav.

1. Indien
    • Udfyld erklæringen for apps til privatlån i Indien, og indsend den påkrævede dokumentation for at underbygge din erklæring. Det kan f.eks. være:
      • Hvis du er licenseret af Indiens centralbank (RBI, Reserve Bank of India) til at tilbyde privatlån, skal du sende en kopi af din licens til gennemgang hos os.
      • Hvis du ikke er direkte involveret i udlån af penge og udelukkende stiller en platform til rådighed for at muliggøre udlån af penge af registrerede NBFC'er (Non-Banking Financial Companies) eller banker til brugere, skal dette fremgå tydeligt i erklæringen.
        • Desuden skal navnene på alle registrerede NBFC'er og banker være tydeligt erklæret i din appbeskrivelse.
    • Sørg for, at udviklerkontonavnet stemmer overens med navnet på det tilknyttede registrerede virksomhedsnavn, du har angivet i din erklæring.
  2. Indonesien
    • Udfyld erklæringen for apps til privatlån i Indonesien, og indsend den påkrævede dokumentation for at underbygge din erklæring. Eksempel:
      • Hvis din app giver mulighed for udlån af penge via informationsteknologi i overensstemmelse med forordning nr. 77/POJK.01/2016 (som til enhver tid kan ændres) fra det indonesiske finanstilsyn, skal du sende en kopi af din gyldige licens til gennemgang hos os.
    • Sørg for, at udviklerkontonavnet stemmer overens med navnet på det tilknyttede registrerede virksomhedsnavn, du har angivet i din erklæring.
  3. Filippinerne
    • Udfyld erklæringen for apps til privatlån i Filippinerne, og indsend den påkrævede dokumentation for at underbygge din erklæring.
      • Alle finansierings- og lånevirksomheder, der tilbyder lån via online låneplatforme (OLP, Online Lending Platforms), skal have et SEC-registreringsnummer og et CA (Certificate of Authority) fra den filippinske Securities and Exchanges Commission (PSEC).
        • Desuden skal din appbeskrivelse angive dit virksomhedsnavn, et PSEC-registreringsnummer og et certifikat, der viser, at den pågældende virksomhed er autoriseret til at drive en finansierings-/lånevirksomhed.
      • Apps, som er involveret i crowdfundingaktiviteter, der er baseret på udlån, f.eks. udlån via P2P eller som defineret i henhold til de regler og bestemmelser, der gælder for crowdfunding (CF Rules), skal behandle transaktioner via PSEC-registrerede crowdfundingformidlere.
Eksempler på typiske overtrædelser