Publiser private apper

Merk: Hvis du bruker Google som EMM-leverandør, kan du publisere private apper fra administrasjonskonsollen. Hvis du bruker en tredjeparts EMM-leverandør, kan det hende du kan publisere private apper fra EMM-konsollen. Kontakt EMM-leverandøren din for mer informasjon.

Du må registrere deg for en Google Play-utviklerkonto før du kan publisere private apper fra Play-konsollen. Med denne kontoen får du de riktige administratorrettighetene for å laste opp og publisere private apper via administrering i Google Play. Deretter bruker du EMM-konsollen for å distribuere disse appene til brukerne.

For private apper må du spesifisere innstillingene sånn at de bare er tilgjengelige for brukere i organisasjonen og er enkle å finne. Du må også spesifisere enkelte innstillinger hvis du (og ikke Google) er vert for appen.

Registrer deg som utvikler

Du må registrere deg som utvikler for å publisere private og offentlige apper.

1. Logg på Google-kontoen som skal fungere som kontoeier for utviklerkontoen din.
  2. Gå til Play-konsollen for å starte registreringen.
  3. Merk av i avtaleboksen for å godta distribusjonsavtalen for utviklere. Hvis kontoen din tidligere har brutt denne avtalen, kan du ikke registrere deg som Google Play-utvikler.
  4. Klikk på Fortsett til betalingen.
  5. Betal registreringsavgiften og klikk på Godta og fortsett.
  6. Skriv inn kontoopplysningene for utviklerkontoen din, inkludert utviklernavnet – som er navnet som vises på Google Play.

Det kan ta opptil 48 timer å behandle Google Play-registreringen din.

Publiser til organisasjonen din
  1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Alle apper, og klikk på Opprett app.
  3. Velg et standardspråk, og legg til en tittel for appen.
    Navnet bør være akkurat sånn du vil at det skal vises i administrering i Google Play.
  4. Gå til Utgave > Konfigurer > Avanserte innstillinger.
  5. Velg fanen Administrering i Google Play.
  6. Klikk på Legg til organisasjon i Organisasjoner.
  7. Legg inn organisasjons-ID-en og et navn for hver organisasjon du vil publisere appen i, og klikk på Legg til. Du kan legge inn opptil 1000 organisasjoner per app.
  8. Klikk på Lagre endringer.
  9. Når du er du klar til å publisere appen din, kan du opprette og oppdatere en ny produksjonsutgave. Når appen er publisert, kan du opprette nye utgaver eller konfigurere en trinnvis oppdatering.

Når appen er publisert, blir den tilgjengelig for distribusjon via EMM-konsollen i løpet av noen timer.

Hvis utviklerkontoen du brukte til å publisere den private appen din, også er en administratorkonto for organisasjonen din, godkjennes appen automatisk for organisasjonen din. Hvis du målretter mot flere organisasjoner som du ikke er administrator for, må administratorene for disse organisasjonene godkjenne den private appen manuelt.

La tredjepartsutviklere publisere

Hvis du bruker tredjepartsutviklere (for eksempel et byrå eller et firma spesialisert i utvikling av programvare) til å lage tilpassede private apper for organisasjonen din, må du sende dem organisasjons-ID-en, slik at de kan publisere apper til organisasjonen din.

Slik finner du organisasjons-ID-en:

1. Logg på administrering i Google Play-butikken.
  2. Klikk på Administratorinnstillinger.
  3. Kopiér organisasjons-ID-strengen fra Organisasjonsinformasjon-feltet, og send den til utvikleren.

Merk: Tredjepartsutviklere kan publisere private apper direkte fra utviklerverktøyene sine. Du finner mer informasjon i veiledningen om publisering av private apper for bedriftskunder.

Sånn publiserer du en privat app i bedriften til en kunde (som tredjepartsutvikler):

Hvis du er en utvikler som jobber for et byrå, og vil administrere publiseringsflyten på vegne av kunden din, eller hvis du har laget en app for flere organisasjons- eller næringslivskunder og ikke vil at appen skal vises i den offentlige Play-butikken, kan du bruke kundenes organisasjons-ID-er til å publisere disse appene direkte på kontoene til kundeorganisasjonene.

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Bruk organisasjons-ID-en kunden har gitt deg, til å publisere den private appen til kundens organisasjon.