Privé-apps publiceren

Opmerking: Als Google je EMM-provider is, kun je privé-apps publiceren vanuit de Beheerdersconsole. Als je een externe EMM-provider gebruikt, kun je misschien privé-apps publiceren vanuit je EMM-console. Neem voor meer informatie contact op met je EMM-provider.

Als je privé-apps wilt publiceren vanuit de Play Console, moet je je registreren voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount. Het account geeft je de juiste beheerdersrechten om privé-apps te uploaden en te publiceren naar Managed Google Play. Je gebruikt vervolgens je EMM-console om deze apps naar gebruikers te distribueren.

Voor privé-apps moet je instellingen opgeven waardoor deze apps alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van je organisatie en ze gemakkelijk te vinden zijn. Daarnaast moet je bepaalde instellingen opgeven als je de app zelf host in plaats van deze door Google te laten hosten. Als je privé-apps wilt uploaden en publiceren, heb je alleen een Android App Bundle of een Android Application Package (APK) en een titel nodig.

Registreren als ontwikkelaar

Als je privé-apps of openbare apps wilt publiceren, moet je je registreren als ontwikkelaar.

1. Log in op het Google-account waarvoor je een ontwikkelaarsaccount wilt registreren.
  2. Open de Play Console om de registratie te starten.
  3. Vink het vakje aan om de distributieovereenkomst voor ontwikkelaars te accepteren.
    • Als je account deze overeenkomst eerder heeft geschonden, kun je je niet registreren als Google Play-ontwikkelaar.
  4. Ga naar Doorgaan naar betaling.
  5. Betaal de registratiekosten en klik op Accepteren en doorgaan.
  6. Geef de gegevens voor je ontwikkelaarsaccount op, waaronder een ontwikkelaarsnaam die wordt weergegeven op Google Play.

Je registratie als Google Play-ontwikkelaar wordt binnen 48 uur verwerkt.

Publiceren naar je eigen organisatie

Zodra je app is beperkt tot organisaties, is je app privé en alleen beschikbaar voor die organisaties. Als je wilt dat je app openbaar beschikbaar is, moet je een nieuwe app met een andere pakketnaam publiceren.

Na publicatie kan je app binnen een paar minuten worden gezocht en gedistribueerd via je EMM-console.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Alle apps > App maken.
  3. Selecteer een standaardtaal en voeg een titel toe voor de app.
    • De naam moet precies overeenkomen met hoe je deze wilt weergeven in Managed Google Play.
  4. Ga naar Release > Instellen > Geavanceerde instellingen.
  5. Selecteer het tabblad Managed Google Play.
  6. Klik in Organisaties op Organisatie toevoegen.
    • Voor elke organisatie waarnaar je de app wilt publiceren, voer je de organisatie-ID en een beschrijving (of naam) in en klik je op Toevoegen. Je kunt maximaal 1000 organisaties per app opgeven.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.
  8. (Optioneel) Stel aanvullende parameters voor de app in op andere pagina's.
  9. Ga naar Release > Productie om een nieuwe release te maken en je app-bundel of APK te uploaden.
  10. Nadat je hebt gecheckt of alle app-gegevens correct zijn, kun je op Implementatie naar productie starten klikken om je release uit te rollen.
Publiceren door externe ontwikkelaars toestaan

Als je externe ontwikkelaars (zoals een bureau of een softwareontwikkelingsbedrijf) gebruikt om aangepaste privé-apps te maken voor je organisatie, moet je hen je organisatie-ID sturen zodat ze apps kunnen publiceren naar je organisatie.

Je organisatie-ID opvragen:

1. Open de Managed Google Play Store.
  2. Ga naar Beheerdersinstellingen.
  3. Kopieer de ID-tekenreeks van je organisatie uit het vak Organisatie-informatie en stuur deze naar je ontwikkelaar.

Opmerking: Externe ontwikkelaars kunnen eigen apps misschien rechtstreeks vanuit hun ontwikkelingstools publiceren. Voor meer informatie bekijk je Eigen apps publiceren voor je zakelijke klanten.

Een privé-app publiceren binnen de organisatie van een klant (als externe ontwikkelaar):

Als je ontwikkelaar bij een bureau bent en je een publicatiestroom wilt beheren namens je klant of als je een app voor een klant met meerdere organisaties hebt ontwikkeld en niet wilt dat de app in de openbare Play Store wordt weergegeven, kun je de organisatie-ID's van je klant gebruiken om deze app rechtstreeks te publiceren naar de organisaties van je klant.

1. Open de Play Console.
  2. Gebruik de organisatie-ID die door je klant is verstrekt om de privé-app te publiceren in de organisatie van je klant.